Mit tennél, ha rossz házasságban élsz, és megjelenik a láthatáron egy harmadik?Szív, vagy ész? (beszélgetés)
Azért hagytad ott a "tutit", mert szar volt a házasságod. De honnan veszed Te azt, hogy minden házasság szar ahol sok pénz van?
Sok házasság a pénztelenség miatt megy szét.
értelek én, anno én is így tettem...2 autó, lakás, minden ott maradt... de veled ellentétben nekem nem volt segítségem,ott álltam tök egyedül egy gyerekkel, és csak a barátaimra számíthattam, de nekik is van családjuk, szóval az mégsem az igazi...és nekem nem volt anyukám, aki jöjjön vigyázni rá...
egyébként itt alaphelyzetben nem is arról volt szó, hogy elhagyni a férjet anyagi megfontolásból, vagy ne? hanem arról, hogy egy plátói egyoldalú szerelem miatt kiugorjon-e 3 gyerekkel a házasságából....
biztos vagyok benne, hogy nem olvastad el a fórum lejét rendesen, még mielőtt itt kihegyezték egyesek a pénzre a dolgot...
én is leírtam már jóval alább, hogy pénz nélkül is neki lehet vágni, de akkor stabil családi háttér kell..lásd a te eseted...édesanyád segítsége nélkül ment volna?
Nem a pénz a legfontosabb. Én otthagytam a "tutit"
és bár sokat dolgozunk az új párommal, de nyugalom van és békesség. Sokat nélkülöztem, miután elköltöztünk a gyerekekkel, de soha egyetlen percre sem bántam meg!
Én elváltam a férjemtől, mert bár mindenünk megvolt, szép új ház, két autó, két gyerek, külföldi nyaralások, de olyan volt, mintha két idegen élne egymás mellett. Semmiben sem értettünk egyet és azzal teltek a napjaink, hogy ő irányítani és nevelni akart engem is, úgy mint a gyerekeket, én meg bizonygattam, hogy felnőtt vagyok. Mindennap veszekedés, sírás, stb... Egyszercsak arra a döntésre jutottam, hogy a gyerekeim nem nőhetnek így fel, hogy ezt látják minden nap, mivel nem tudtunk közös hullámhosszra vergődni, úgy döntöttem, fogom a gyerekeket és elköltözünk.( Közben mehismerkedtem valakivel, aki szintén kapcsolatban élt és bár első látásra szerelem volt, de nem tudta, hogy mit tegyen).A gyerekeknek szeretet és nyugalom kell és ha a szülők nem tudnak békében egymás mellett élni, akkor éljenek külön, nyugalomban. Szóval elköltöztem a szép új pesti házunkból a gyerekekkel egy 10. emeleti panelba albérletbe egy másik városba, otthagytam a jó kis munkahelyemet is. Voltak nagyon nehéz hónapok, volt, hogy 30 Ft volt a pénztárcámban és azért mentünk látogatóba egy rokonhoz, hogy a gyerekek vacsit kaphassanak. De nyugalom volt és békesség és ez fantasztikus volt! Ovit kerestem, munkahelyet kerestem, sokat dolgoztam, de tudtam, hogy talpra tudok állni. Volt, hogy éjjel 1 órakor mentem haza a munkahelyemről és reggel 6-kor már bent voltam újra, addig anyukám vigyázott a gyerekekre. A volt férjem, akkor vihette a gyerekeket, amikor csak akarta, mióta külön éltünk nem volt vita köztünk. A gyerekek is nyugodtabbak, tudják, hogy anya is imádja őket, apa is imádja őket, mindketten jó emberek, csak nem értenek egyet sok dologban. Szóval nagyon nehéz hónapjaim voltak, amikor még nem volt pénzünk és ez bizony nagyon elkeserítő tud lenni azután, hogy előtte bármit megtehettem.
Nagyon nagyon hosszú a történetem, nem is tudom egyszerre leírni, de a lényeg, hogy talpra álltunk 4 év alatt, újra férjhez mentem, és boldogok vagyunk, nyugodtak és kiegyensúlyozottak, saját lakásunk van jó helyen autó, jó állás, minden, ami kell... A gyerekek imádják az apukájukat, az újat is. Olyan a viszonyom a volt férjemmel, mintha régi jó barátok lennénk.
Szóval, szerintem lótuszvirág nem mond hülyeséget... :)
Olvasom a mai hozzászólásokat elég más mederbe tart a beszélgetés.
Nekem is az a véleményem, hogy a pénz a legfontosabb. Ha nincs pénz, egészség sincs. Viszont ha van pénz akkor van egészség, hacsak nem egy későn észlelt visszafordíthatatlan folyamatról van szó.
Nekem senki ne mondja azt, hogy a szegény ember boldog. A szegénység a párkapcsolatok és az egészség rovására megy. Ami az utóbbit illeti, gondolok itt a nélkülözés miatt kialakult stresszre ami sok betegség okozója. És ha létrejön a betegség, pénz nuku akkor mi lesz...???
Az ember már akkor dolgozni se tud, még kevesebb a zsé, és tovább nem folytatom...:(
Összegezve: a pénz igenis boldogít és a legfontosabb a világon.
::))
Vegyél nagy levegőt, és tanuld meg, egy erős ember azt, amit te csinál nem teszi:)
asszem én is alkalmazom ezt, és lépek egyenlőre: Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal ...
jövök később))
meglátjuk, meddig:-)
na szevasztok:-)
Keresd ki a szótárba:)
Ki keres, az talál:)
ippeg.
Burok-nyelven mit jelent?
Itt ti próbáltok engem ezerrel fikázni (hogy szavaiddal éljek), hány reg-ről is? csak ippeg nem sikerül:)
És én még mindig egyedül állok-és tudom az etikettet:)
További ajánlott fórumok:
- Halálosan szerelmes vagy a párodba, de megjelenik egy régi srác, aki felkavar és vágysz utána. Mit tennétek?
- Nő, férfi, mennyire egyenlő egy házasságban?
- Egy házasságban ahol már évek óta nincs szeretet.
- Mit lehet tenni, ha megjelenik a penész?
- 17 év magány házasságban
- Az erős, intenzív szerelem érzése el tud múlni egy házasságban élő férfi esetében egy harmadik fél iránt?