Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Munkakeresőként hogyan tovább?! cikk

Munkakeresőként hogyan tovább?!

Munkakeresés pályakezdőként a mai világban? Hova induljak? Mért nem felelek meg? Magánélet lehet-e a téma egy 2 órás próbanapon? Hol keressek segítséget? Munkaügyi központ nem tud segíteni...

Kilátástalanság, kihasználás, avagy ez a magyar valóság? Az ember már tisztességesen nem tud munkához jutni, csak ha lop, csal, hazudik?

Munkakeresőként hogyan tovább?!

20 éves vagyok, júniusban fejeztem be az iskolát.

Banki szakügyintézőként végeztem mely egy felsőfokú szakképzés. 4 hónapja keresek munkát. Internetes oldalon már több mint 100 önéletrajzot elküldtem, de még válaszra sem méltatnak.

Ezek mellett már kb. 15 bankban személyesen jártam, de van, ahol még önéletrajzot sem fogadnak el.

Beadtam jelentkezésemet magáncégekhez, ők azok, akik visszajeleznek, behívnak... majd hetekig hitegetnek, hogy majd behívunk próbanapra. A magánéletemben turkálnak 2 órás próbanap keretében, intim és magánéleti kérdésekkel bombáznak, majd a végén az ember fejéhez vágják, hogy nem vagyok kommunikatív, mert nem szívesen társalogtam velük. Kérdem én, hogy ez a normális? Szerintem nem.

Egyszerűen itt vagyok pályakezdőként, szakmával a kezemben és hónapok óta nem tudok elhelyezkedni, az emberrel szórakoznak és kihasználják a jóhiszeműségét.

Két hete telefonon felhívtam egy álláshirdetést, majd közölték, igen, több munka is lenne, azonnali kezdéssel irodai, nettó 100.000-ért. Másnap bementem, kiderült, hogy fizessek 6000 Ft-ot, azért, hogy ők adjanak nekem egy kinyomtatott adatbázist, ahol találok címeket. Hosszas hezitálás után végül belementem, jóhiszeműen, a nő szép kis rábeszélőkéjének hatására. Kezembe nyomott egy lefénymásolt összevissza irkált lapot.. ami kb. wc-papírnak sem felelne meg.

Hazajöttem, majd telefont ragadva elkezdtem hívogatni címeket. Öt címből négy rám vágta ordítva a telefont, hogy ez már decemberben lejárt munka és kitől van meg a telefonszám. Mikor megmondtam, hogy a melyik Bt., rögtön mondták, hogy gondolták, ők nem is álltak sosem velük szerződésben, a cég Express és egyéb újságokból összeollózza a munkákat, jó, de kérem majd egy éve lejártakat?!

Kudarc kudarc hátán!!!

Pénzügyi iroda hirdetett adminisztratív állást, behívtak majd kiderül, hogy egy pénzügyi tanácsadó cég, házaljak biztosításokkal, és a telefonos tájékoztatóban ígért fix bér csak álca. Hova tovább? El vagyok keseredve, mi lesz velem. Percenként lesem 4 hónapja a telefont és az e-maileket, de sehol semmi.


Hitegetés, átverés, az megy, ez a magyar valóság?

Lopni, csalni, hazudni kell ahhoz, hogy a mai világban érvényesülni tudjon az ember, szörnyű. A munkaügyi hivatal a pályakezdőket egy forinttal sem támogatja, sőt még a TB-t is havi 5000 Ft-ként saját erőből kell fizetni. Na, de kérdem, miből is?
Írta: minimono, 2010. szeptember 19. 16:08
Fórumozz a témáról: Munkakeresőként hogyan tovább?! fórum (eddig 199 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook