Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Nyári paradicsomsaláta recept

Nyári paradicsomsaláta recept

A Nyári paradicsomsaláta hozzávalói:
50 dkg érett kemény húsú paradicsom (legjobb hozzá az ovális, ún. lucullus paradicsom)

fehérbors
porcukor
egy kávéskanál étolaj
néhány levél friss, vagy egy kiskanál szárított bazsalikom


A Nyári paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, és pár csipet porcukrot szórunk rá, attól függően mennyire volt édes/érett a paradicsom. Rálocsoljuk az étolajat, óvatosan összekeverjük. Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek s hogy a paradicsom kis levet engedjen. Ezért nem kell hozzá víz! Célszerű fogyasztás előtt kb félórával elkészíteni, és hűtőben állni hagyni. Fogyasztás előtt rászórjuk az apróra vágott friss, vagy a szárított bazsalikomot.

Nagyon illik pl. házi gyroshoz (ha valakinek a gyomra nem bírja a tzatzikit), de bármilyen sült hús, vagy pirított máj és sült krumpli mellé is finom nyári saláta.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A nyári paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook