Mokka szelet recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mokka szelet hozzávalói:
Tésztához:
4 tojás
18 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor
25 dkg darált dió
nápolyi lap
Töltelékhez:
20 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor
2 tojás sárgája
5 evőkanál erős feketekávé
darabos dió


A Mokka szelet elkészítési módja:
Tészta: a tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tojások felvert habját és a diót hozzátesszük. Közepes tepsibe nápolyi lapot teszünk és a masszát rákenjük. Közepes tűznél sütjük, kihűlés után tesszük rá a krémet. (Kicsit kemény lesz a tészta, a krémtől megpuhul.) Krém: a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral a tojások sárgájával habosra kikeverjük (robotgép), majd a kávét kanalanként hozzáadjuk. A krémet a tésztára kenjük, tetejét darabos dióval megszórjuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap téglalap formákra vágjuk.

Nagyon finom, az egyik kedvenc süteményem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mokka szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook