Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Négymagvas pogácsa recept

Négymagvas pogácsa recept

A Négymagvas pogácsa hozzávalói:
2 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
1 kávéskanál cukor,
10 dkg margarin,
30 dkg graham liszt,
15 dkg fehér liszt,
2 kiskanál só,
1 közepes tojás,
1-1 evőkanál len-, szezám-, tök- és napraforgómag.


A Négymagvas pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk (kenyésütögépben is el lehet készíteni). Egy órát hagyjuk kelni a kész tésztát, meleg helyen(itt szintén jó segítség a kenyésütőgép kelesztő programja). Kétujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét. Kis pogácsaszaggatóval szaggatjuk, zsírpapíron, közepes lángon sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A négymagvas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook