A gyerekek sokszor nem hallgatnak a szülőkre, de ha egy számára idegen személy kéri meg valamire, akkor többnyire szót fogadnak neki. (persze egy bizonyos életkorig) :)
Szoktatok rendelni mikulást? Meg lehetne a miulással beszélni, hogy kérje meg a gyerkőcöt, hogy mindig köszönjön:)
Én párszor voltam már beöltözve mikulásnak, és mondtam a gyereknek, hogy ha valaki köszön, akkor bizony illik visszaköszönni. Azon kívül leszoktattam a cumiról is. Amikor elkértem tőle kivette a szájából és a kezembe nyomta:)
Aztán megdicsértem, mondtam neki, hogy amiért ilyen szófogadó, kap egy szép nagy csomagot. De ha rosszul fog viselkedni, szófogadatlan lesz, akkor virgács lesz jövőre:)
Én a 3,5 évesemnek itthon elmagyaráztam, hogy köszönni kell, néha rászóltam, hogy köszönjél, közben megszorítottam picit a kezét (inkább megnyomtam, de nem tudom máshogy fogalmazni), és mostmár ha megyünk valahova köszönök, kicsit megszorítom a kezét, és ő is köszön. Most már sokszor a kezét sem kell megszorítani, köszön magától. Igaz, mindenkinek azt mondja hogy Szia, de végülis gyerek. Ráér később megtanulni a különbséget :)