Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Jóasszony szelet recept

Jóasszony szelet recept

A Jóasszony szelet hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj


A Jóasszony szelet elkészítési módja:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra daraboljuk, a hagymát mérettől függően vágjuk nagyobb darabokra. Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, és mindkét oldalukon megsütjük. (Ne szárítsuk ki őket!) Ha minden hús megsült, tartsuk őket melegen. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, dobjuk bele a szalonnát, majd 2-3 perc múlva a hagymát is adjuk hozzá. Pirítsuk együtt őket néhány percig, és tegyük bele a gombát is. Ez elsőre levet fog ereszteni, várjuk meg, amíg a leve elfő, és az egészet pirítsuk le. Szórjuk meg borssal. Sózni nem szükséges, a szalonna eléggé sós. Hintsük meg gazdagon finomra aprított (vagy szárított) petrezselyemmel. A hússzeletekre halmozzuk rá a ragut, és hasábburgonyával, esetleg krumplipürével, salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A jóasszony szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook