Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorókrémes sajttorta recept

Mogyorókrémes sajttorta recept

A Mogyorókrémes sajttorta hozzávalói:
Tésztához:

38 dkg zabkeksz
10 dkg teavaj
Krémhez:

50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
3 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg nutella
3 dkg étkezési keményítő
Tetejére:

3 ek nutella (púpos ek)
3 dkg mascarpone


A Mogyorókrémes sajttorta elkészítési módja:
A kekszet beletesszük egy zacskóba, és jól összetörjük egy nyújtófa segítségével. A vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. (Nem kell összeállnia, nedvesen morzsalékos lesz.) Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kekszes masszát. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a tojásokkal jó simára kikeverjük robotgép segítségével, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végezetül az étkezési keményítőt. Jól összedolgozzuk. Kétharmadát beletöltjük a tortaformába a kekszes alapra, a maradék részét összekeverjük 6 dkg nutellával, és körkörösen rácsurgatjuk a fehér masszára. 160°C-on előmelegített sütőben készre sütjük. Mikor kész megvárjuk míg kihűl, majd a mascarponét elkeverjük a nutellával, és megkenjük vele a torta tetejét.

sütési hőfok: 160°C előkészület: 15 perc
sütés: 20 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorókrémes sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook