Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges-rizses csirkemáj recept

Zöldséges-rizses csirkemáj recept

A Zöldséges-rizses csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
20 dkg rizs
20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (borsó-répa-kukorica)
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors


A Zöldséges-rizses csirkemáj elkészítési módja:
A zöldségkeveréket annyi vízzel ami éppen ellepi, és kevés sóval felteszem főni, újraforrástól számítva 10 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem finom, roppanós. A csirkemájat kisebb kockákra vágom, az egyik evőkanál olajon megpárolom, őrölt borssal meghintve. Ha elveszítette nyers színét, fedő alatt párolom, annyi levet általában ereszt, ami elég ehhez a művelethez, ha nem, pici vizet öntök alá. Ha megpuhult, zsírjára sütöm, és kissé rázogatva az edényt (nem kavargatva, hogy ne törjem össze) megpirítom minden oldalon. Amíg a máj párolódik, a másik kanál olajon megpirítom kissé a leöblített rizst, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve, kevés sóval megszórva, további kavargatás nélkül megpárolom. A megfőtt zöldségeket leszűröm, hideg vízzel is leöblítem, a kész rizshez keverem. A végén óvatosan hozzákeverem a megpirult májkockákat. Ekkor kóstolom, s ha szükséges, kissé sózom.

Finom, egészséges, s nem utolsó sorban gyorsan elkészül.

Gyermekeim gyümölcskompóttal szeretik.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges-rizses csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook