Nem érdemes jónak lenni (beszélgetés)
De mire a másik vevővel felért a lakásba,addigra én már az eladóval mindent letárgyaltam nagyjából.Ettől független sok megbeszélni valónk lett volna még.A másik vevő iszonyú dühös volt(jogosan) elhúzott.Az ingatlanos maradt,elkezdett mindenbe belemagyarázni,okoskodni.Olyan ideges voltam hogy alig tudtam az előlegról a papírt kitölteni.Idegesített az ingatlanos jelenléte,hisz addigra már tudtam hogy a tulajnak nincs vele szerződése csak szóbeli megállapodása volt.Féltem hogy a másik kézpénzes vevővel összebeszélt az ingatlanos és hogy arra vár hogy elmenjünk és lyukat tudjon beszélni az eladó hasába.Így is volt azátn de nem ez a lényeg.A helyzet miatt amúgy is roppant feszült hangulatba és mivel ezen spanoltam magam folymaatosan hogy kavarni akar az ingatlanos,felhúztam magam és mivel szókimondó ember vagyok voltamés leszek is,megkérdeztem tőle hogy miért van még ott és miért nem megy el.
Ezen a párom kiakadt.
Az ingatlanos felhúzta magát.
Az eladó nem szólt semmit.
Szóval összebalhéztam az ingatlanossal és a párom szerint ez inkorrekt volt a részemről,mert szerencsétlen csak a jutalékát akarta megkapni.Szerintem meg kavarni akart ahogy elmegyünk.Ezen a párommal is összvesztünk De nagyon.
Nézegettem közben az ingatlanokat,mostanra tényleg nagyon lementek az árak.Lecsúsztam pár jó vételi lehetőségről,mert elszuttyogtam az időt vagy mert más gyorsab volt.Lényegtelen.
Míg nem most adódott egy nagyon jó lehetőség.6 millióért megvehettem egy kis lakást.Egymillió jelentkező volt rá természetesen.Az ingatlanos csaj azt ígérte hogy én leszek a legelső akit oda visz,mivel a tulajdonos nagyon messze lakik így egy napra tette az összes vevőjelöltet.Nem tudtam volna licitálni mert annyi pénzem nincs hogy más kézpénzesekkel felvehessem a verseny.Szóval 11,30-ra beszéltük meg a találkát az ingatlanossal a ház előtt.De én ilyen hülye vagyok,hogy szeretek mindenhova odamenni jóval előbb és most emiatt rettentő nagy szerencsém volt.Mert az ingatlanos átvágott+ a képembe is hazudott.Ugyan is odahozott még egy vevőt 11,30-ra.
Én is feléltem a jelenlegi mellett 3 milliót 2 év alatt de szerinte ő tartott el.
A válság előtt volt egy nagyon jóü eladásom.Eladtam egy kis lakást majd 9 millióért.Adóznom nem kellett mert az 5. évben voltam a válság alatt a banki kamatok igen jók voltak.Kamatoztattam de ettől független mindig kicsit kicsit ki kellett vennem a pénzből.Szépen fogyogatott...
Így igaz,Mint ahogy az is,hogy az exbarátnő,aki már férjnél volt és más gyerekét hordta a szíve alatt,küldözgette a páromnak a szerelmes sms-eit ezerrel.De ettől független a párom szemében még is ő az erkölcsös,én pedig aki ilyet soha nem tennék és tettem,na én meg a szemétláda vagyok,mert ma küzdöttem 2 millió forintért.
Vettem egy lakást 6 millióért,legalább 2 millióval ára alatt,de nem semmi volt ahogy végül végződött a történet.Iszonyú kellemetlen volt,és ilyen feszültségben akko sem lettem volna,ha lenyelem a 220-at.
Abban biztos lehetsz hogy míg élek,el nem felejtem ezt a mai napot.Akkor,amikor a legnagyobb szükségem lett volna a társam támogatására,egy ölelésre egyetlen nyugató szóra,akkor elfordult tőlem és csak annyit mondott,ebből hagyjam ki őt.
Soha míg élek el nem felejtem ezt.
Soha ilyen feszült helyzetben nem voltam mint ma.És bár jól végződött a történet alapjában véve,még is súlyos ára van.Mint mindennek,ennek is.
Később majd mesélek,de most nem megy.
Érdekes történet lesz,ígérem.
:)
Így van!
Nekem Anyám ilyen, hogy csak a múltból táplálkozik...
De a Sorsom című topicnál már leírtam...
Tönkre tesz mindenkit idegileg, és psychikailag...
A 17 évvel ezelőtti botlásomat a mai napig kántálja...
Született pesszimista, már a rokonság is elkerüli Őt nagy ívben...
Az Ő oldaláról még az Unokatesóimat sem ismerem, azt sem tudom, hányan vannak...
De Apu is ugyanilyen stílusú, csak Neki nincsenek érzelmei, kizárólag a saját akaratga mindenekfelett...
Másokkal nem törődik, még a saját GYermekeivel sem...
Hát nem tudom melyik nő csámborgott volna a nagy budapesti éjszakába,csak hogy a párjának palackos vizet hozzon mert az nem issza meg a csapvizet.Hiába csináltam teát,az sem volt jó.
Azóta is ezt az esetet emlegeti.
További ajánlott fórumok:
- Megéri-e jónak lenni?
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Mi volt annak a dalnak a címe, amiben az volt, hogy "oly nehéz most jónak lenni, el se tudnád képzelni"?
- Jónak lenni másokhoz
- Ugye egyetértesz, hogy nem érdemes szomorúnak lenni?