Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem értem a reggeli fürdőket fórum

Nem értem a reggeli fürdőket (beszélgetés)

1 2
nov. 6. 05:06
Miután gyerekként mindig este kellett fürdeni, rendszeresen elaludtam a kádban, utáltam rávenni magam, mivel már este hétkor csak vegetáltam és ez azóta is így van. Reggel viszont jólesik, tiszta érzéssel indulok otthonról. Este nem tudom, mitől lennék koszos, ha reggel fürödtem. kezet arcot, fogat mosunk este is. A ruhát átvesszük pizsamára. Ha nem direkt fizikai munkát végez valaki, vagy lenyomott három aerobic órát, nem hiszem, hogy nagyon bekoszolódna a tiszta ruha alatt ennyi idő alatt. Az izzadási "képesség" meg különböző. Ha valaki nagyon izzadós és szaga lesz, az pár óra alatt is kialakul. Azt önmaga érzi, és eldönti, hogy hányszor fürdik.
45. csemár (válaszként erre: 43. - Kedvesenfanyar)
nov. 6. 02:16

Nem céloztam semmire.

Leírtam a véleményemet a 9. sz. hozzászólásról.

Ha az nem gúnyolódás, akkor...

...Akkor én megeszem a kalapom! (Ami nincs.)

44. Érdekes73 (válaszként erre: 38. - Birebora)
nov. 5. 20:04
Így van :)
43. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 42. - Csemár)
nov. 5. 19:39

Nem értem, mire célzol, biztos bennem van a hiba. :)

Ha az a gúnyolódás, hogy tisztán törölközünk, és tisztán fekszünk le, na jó,nem mindenki, akkor az kb. annyira gúnyolódás a szememben, mint a minek fürdik, zuhanyozik valaki reggel? Mert...

42. csemár (válaszként erre: 9. - Kedvesenfanyar)
nov. 4. 08:03

"Az irónia a szellem önvédelme."

A gúnyolódás?

Hát az nem az!

nov. 4. 07:52
Hát igen!
nov. 3. 20:22
Én csak 1x fürdöm 1 nap.
39. fincsi5 (válaszként erre: 35. - Globus)
nov. 2. 16:03
Szappannal nem. De csak kb. 40 éve, előtte kit érdekelt?
nov. 2. 15:40
Mindenki fürödjön amennyit, akkor és ahányszor akar. Inkább mint büdösek legyenek.
37. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 2. 15:23
Nem fekszenek koszosan. De nem is mennek másnap emberek közé alvásszagúan. Volt alkalmam számtalan ilyen "reggel nem fürdök, csak mosdok" kollégával (kolléganővel!) együtt dolgozni, akik ébredés után 10 perc alatt útra készek voltak, kávézással együtt. Egész nap mosdatlan szaguk volt, mint aki most bújt ki izzadtan a paplan alól. Ők nem tudtak róla, de rém kellemetlen.
36. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 2. 04:35
Megkérdezhetlek, hogy miért szeretnéd megérteni?
35. globus (válaszként erre: 28. - Fincsi5)
nov. 2. 04:29
Én meg szappannal sosem. Kizárólag tiszta vízzel, esetleg mostanában micellás vízzel.
34. semleges (válaszként erre: 28. - Fincsi5)
nov. 2. 03:59
A nagyanyám is hidegvizzel, meg a márciusi hóval, esővizzel ilyeneket mondott. Tényleg szép volt az arca.
33. semleges (válaszként erre: 26. - K-né Zsóka)
nov. 2. 03:49
Hát látod, sokaknak nem.
32. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 1. 21:30
:) Este fürdök, reggel zuhanyzom! :) Így alakult... pedig már nem is dolgozom, tehát egyáltalán nem "koszolódom". Egyszerűen a rutin része, kell! :)
nov. 1. 20:12
Én este fürdök (tusolás), nyáron viszont reggel is, és van olyan is, hogy még napközben is.
30. Channa* (válaszként erre: 26. - K-né Zsóka)
nov. 1. 20:10
Nekem se jött át;)
29. Channa* (válaszként erre: 16. - K-né Zsóka)
nov. 1. 20:08

Kinek a nagyanyái?

Az enyémek biztos nem.

Még öregszaguk sem volt.

És hiába nem volt fürdőszobájuk a kezdetben, de volt lavór pl. és szépen, minden nap tisztálkodtak.

Sosem volt bőrbetegségük.

Bezzeg nekem, aki egész életében fürdőszobában tisztálkodott, van ekcémám, különböző allergiáim, amik kiütést okoznak...

28. fincsi5 (válaszként erre: 17. - Semleges)
nov. 1. 19:04
Nekem már majdnem 80 volt anyu, mikor azt mondta, hogy ő soha nem mosta meleg vízzel az arcát. Mondtam; köszi, hamarabb is szólhattál volna. De lehet, nem ettől ráncos.
27. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 1. 17:35
Ha este nem tusolnak, akkor igen koszosan fekszenek az ágyba.Én reggel és este is zuhanyozni szoktam,heti 2-3 szor pedig kádfürdöt veszek.Nem vagyunk egyformák(még jó).
26. K-né Zsóka (válaszként erre: 17. - Semleges)
nov. 1. 17:19
Tényleg? Nem ment át a szarkazmus ugye?
25. K-né Zsóka (válaszként erre: 19. - Jooeva)
nov. 1. 17:18
Látom átment a lényeg! Szarkazmus volt..nem magyarázom :)
Igen, így van...
23. fincsi5 (válaszként erre: 10. - Globus)
nov. 1. 16:58

Azt hittem, megtépem a bőrgyógyászt, mikor ezt mondta a férjemnek!

Reggel-este tusolás, amig bírok!

nov. 1. 16:45
Szeretem a reggeli zuhanyt. De nem is kell megértened.
21. timycat (válaszként erre: 16. - K-né Zsóka)
nov. 1. 16:14

Ezt nem is írta, miért forgatod ki?

Amúgy szerintem most a túl nagy közelséggel sokkal több problémánk van, mint nagyanyáink idején. Pl az állatorvosunk szerint a tanyai kutyát még ha lakásba is jár nem kell sokat fürdetni, évi pár alkalom elég, míg a belvárosi ebet be nem engedi a lakásába lábfertőtlenítés nélkül. A mai világban jellemzően kis helyen, túl sok ember, állat, szennyezés, por, vegyi cucc stbstb találkozik nap mint nap, pl tömegközlekedés.

nov. 1. 15:56
Esti zuhany
19. jooeva (válaszként erre: 16. - K-né Zsóka)
nov. 1. 15:33

Fürdőszoba nélkül is lehet ám tisztálkodni.

Tanyán nőttem fel, ahová 1995-ben lett bevezetve a víz, akkor lett mosogató, fürdő, wc....

Lavor, kád, sampon, szappan, tusfürdő, tűzhelyen melegített víz...sosem voltunk ápolatlanok.

nov. 1. 15:26

Én sem.

Este minden nap fürdök vgy zuhanyozok, de reggel, csak ha éjszaka leizzadok, de nem jellemző, mert hideg szobában alszom, vagy ha velem alszik a macska. ( ez tulbiztositás, mert a macskánknak nincs szaga, legfeljebb az én parfümöm illatát veszi át )

17. semleges (válaszként erre: 16. - K-né Zsóka)
nov. 1. 15:16
Az egyik nagyanyámnak nem volt fürdőszobája. Tiszta volt és jó illatú mindig. Sosem volt bőrbetegsége, szép volt a bőre még 80+an is.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook