Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » Mitől vagyunk emberek?

Mitől vagyunk emberek?


Életünkben, ha jót tehetnénk, miért nem akarjuk?

Vannak nehéz helyzetben lévő családok, akikre igazából csak akkor figyel mindenki, ha jön a karácsony, húsvét, vagy hasonló ünnepek. Akkor is inkább csak filmen legyen, mert az már sok embert bántana, ha foglalkozni kellene vele.

A mai életünk tényleg nehéz, bár mindig az volt, annak, aki elfogadható szinten akar élni.

Azért a nagy átlag még is elfogadható szinten élhet. De vannak emberek, akiknek sokkal nehezebb, sőt segítség nélkül kilátástalan. A problémát nem akarja szinte senki elismerni, pedig van!

A napjaim nagy része azzal telik, hogy próbálok támogatókat szerezni egy olyan alapítvány részére, ahol nehéz sorsú családokkal foglalkozunk.

Nem az a baj, hogy nem akarnak dolgozni, hanem nehezen tudnak maguknak munkát találni, akkor is vagy feketén, és nem fizetik ki őket, vagy a minimálbéren dolgoznak bár inkább kevesebbért.

De a gyerekeknek akkor is kell enniük és még nem beszéltünk a ruházatról, továbbá a gyerekeknek játékra is szükségük lenne, hogy fejlődhessenek, de miből? Ha nem állunk melléjük, akkor elkallódnak. Nos naponta járom a lehetséges támogatókat, vannak, akik azt mondják azonnal, hogy szívesen, hisz emberek. A másik fele azonban azt mondja: "menjen innen, én nem segítek, menjenek dolgozni" ő is ember. De milyen?

A mai világban bárki lehet olyan helyzetben, hogy segítségre szorul, akkor mit fog mondani?

Ő nem saját magát fogja hibáztatni, hanem mutogat.

Mégis ki a jobb? Aki elismeri szorult helyzetét és mer segítséget kérni, még akkor is, ha megalázzák azok, aki elutasítják, vagy aki nagy hangon, eleve elítéli a segítségre szorulókat?
Írta: tamita10, 2008. november 22. 11:03
Fórumozz a témáról: Mitől vagyunk emberek? fórum (eddig 10 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook