Nektek elsőnek sikerült a KRESZ vizsga? (beszélgetés)
Igen, elsőre sikerült bő 30 éve, de úgy, hogy a 26. gyakorlati óra táján azt mondta az oktató: na, most csinálunk egy próbavizsgát. Olyan ideges lettem, hogy azt is elrontottam, amit tudtam. Mondta is: ha a vizsgán így teljesítek, biztosan megbuktatnak. Akkor azt mondtam magamnak: mi a francot kellett görcsölnöm, amikor nem is volt tétje a próbavizsgának.
Azt tanácsolta, vegyek 4 plusz órát. Hallgattam rá, s nem bántam meg. A vizsga kiválóan sikerült, ő meg rettentő büszke volt rám.
Az is igaz, hogy nála fantasztikusabb pedagógussal nem találkoztam. Úgy tudott szidni, hogy az már szinte dicséretszámba ment. :D
Az elméletre semmit nem tanultam, egyszerűen csak figyeltem az órákon, amit a gyakorlati oktató tartott.
ez jó volt :))
egyébként az oktatóm mesélte,hogy volt,hogy az első órára egy pasi egy bazi nagy BMW-vel parkolt le mögötte, elegánsan kiszállt, és közölte,hogy tanfolyamra jött. :)))
Én ismerek olyat, akinek az oktatója ajánlotta, hogy egy 20 ezrest adjon oda neki, majd ő odaadja a vizsgabiztosnak... (nyilván ő nyelte le a lóvét sikeres vizsga esetén, ha mégis meghúzták a delikvenst, akkor meg legfeljebb visszaadta, hogy sorry...) És az az ember éppen, hogy nagyon jól vezet, akiről szó van. Harmadjára engedték át...
De: tudok olyat, hogy egy csaj csak 2-esig volt hajlandó felváltani bármilyen sebességnél:))) És olyan mákja volt, hogy a vizsga napon csúszós, jeges idő volt, nem is mehetett volna gyorsabban. Átengedték:))
Kb. 15 éve. Akkor is hallottam ilyeneket, de sosem ismertem olyat, akinek le kellett volna fizetni egy oktatót vagy vizsgabiztost. Van egy ismerősöm, aki meglehetősen béna. 5x megbukott és menni kellett PÁV-ra és ennek ellenére nem az volt, hogy adj 10 ezret és átengedünk.
Van egy másik ismerősöm, aki nagyon béna szintén, ő simán átment a vizsgán, mert a vizsgabiztos nem látta bénának, de az oktatója azt mondta, hogy a saját és mások érdekébe ne vezessen.
A kresz vizsgám elsőre sikerült,de a vezetés még nem jött össze,már háromszor elbuktam.Hozzá teszem fél évente járok haza és így próbálok levizsgázni 1-vagy 2hét alatt,utánna ismét fél év kihagyás.Két hónap múlva megyek ismét haza és megint megprobálom.
Hülyeség volt így belevágni..
Igen, irtam is, többször is. :)
De másban nem vagyok ilyen jó. :(
Mint te:)
Neked is lefizetés nélkül sikerült, nem? És ráadásul nem is egyszer.
Én csak egyszer voltam ilyen szerencsés:)
20 éve vizsgáztam én is. Minden elsőre sikerült. Nálam sem merült fel, hogy pénzt kellene adni a vizsgabiztosnak. A férjemnek van 5 féle jogosítványa, de soha nem kellett pénzt adnia a vizsgabiztosnak. Én még ilyenről nem is hallottam.
Olyanról viszont igen, hogy anyukám még a 60-as években szerzett jogsit, de úgy, hogy még azt sem tudta, hogy van a kocsiban kézifék. Egy egyenes szakaszon ment végig, kb. 2-3 km. Ennyi volt neki a vizsga.
Nekik is:)
Kíváncsi lennék, hogy a fiúknak kell e plusz órákat venniük?
Szerintem meg kell. Annyi béna nőt látok, hogy még fel is emelném az óraszámot nekik.
És persze nem attól függ, hogy valaki jól vezet e, hogy volt e rutin vizsgája vagy sem.
Én több embert is ismerek, akiknek nem kellett fizetniük sem az oktatónak, se ma vizsgabiztosnak, sem plusz órákért.
Nekem sem, a tesómnak sem, a kollégáimnak sem.
Most mondjam azt, hogy azzal fizettetnek, akinek gondjai vannak? Én jogsi nélkül kocsival jártam vezetni:) Meg sem említette az oktatóm, hogy kell még vennem órákat.
Na, látjátok, ezért jó,hogy eltörölték a rutinpályát. :))
Engem a második órámon kivitt az oktató egy háromsávos főútvonalra, aztán hadd szóljon :)))Azt se tudtam,hogy hívnak. :) De csak így lehet jól megtanulni, egyből bele a lecsóba, semmi tanpálya. Örülök,hogy nekem már nem kellett ezzel sz..rakodnom.
ö-ö-ö...
Mintegy 20 éve.
De elsőre:)
(pusztán válaszoltam a topic cimére)
;))
További ajánlott fórumok:
- Készül valaki mostanában KRESZ vizsgára/vezetni?
- Túl a KRESZ vizsgán, 0-ról indulva mindenkinek ilyen döcögősen indult a vezetés?
- 4 éve kezdtem el a jogsit, de a kreszen megbuktam. Ha menni akarok vizsgázni, újra be kell iratkoznom?
- Kresz vizsga: lehet kérni másik időpontot?
- 2010-es KRESZ vizsgakérdések
- Ha megvan a Kresz vizsga, akkor segédmotoros kerékpárt már vezethet az illető?