Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nádasdi diós lepény recept

Nádasdi diós lepény recept

A Nádasdi diós lepény hozzávalói:
Tészta:
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 tojás sárgája
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só

kenéshez: baracklekvár

Tetejére:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás fehérje


Nádasdi diós lepény

A Nádasdi diós lepény elkészítési módja:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, lisztet, sütőport, pici sót. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe kenjük-nyomkodjuk a masszát. Egyenletesen megkenjük baracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, vaníliás cukrot. Ezt a diós habot a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Vigyázni kell a hőfokkal, a hab ne barnuljon meg.

Sütés után tetejét enyhén megporcukrozhatjuk. Lehet egyszerűen szeletekre vágni, vagy pogácsaszaggatóval kis holdacskákat kiszúrni belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nádasdi diós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook