Napi dolgok - beszéljük ki (beszélgetés)
Szia Tünde!
Egyelőre ketten vagyunk. Tegnap találtam rá erre a fórumra, 4 év óta nem írt bele senki semmit. Gondoltam, talán lehet még életet lehelni bele, tetszik, hogy csevej napi dolgokról.
Én egy kicsit idősebb vagyok, már nyugdíjas, de gondolom ez nem zavar egyikőnket sem.
Én most kikapcs, de holnap ismét benézek. Ha bárki erre vetődne, és ír egy pár sort, holnap válaszolok.
További szép napot, szép estét kívánok mindenkinek! :))
Egyelőre sehol senki!
No majd látjuk, valaki ide talál-e akár a régiek közül, akár valaki más, akinek kedve támad cseverészni.
Szevasztok! Hát nem mostanában jártam, jártunk erre!
Jár még erre valaki???
Szia Ildikó!
Már túl vagyunk a nagy melegen szerencsére!
Nálunk jó nagy esők voltak szerdán,de szerencsére kárt nem okozott felénk!
Hiába mondtam mindenkinek,hogy péntekre le fog hülni az idő,mivel ma van a Szülinapom,nem hitték el,de mint mindig évről évre,hát most is így történt,én már megszoktam! :D
Szép hétvégét!
Kedden leszek legközelebb!
Szia Ildikó!
Rengeteg kerti munkával telt a hétvégénk.
Sajnos nekünk nem olyan változatos az életünk mint nektek,így egyformán nap,mint nap telnek el az órák,hetek.
Sok újdonságot nem tudok írni egyelőre.
Ti hogy vagytok?
Szia Ildikó!
Szép hetet kívánok!
Te is vigyázz magadra!
Szia Ildikó!
Örülök neki,ha a férjed szerencsésen megúszta a csobbanást! :)
Jól van akkor,ha Klári végre lenyugodott,talán könnyebb lesz ezután vele szót értened.
Bocsánat,hogy ennyi ideje nem jelentkeztem,csak úgy rohannak a napok,a főnök hol van,hol nincs,az egész nyár így fog eltelni,inkább csak én leszek,aki viszi a boltot! :D
Ezért kevesebb időm lesz hoxázni,de azért igyekszem jönni.
A hétvégék hamar eltelnek,kerti munka,meg gyermek mellett még a háztartás is,így a mobilos netezésre nem marad időm.
Ha most lesz rá időm még,elolvasom a lemaradásomat a naplódba!
Jó hétvégét neket!
Jó reggelt Ildikó!
Bocsánat,de a héten főnök nincs,így nemigen van időm jönni.
Örülök neki,ha volt egy szép és tartalmas estéd!
Bár olvastam már a naplódban,tegnap volt épp annyi időm.
Ha már nem "találkoznánk" ma,akkor szép hétvégét kívánok nektek!
Szia Ildikó!
Hát sajnos nem úgy tűnik,hogy javul a kislányom állapota! :(
Engem meg megint elkapott a szédülés,valószínű az erős hidegfront miatt! :(
Esti "mesterművem" - Először csináltammind a kettőt.
Madársaláta:
Hozzávalók 4- 6 személyre: 30 dkg madársaláta
20 -30 dkg koktél paradicsom
15 dkg mozarella sajt
1-2 evőkanál olívaolaj. (Nekem az nem volt itthon, rendes étolajjal készítettem a dresszinget. Pici cukor pici só, kevés víz és ecet kellett bele. „Öntet” a salátára)
Elkészítése:
Hozzávalókat megmosom, feldarabolom, ráborítom a zöldségekre az öntet, összekeverem.. Én még tettem bele még reszelt káposztát meg répát is, mert volt itthon bezacskózva. (A Tesómék csak simán összekeverik az alapanyagokat, sajtot nem raknak bele, mert a lányuk nem ehet, és csak olíva olajat raknak rá)
WOOK-ban sült barbecaus csirkemellfilé:
Hozzávalók 4- 6 személyre:
1 kg csirkemell filé
1 csomag gyros fűszer só (helyettesíthető vegetával)
Pár gerezd fokhagyma pépesítve (vagy fokhagyma por vagy krém
két fej vöröshagyma)
pár evőkanál étolaj ízlés szerint
Csipetnyi só bors ízlés szerint
Barbecau szósz (én készen vettem)
A Wokot kikenem olajjal, majd a hagymát megpucolom, darabolom, megdinsztelem. A húst ízlés szerint csíkokra vágom, vagy összekockázom. Beleteszem az apróra vágott husit a WOOK-ba - ha szükséges, még öntök kicsi étolajat hozzá - utána 10 percig kevergetve pirítom. Rászórom, összekeverem a fűszereket a hússal. Felengedem kb. 1 dl vízzel. Körülbelül fél órát párolom-sütöm, míg a húslé el nem illan. Folyamatosan kevergetem.
Madársalátával tálalom. A húsra tálaláskor ízlés szerint öntök a Barbecau-ból.
Ps: Nálam mindig úgy kezdődik a szakácskönyv, hogy "Nyisd ki a hűtőt és nézd, meg mi van otthon."
Sajnálom,ha Dóri is ilyen beteges! :(
Úgy tűnik ez az ovizás nem egy leányálom!
Hát így,hogy kicsilányomat ápoltam,sajnos nem jól telt a hétvége! :(
Jó reggelt Ildikó!
Már én is vagyok!
Főnök elutazott,kicsi lányom,meg mint máskor is,ahogy a főnök kiteszi a lábát pár napra,rendre lebetegszik! :(
Egész szombaton 39 fokos láza volt,tegnap meg délutánra felment neki megint 38 fokra.
Így most kénytelen voltam behozni magammal,mert ha így beadom az oviba,frissen gyógyultan,akkor tuti elkap megint valamit!
Így a héten erősített szolgálat van!
Remélem Dóri nem ennyire beteges,elkerülik a bacik jó messziről!
A héten mindennap dolgozol?
Én szerdán szabin leszek!
Szép hetet!
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Babákról, hétköznapi dolgokról beszélgetés
- Két vagy többgyermekes anyukák, ti hogy oldjátok meg a napi dolgokat segítség nélkül?