Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos gesztenyetekercs II. recept

Narancsos gesztenyetekercs II. recept

A Narancsos gesztenyetekercs II. hozzávalói:
3 csomag gesztenyemassza (75 dkg)
2 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
1 dl narancslé
1 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál gyümölcscukor vagy cukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 narancs
12 dkg tejcsokoládés vagy étcsokoládés tortabevonó
6 dkg vaj vagy margarin
kandírozott citrus darabok


A Narancsos gesztenyetekercs II. elkészítési módja:
A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek. narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük fel. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat. A sárga krémet hűtőben hűtsük ki. Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A narancs húsát vágjuk kis kockákra és szórjuk rá a krémre. A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy jó órára. A tej- vagy étcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel és keverjük bele a vajat, majd kenjük rá a gesztenyetekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal. (mamanet.hu)

Az adventi időszakban érdemes ezt a sütés nélküli narancsos sütit elkészíteni. Alig van vele munka, de a végeredmény tökéletes. Gluténmentes, és növényi tejpótlóval készítve tejmentes is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos gesztenyetekercs ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook