Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Narancsos pácolt csirkemell csíkok recept

Narancsos pácolt csirkemell csíkok recept

A Narancsos pácolt csirkemell csíkok hozzávalói:
(2 személyre)

30 dkg csirkemell filé

A páchoz:

50 ml friss narancslé
1 gerezd fokhagyma
30 ml szójaszósz
1 teáskanál balzsamecet
1.5 késhegynyi őrölt gyömbér
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet só
40 ml akácméz
1 evőkanál étkezési keményítő


A Narancsos pácolt csirkemell csíkok elkészítési módja:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a fokhagymát is felaprítjuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat. Az étkezési keményítőt érdemes kevesebb páclével elkeverni, majd hozzáadni a többihez, így jobban elkeveredik. A pácot a húsra öntjük és lefedve, hűtőbe téve másfél órán át hagyjuk pácolódni. Ezután egy forró serpenyőben megsütjük a csirkemell-kockákat a szósszal együtt (10 perc kb, a hús nagyságától függően). Közben tetszőleges köretet készítünk mellé. A húst melegen tálaljuk kevés reszelt narancshéjjal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, a tetszőlegesen választott körettel. Salátát is kínálhatunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A narancsos pácolt csirkemell csíkok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook