Mit süssek vasárnap egy jókora marhahátszínből? (tudásbázis)
köszi
debreceni nélkül fogom kipróbálni
Sziasztok.
Talán az alábbi recept megnyeri az ízlésteket.
finom.:))
Marhaszeletek debrecenivel
Hozzávalók:
4 nagyobb szelet marhahús
200 g debreceni
2 fej lilahagyma
2 evőkanál vaj
2 dl tejföl
koriander
só
bors
Elkészítés:
Karikázzuk fel a debrecenit és vágjuk fel cikkekre a hagymát.
A húst sózzuk és borsozzuk, a vaj felén süssük meg, majd vegyük ki a serpenyőből.
Most tegyük bele a hagymákat és a maradék vajat. Pirítsuk meg kissé a hagymát is és ezt is vegyük ki a serpenyőből.
Most jöhet a debreceni. Pirítsuk meg ezt is, majd öntsük rá a tejfölt és hagyjuk körülbelül 5 percig puhulni. Közben fűszerezzük korianderrel. Adjuk hozzá a húst és hagymát. Óvatosan keverjük át és főtt rizzsel tálaljuk.
Én fűszeres, fokhagymás tejbe szoktam áztatni a húsokat, de én nem szeretem a marhát, így ezzel még nem csináltam.
Ha ennél is puhábbat szeretnék, akkor egy késhegynyi szódabikarbónát is teszek bele. A tejet beleöntöm egy zacskóba, beleteszem a húst is, kipréselem a levegőt, lezárom, s másnap tepsibe sütöm meg. A tejjel együtt.
Ahogy régi tanárom mondaná: nyersből föttet csináljál belőle DDD
remélem tudtam segíteni )))
További ajánlott fórumok:
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Mi a véleményetek vasárnapi boltzárról?
- Nálatok mi a menü vasárnaponként?
- Van-e még a vasárnapi ebédnek értelme? Jó ötletnek tartod-e, hogy vasárnap a boltok zárva legyenek?
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!