Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Négyliszt-kenyér recept

Négyliszt-kenyér recept

A Négyliszt-kenyér hozzávalói:
20 dkg finomliszt,
10 dkg Graham-liszt,
5 dkg kukoricaliszt,
5 dkg szójaliszt,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só.


A Négyliszt-kenyér elkészítési módja:
Az élesztõt a sóval és a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált lisztekhez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Rendkívül jóízû és egészséges kenyér.

(kb. 90 dkg)


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A négyliszt-kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook