Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Figyelj.
Március áll 31 napból.
Ha neked NAPI 3600 Forintot állapítottak meg, akkor a 3600 forintot szorozd meg 31-el és abból vont ki a kapott összeg 26%-át.
Ezt kapod meg ÁPRILIS 4-10 között.
Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni.
Sziasztok !! Tudnátok segíteni ?
Hogyan számítják a munkanélküli járadékot?
Ma kaptam egy olyan levelet hogy 48 napra a pénzem 179.993 Ft . Február 23 tól vagyok munkanélkülin . Február 23-29 ig kaptam 25200 Ft . Mennyi pénzt kaphatok márciusra ? Van egy oldal ahol ki lehet számolni de nem vagyok benne biztos h tényleg annyi lesz e . Az oldal 84.000 Ft hozott ki . + van kettő kisgyermek is aki után kapok adókedvezményt . Elvileg napi 3600 ft kapok . De akkor se tudom hogy jön ki .
onnantól számíthatsz az ellátásra, amikor bementél és jelezted ezt az igényedet. Mindegy, hogy nem volt meg minden papírod, vagy esetleg más időpontot kaptál, mert pl. sokan voltak stb.
(ez másokra is igaz, ha esetleg ilyen kérdés lenne.)
Sziasztok!
február 29.-én lett vége a munkaviszonyomnak, de a TB kiskönyvemet csak 2,5 héttel később tudtam bevinni. Megkérdeztem, hogy hányadikától számolják a munkanélküli járadékot? tehát attól a naptól kezdve, amikor a hiánypótlás meg történt, és minden papírom rendezve lett, vagy március 1-től? az ügyintéző március 1.-ét mondott.
Akkor én már április 1-én számíthatok a számlára való munkanélküli járadék átutalására?
Köszönöm!
Szia petii!!!
Sajnos csak Április 4-10 közötti időben kapod meg.
:(
Nekem anno február 17-én zárták le, és én is csak márciusban kaptam meg "sajnos".
Ha jól sikerült értelmeznem, akkor nem kötelező elfogadnod, ha az így kapott fizetésed nem éri el a most kapott álláskeresési járadék összegét.
3 hónapig kapsz magasabbat, utána jóval kevesebbet, neten találsz kalkulátort, illetve meg tudod kérdezni szerintem ügyfélszolgálaton is, mennyit állapítottak meg neked.
Nem tudom, most mekkora járadékot fognak folyósítani számodra, ha ennél nagyobb a közvetített munka fizetése, akkor vagy elfogadod vagy elvileg a járadékot megszüntetik.
Egyébként gondolom nem hivatásos katonának soroznak be, hanem határt őrizni, magyarul egyenruhában járőrözni a kerítés mellett, megszellőztették már ezt a tervüket 1-2 hete. Nem tudom, hol laksz, de nekem nem tűnik túl izmos ajánlatnak, főleg, ha távolabb élsz. Sokat nem fizetnek, távol vagy az otthonodtól és a szabadban kell talpon lenned, nem tudsz interjúkra járni, állást keresni, tanulni, stb... Te tudod, mik a lehetőségeid, nyilván az abszolút semminél, az éhhalál helyett jobb, de egy jó munkahely helyett egy nem álom-meló, még ha nem is vagy bejelentve, jobb alternatívának tűnik, mint ez, ha otthon tudsz maradni. Rákérdeznék, hogy pontosan miről van szó, mennyi volna a béred, most mennyi a megállapított járadékod, aztán mérlegelnék - mindenesetre nézz utána mindennek, mielőtt aláírnál bármit is, én ezt tudom mondani.
Így van! "gyüet" a "segéj" meghatározhatatlan idő-intervallumokon kívül, s belül is.
Érted anndi?????????????
Hát ez fogas kérdés...valószínűleg egy fogas.
Mindenhova máskor de máskor meg mindenhova.Nem lehet tudni...
Ha jól sikerült értelmeznem, akkor nem kötelező elfogadnod, ha az így kapott fizetésed nem éri el a most kapott álláskeresési járadék összegét.
3 hónapig kapsz magasabbat, utána jóval kevesebbet, neten találsz kalkulátort, illetve meg tudod kérdezni szerintem ügyfélszolgálaton is, mennyit állapítottak meg neked.
Nem tudom, most mekkora járadékot fognak folyósítani számodra, ha ennél nagyobb a közvetített munka fizetése, akkor vagy elfogadod vagy elvileg a járadékot megszüntetik.
Egyébként gondolom nem hivatásos katonának soroznak be, hanem határt őrizni, magyarul egyenruhában járőrözni a kerítés mellett, megszellőztették már ezt a tervüket 1-2 hete. Nem tudom, hol laksz, de nekem nem tűnik túl izmos ajánlatnak, főleg, ha távolabb élsz. Sokat nem fizetnek, távol vagy az otthonodtól és a szabadban kell talpon lenned, nem tudsz interjúkra járni, állást keresni, tanulni, stb... Te tudod, mik a lehetőségeid, nyilván az abszolút semminél, az éhhalál helyett jobb, de egy jó munkahely helyett egy nem álom-meló, még ha nem is vagy bejelentve, jobb alternatívának tűnik, mint ez, ha otthon tudsz maradni. Rákérdeznék, hogy pontosan miről van szó, mennyi volna a béred, most mennyi a megállapított járadékod, aztán mérlegelnék - mindenesetre nézz utána mindennek, mielőtt aláírnál bármit is, én ezt tudom mondani.
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, hátha tudtok rá válaszolni.
Feb 15-én léptem ki az előző munkahelyemről (majd' 4 évig dolgoztam ott), közös megegyezéssel, a kilépő papírjaimat még mindig nem kaptam meg. Elvileg hétfő-szerdán meglesz. Állami cég, a MÁK kitesz magáért...
Amint megvannak a papírok, tervezek menni álláskeresésit igényelni. Az volna a kérdésem, hogy mikor van havi "zárás" a munkaügyiben? Tehát van egy olyan időpont, mikortól már nem utalnak a következő hónap elején, hanem csak az azt követőben vagy hóköziben?
Mivel ennyit ültek a papírokon, van ez az egy hónap lyuk. Mikortól állapítják meg a járadékot? Visszamenőlegesen febr. 15-től vagy akkortól, hogy bemegyek és regisztrálok?
Illetve a járadékot "előre" fizetik adott hónapra vagy utólagosan 1 hónap múlva?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?