Munkanélküliek ide...akik még remélik, van számukra munka (beszélgetés)
Én 2 évig voltam munkanélküli. 2007-2009. Sosem ajánlottak semmi munkát. Sem rendes állást, sem közmunkát. Egy önkormányzatnál dolgozó ismerősöm mondta, hogy a közmunka 6 hónapos határozott idejű és minimálbér a fizetés.
Nekem is azt mondta az önkormányzatos, hogy el kell menni dolgozni, és mindenki azt mondja, hogy dolgozni akar és lám itt áll sorban. Hát én elmondtam neki, hogy igaza van, mert a bruttó 400 eFt fizetésem helyett tök jó, hogy csak 50-et kapok munknélküliként...Aztán hozzá tette, hogy nem hiszi el, hogy keresek állást, így elé tettem azt a levelet, amelyet ők küldtek, hogy nem vesznek fel blablabla. Megkértem, hogy akkor mondja el, hogy miért nem. Minden kritériumnak megfeleltem. csak hápogott. sajnos én is olyan vagyok, hogy ilyen esetben a földbe tiprom az illetőt, bár csak szavakkal és nem asztal borogatással. Többször rákérdeztem, hogy szerint jó üzlet e nekem a 400 helyett 50-et kapni. A végén már majdnem bőgött. Természetesen elmondtam neki azt is, hogy hol lenne a helye, stb.
Nem lep meg!Nekem is azt mondta a nálam fiatalabb kiscsaj,pár éve,hogy keresnek embereket a körforgalomba virágot ültetni!Ezt olyan hangnemben,mintha a világ legjobban kereső munkáját ajánlotta volna!Nah nekem sem kellett több!Mondtam neki,menjen ő,az ő kezében jobban állna a kapa!Utáljuk egymást :S
Persze, hogy nem ér semmit. Az én szakmámban szinte mindenki minimálbéres, és elvárnák a diplomát. Akik megszerzik, azok feketén kapják zsebbe a többletet, ennek így semmi értelme nincs. Tény, hogy vannak szakmák, ahol értelmes dolog a fejlődés, de sok év után mindenki rájön, hogy ez egy másik bolygón lehet.
Nekem nem fogja egy hete sem vagyok még munka nélkül.Én csak normális állást szeretnék,hosszú távra,végre!!!
Na ,ez nem semmi én is ilyen állást akarok.Ahol tegnap voltam ott is 8 általános végzettek voltak,engem tuti fel sem fognak hívni,de nem is baj.
3 évvel ezelőtt is ez volt pedig!Kiküldték nekem a papírt róla,hogy vagy-vagy?Mivel gyorsan találtam munkát,nem vállaltam el a közmunkát!
A kocsmába ahová járok(nem inni),ott majdnem mindegyik vendég így kapja!
Somogyban 4 órát le kell húzniuk a szocért!
A munkanélküliben nem egytől hallottam hogy beszólt az ügyintéző hogy elkell menni dolgozni...
Nekem szóljon be, ráborítom az asztalt, örüljön hogy belöllünk van munkahelye!!!!
Hmm...ez k**a gáz!Tudod mit mondtam Novemberben?Én ott befejeztem a tanulmányaimat egy életre!Nem ér semmit a sok papír!
Tavaly beadtam az Önéletrajzomat egy pékségbe!Úgy ahogyan azt illik!Mondja nekem a csaj,majd visszajelez!Itt van 5 percre a pékség ahová jelentkeztem,mert a csaj aki elment,terhes lett!
Mit látok másnap reggel?Felvettek egy nőt,aki olyan bunkó,hogy alig van forgalma,nem mellesleg 8 általánossal rendelkezik!Nah erről ennyit!A fizetése nettó 130+a 15 e kajajegy,meg amit onnan hazavisz!Nem alkalmazottként van,hanem üzletvezetőként!Ehhez mit szóltok?
És ez semmit nem javul.
Én 2 évig voltam munkanélküli, a férjem 1,5 évet. Mi iy egyszerre. Nekem 2007. augusztusában mondtak a férjem fél év múlva. Azóta jó sok idő eltelt és még mindig lehetetlen állást találni...
Nekem és a férjemnek egy napon mondtak fel novemberben, két különböző cégnél :-( Ő már regisztrált munkanélküli, én majd hátfőn megyek most jár le a felmondási idő.. :-(
Nincs sok lehetőség állást keresni, az újságban nulla, a neten ugyszintén. Akinek meg nincs nete még kilátástalanabb helyzetben van :-( Van két barátnőm akiknek nincs netük, nekik is én nézek valamit, dehát semmi.. :-(((
Szerintem ezt az önkormányzat intézi.
A fiam kapta múlt évben 3 hónapig, majd dolgozott és ismét munkanélküli lett, így újra megigényeltük. Sosem küldték közmunkára és úgy kapta.
Pontosan így van. Nem arról van szó, hogy nem tudna az ember elvállalni átmeneti időre egy-egy "alantasabb" munkát a végzettségéhez mérten, de onnan olyan nehéz kikeveredni, és majd rákérdezhet a leendő munkáltató, hogy mi ez a foghíj az önéletrajzban? Itt olvastam valahol a fórumon, hogy elküldték a diplomás dolgozót az irodából, mert nem tudtak diplomás bért fizetni. Inkább felemelték a takarítónőt, a diplomás meg elment az ő helyébe. Ebben az országban a farok csóválja a kutyát :D
Gondolhatod én hogy fel vagyok dobva ,találtam egy jó helyet októberben,dec,29-én meg benyögték hogy bezárják a boltot:(
Eddig az önkormányzatnál kellett kérni de a munkanélkülibe kell utánna járni ott foglalkoznak vele. Egy ismerősöm van ezen, ajánlottak is neki közmunkát elis ment jelentkezni, de már "betelt" csak igazolnia kellett hogy volt ott.
Azért gondolom hogy nekem most nem jár mert mindössze 2 és fél hónapot dolgoztam itt.Előtte is munkanélkülin voltam és azt kimerítettem.
De igen, jár. Azt mondták, hogy a támogatás alapja az, hogy előtte x ideig fizessük a járadékot. Mivel pályakezdőnél ilyen nincs, a körből ki vannak zárva.
TB járulékot már önerőből kell fizetni, és az álláskeresés, pályázatok, interjúkra járás is így oldódik meg. Kezd uncsi lenni, lassan ott tartok, hogy hagyjuk a fenébe, ha valami bejön-bejön, ha nem, nem.
Jah!Menjek dolgozni,de kéne x éves szakmai gyakorlat,meg az anyám valaga!Hogyan legyen gyakorlatom,ha sehová nem vesznek fel????????
Most őszintén!Mi a bánatnak tanult az ember ennyit,mikor otthon KELL vakarnia?Állítom nektek,mikor 8 általánosom volt,több munkahelyem volt!
Én a közmunkáról nem is tudok semmit.Ezt a munkanélküliben ajánlják?
Az szép.Mondjuk segítséget senki nem várhat a munkanélküli központtól arra már nincs energiájuk,azt mondták.Én ha megkapom a papírjaimat megyek a héten,kíváncsi leszek,valószínűleg nem is fog nekem járni semmi.
Nekem azt mondták, hogy közmunka esetén a minimálbért adják.
Igen,úgy láttam csak úgy hemzsegnek a jó állások,nem győzöm küldeni az önéletrajzokat:))
Egy pályakezdő be sem adhatja jelentkezését sehová, minden álláshoz gyakorlat kell. Munkanélküli hivatal velük nem foglalkozik. Bementünk, elmondták, nem is kértünk regisztrációt. Vagy boldogulunk egyedül... vagy nem.
Már működik de nincs fent számomra semmi kecsegtető:(
Tegnap megnéztem egy helyet,hát...
ANNYIAN KERESIK A MUNKÁT HOGY LEFAGYOTT,VAGY ANNYI JO ÁLLÁS VAN BENNE HOGY NEM BIRJA EL:)
Ez pontosan így van,ahogy írtad!Csak akkor kapja valaki a szociálist ha kiközvetítik,és elfogadja a munkát!Van ahol napi 4 órában dolgozik!Viszont nem ám izgalmas munkára kell gondolni!Itt a városban szedik a szemetet a mínuszokban,stb...utcai melók vannak főleg! :S
További ajánlott fórumok: