Müzlikorong recept

A Müzlikorong hozzávalói:
25 dkg ropogós csokoládés müzli (lehet másfajta is),
8 dkg Rama sütőmargarin,
10 dkg méz,
1 kisebb citrom reszelt héja,
1 tojás,
5 dkg finomliszt,
vagy Graham-liszt,
a díszítéshez:
8 dkg tej- vagy étcsokoládé.


A Müzlikorong elkészítési módja:
1. A müzlit turmixgépbe szórjuk, finomra turmixoljuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a mézzel, a citromhéjjal, a tojással és a liszttel összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára. 2. Nedves kézzel jó diónyi gombócokat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 175 °C) 12-15 perc alatt megsütjük. 3. Amikor kihűlt, díszítésképpen olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A müzlikorong elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook