Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banánpalacsinta vaníliakrémmel recept

Banánpalacsinta vaníliakrémmel recept

A Banánpalacsinta vaníliakrémmel hozzávalói:
Palacsinta tésztához:

2 db banán
1/2 rúd vanília
Vaníliakrémhez:

200 ml kesudió
1/2 rúd vanília (lehet kevesebb)
2-3 ek édesítőszer
1/2 db banán (elhagyható)
csipet só (nagyon kevés)
1/2-1 dl mandula- v. diótej
Vanília krém 2:

házi készítésű vagy dobozos vaníliapuding ez akkor kell ha nem akarunk vagy nincs kesudiós krémünk.
Csoki öntet:

1 ek cukrozatlan kakaópor
1,5 ek kakaóvaj v. 1 ek vaj
1-2 ek cukor v. édesítőszer
1 kk kókuszolaj (csak akkor, ha kakaóvajat használunk)
1-2 ek tej v. tejszín (csak akkor, ha vajat használunk)
Diszítéshez:

banán, eper, málna, ribizli, stb.


A Banánpalacsinta vaníliakrémmel elkészítési módja:
Kaparjuk ki a vanília belsejét tegyük a banánnal a turmixgépbe, és daráljuk pépesre. Elosztjuk 4-6 felé attól függően, hogy mekkora palacsintákat szeretnénk. Tegyünk egy adagot, ha lehet egy szilikon sütőlapra, és vékonyan kenjük el, legyen palacsintaformája. Kiszárítjuk a gyümölcsaszalóban vagy a sütőben. Legyen rugalmas, de ne legyen ragacsos. Nagyon fontos, csak annyira legyen rugalma, hogy hajtogatni lehessen. A krém hozzávalóit tegyük a turmixgépbe, dolgozzuk jól össze. A legjobb ha a kesudióval kezdjük tegyünk annyi dió tejet hozzá, hogy éppen elfedje tegyük bele a vaníliát, sót és krémesre dolgozzuk. Tegyük hozzá az édesítőt, banánt és lassan adagolva a többi tejet. Így nagyon habos síma krémet kapunk. Legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Ha a vanília krém 2-vel készítjük, akkor ízlésünk szerint. Olvasszuk fel a kakaóvajat, tegyük bele a kakaóport, édesítőszert, és a legvégén a kókuszolajat, nem kell felforróstani. Ha vajjal készítjük, akkor olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az édesítőszert, majd a kakaóport, és a legvégén a tejet v. tejszínt. Legyen csomómentes, sima-folyós az öntet. Tegyünk 1-2 kanál krémet a palacsintába, ha szeretjük tegyünk néhány szelet banánt rá. Hajtsuk vagy göngyöljük fel. Tegyünk gyümölcsöt a tetejére (elhagyható), és locsoljuk meg a kakaóöntettel. sütési hőfok: 41°C


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banánpalacsinta vaníliakrémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook