Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kozák sapka 2. recept

Kozák sapka 2. recept

A Kozák sapka 2. hozzávalói:
Tészta: 40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 tojássárgája
Krém: 2 dl tej
3 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 rum aroma
15 dkg margarin
Díszítés: 15 dkg darált dió.


A Kozák sapka 2. elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, a táblán két részletben vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szaggatunk, és sütőlemezen hamar megsütjük. A krémhez lábasba tesszük a tejet, lisztet, kakaót, cukrot, a vaníliát, és folyton keverve sűrűre főzzük. Ha kész, a tűzről levéve beleolvasztjuk a margarint, és hozzákeverjük a rum aromát. A korongokat ezzel a krémmel bőven megkenve kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a kibuggyanó krémmel ujjunkkal az oldalukat is körbekenjük, majd darált dióban végiggurítjuk, hogy az az oldalukra tapadjon. Ha a krém kenéskor nagyon sűrűsödne, újra melegítve, esetleg pici tejjel hígíthatjuk. Pár óra állás után megpuhul, úgy az igazi. Finom dió helyett kókusszal is, vagy csokikrém helyett baracklekvárral készítve.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kozák sapka 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook