Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Bemutatkozik a KétesÁruk.hu cikk

Bemutatkozik a KétesÁruk.hu

Elég egy kis pálmaolajjal pancsolt tejföl, vagy egy adag DON toxinos liszt, esetleg némi arzénnal mérgezett táplálék kiegészítő, vagy néhány osztrák haláleset mérgezett sajttól - és az élelmiszerek biztonsága minden médiában vezető hírré válik. De csak egy-két napig, vagy, - mint a kínai melaminos csecsemőgyilkos világbotránynál, - akár visszatérően!
Bemutatkozik a KétesÁruk.hu

De mi van a háttérben?


Nos, ott világméretű és hatóságilag ellenőrzött biztonsági jelentő rendszerek működnek, mégpedig napi frissítésben.


A Kétesáruk.hu szerkesztői kemény napi helytállással on-line közlik a világkereskedelem élelmiszerbiztonsági és árubiztonsági jelentéseinek magyar fordításait, sőt, mindezt lekérdezhető, térképen azonosítható folyamatként tárják az olvasók elé! A honlapon található elemző cikkek sajátos kritikai hangvétellel leplezik le az árubiztonság aktuális problémáit.


Így ha a Kedves Olvasó megismeri, hogy Európába – és így feltehetőleg hazánkba is - hogyan érkeznek be a mérgező kínai gyerekruhák, játékok, az életveszélyes műszaki cikkek, a higannyal, kadmiummal fertőzött tengeri halak, vegyszeres zöldségek, gyümölcsök, a gyanús gyerektápszerek, az életveszélyes konyhaeszközök, - egyszóval a világkereskedelem mindenkit érintő árufolyamai, - akkor talán óvatosabb lesz.


Főként saját érdekében lesz óvatosabb – és remélhetőleg jobban megnézi majd, hogy mit emel le a bevásárló központok polcairól, vagy végre magyar terméket vásárol, és olyan helyen, ahol tudja, hogy mit vesz.


A Kétesáruk.hu szerkesztői hisznek abban, hogy mindenkinek alkotmányos joga, sőt: EU-s joga a kétes áruk biztonsági jelentéseinek ismerete. Ha pedig gyereknevelő anyuka, akkor kötelessége is számolni a veszélyekkel.


Ezért alapítványi keretek közt vállalkoztak arra, hogy a mérgező, romlott, vagy gyanús termékek biztonsági jelentéseinek áradatát jól azonosítható, kereshető módon nyilvánosságra hozzák.


Támogassuk őket, hiszen közfeladatokat látnak el!


Mérgező ételek itt:

http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer

Veszélyes cuccok itt:

http://www.ketesaruk.hu/termek
Írta: Hoxa, 2010. március 19. 21:03
Fórumozz a témáról: Bemutatkozik a KétesÁruk.hu fórum (eddig 9 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook