Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tenni az ellen, hogy az 5 éves kutyánk ne jelöljön (pisiljen) rendületlenül ugyanarra a helyre (pedig tudja, hogy nem szabad)? fórum

Mit lehet tenni az ellen, hogy az 5 éves kutyánk ne jelöljön (pisiljen) rendületlenül ugyanarra a helyre (pedig tudja, hogy nem szabad)? (tudásbázis kérdés)


20. massalhangzo (válaszként erre: 17. - Charlotte72)
2017. máj. 11. 16:43
hat ha nem akarsz agyekkotot raadni, akkor okosan meg kell oldani az elkulonitest :D hogy mikor nem vagytok otthon, ne ferjen a jelolohelyzet, meg ejszaka sem
19. gribedli*** (válaszként erre: 17. - Charlotte72)
2017. máj. 11. 09:42

Értelek, nincs ennek különösebb oka, a kutyák azért is jelölnek, mert mutatni akarják ezzel, hogy az ő területük, és idősebb kutyáknál is van ilyen, amelyek kølyöknek még úgy ahogy szót fogadtak. Nekünk működött az is,hogy mikor bent alszanak, tettünk rácsot a lépcsőfordulóra.


Mert ha hideg van,bent alszanak. A lépcsőfordulón így csak 3nm áll a rendelkezésükre és azon is párna van, szóval a kan nem mer jelölni mert logikus,hogy aztán túl közelről kellene szagolnia és az már nem tetszik. Úgyhogy reggelig semmi baj,utána meg kiengedjük:)


Viszont ha nagyobb helyiség áll a rendelkezésére, akkor elképzelhető, hogy az ilyen jelölőmániás kutyusok elmennek a távolabbi sarokba jelölni mondjuk hajnali 4-kor, utána meg visszafekszenek aludni mintha mi sem történt volna.


A tied is, gondolom, nyugodtan mászkálhat kedvére, nincs éjjelre bekerítve, ezért van rá módja. Tehát az éjjelt még meg lehetne valahogy oldani, ha bekeríted, elkeríted, de nappal, ha nem vagytok otthon, meg fogja tenni újból. Ez részéről arra is jelzés,hogy egyedül van hagyva,és unatkozik.

18. Charlotte72 (válaszként erre: 16. - spann)
2017. máj. 11. 09:30
Kedves "Troll"! Te mit keresel egy kutyás fórumon?? Vannak, akik szeretik az állatokat, a kutyusokat, és vannak, akik nem. Ilyen az élet. De kérlek, ne itt írd az "okosságokat", hanem ahol érdemben hozzá tudsz szólni valamihez!
17. Charlotte72 (válaszként erre: 13. - gribedli***)
2017. máj. 11. 09:27
Mivel mi panelben lakunk, nem kinti kutyánk van, hanem ahogy írtam, kínai kopasz kutyus, aki nem is való kinti életre. Érdekes módon, csak akkor "jelöl" ugyanarra a helyre, amikor nem vagyunk otthon, illetve éjszaka. De ami érdekes, hogy nem mindennapos dolog ez, van, hogy kimarad 1-2 nap. Szóval elgondolkodtat :)
16. spann (válaszként erre: 3. - Charlotte72)
2017. máj. 10. 22:19

Egyébként mit keres egy kutya a lakásban?

Kutyának kinn a helye.

15. spann (válaszként erre: 11. - lapbarna)
2017. máj. 9. 21:56
Kösz.
14. andi6020 (válaszként erre: 10. - spann)
2017. máj. 9. 19:53
idióta
13. gribedli*** (válaszként erre: 9. - massalhangzo)
2017. máj. 9. 15:17

Èn ezért tartom kint az enyémeket. Ha ott vagy ès rászólsz, akkora legtöbb kutya nem fog odapisilni, de ha az a mániája, akkor megvárja míg egyedül hagyják és olyankor teszi. Erre egy kutyás műsorban olyan megoldást alkalmaztak, hogy egy kamera volt a szobában, egyedül hagyták a kutyát, de figyelték egy monitoron keresztül a szomszédból és mikor pisilni készült, hangosbeszélőn rászóltak. Csak hogy tudja, a nagy testvér mindig figyel:DDD


Ès sikerült is, de ez attól is függ,hogy a kutya miért teszi, csak dacból, vagy egy ùj zavaró szag miatt.

12. gribedli*** (válaszként erre: 5. - Charlotte72)
2017. máj. 9. 15:10

Mert esetleg èrzi, hogy ott beivódott a szag valahova. Vagy egyszerűen csak a hely, nem tudom. Általában előtte szagolgatja is a kutya, szóval aszerint dönt, hogy jelöljön-e.


Ha nem érzi a szagot, akkor azért, mert azt gondolja, hogy "hú, itt már nem érezni, gyors odaspriccelek egyet", ha meg érzi, akkor azért, mert "igen, ez a szokott helyem, jól megerősítem a jelet":D


De szoktak így reagàlni arra is, ha hirtelen mosószert váltottál (mi ez az új büdi?-mottóval el szeretné tüntetni), teszem azt a felújításnál használt ragasztó, festék, stb, egyszóval bármi jó ürügy neki. De legalább az urine off-al nem lesz az, hogy már ha belépsz a helyiségbe, akkor is érzed, ez a szer mélyen felszívódik és a padló mélyebb részeiben is feloldja a szagot.


1. Egy semleges mosószerrel felmosod a pisit, inodorina vagy bayer, kisállatboltokban kapható felmosószer

2. Ráspriccelsz bőven urine off-ot és letakarod folpackkal, hogy ne párologjon el

3. Fél óra múlva egy nedves ronggyal az első lépésben használt mosószerrel megint lemosod


Kicsit macerásnak tűnik, de hidd el, hatásos.

11. lapbarna (válaszként erre: 10. - spann)
2017. máj. 9. 10:49
Grat.
10. spann
2017. máj. 8. 21:28
Örökbe kell adni valakinek, aztán nem lesz, aki jelölgessen.
9. massalhangzo (válaszként erre: 7. - Charlotte72)
2017. máj. 8. 15:28

hat ha 1 evig hagytatok, akkor mar nehez lenne leszoktatni :D mert meg lehet elozni, ahogy megy arra a helyre, emelne a labat, es rogton raszolni, elhajtani onnan. persze ezt most is lehet, mikor nincs kizarva, de ha nem vagytok otthon, akkor arra a teruletre nem kene beengedni


kerdes, hogy akkor nem kezdi-e el mashol

2017. máj. 8. 15:19
Szerintem is jó lesz a rács ! :) Hiszen nem fog tudni odamenni ugyanarra a helyre...
7. Charlotte72 (válaszként erre: 6. - massalhangzo)
2017. máj. 8. 14:53
Igen, erre is gondoltunk, csak nincs konyhaajtó. Most gyerekrácson gondolkodunk, csak reméltem, talán van más megoldás is.
6. massalhangzo (válaszként erre: 5. - Charlotte72)
2017. máj. 8. 14:50
ha mindig ugyanoda jelol, az is megoldas lehet, hogy nem engeditek a konyhaba
5. Charlotte72 (válaszként erre: 4. - gribedli***)
2017. máj. 8. 14:39
Nagyon köszönöm a hasznos infókat, megpróbáljuk ! Sajnos a kiszemelt hely a konyha egy konkrét része, emiatt pár hete felújítottuk az egész konyhát (kivéve a járólapot sajnos) és így is ugyanoda megy, pedig minden más lett. :)
4. gribedli*** (válaszként erre: 3. - Charlotte72)
2017. máj. 8. 14:35

5 éves kutyát nem lehet már erről leszoktatni. Ha kertesben laknál, azt mondanám, kint is maradhat a kutyus, de fajta függő is.


De írtad, hogy lakás. Ebben az esetben csak a szagot tudod limitálni, illetve van egy ilyen termék, ami eltünteti a szagot is és távol tartja a kutyát is. Az a neve, hogy urineoff.


Vannak ilyen leszoktató sprayk is,de azok is büdik, meg max keresne a kutya egy másik helyet. Viszontaz urine off nem büdös, inkább illatos és ugye azt is tudjuk, hogya kutyapisi, macskapisi szagok nem múlnak el a padlókból a sima mosószerekkel, az urine off-ban meg van egy komponens, ami kötődni fog azokhoz a sókhoz,amik a szagot okozták és totál eltünteti.


Plusz ne használj ammònia vagy hipó tartalmú mosószert, ecetet se, mert erre a háziállatok úgy reagálnak, hogy hú de büdi, odapisil direkt, hogy ne érezze a mosószer illatát,ami neked illat, neki maró szag.


Vannak kifejezetten kisállatboltban kapható tisztítószerek, ezek is illatosak, mindenféle illatban kaphatók, de nem bántják a kutyák, cicák nyàlkahártyáját, sem a szaglásukat és nem fognak odapisilni többet. Ha mégis megtenné szokàsból, akkor urine off.


Én inodorina márkát használok, levendula illat a kedvencem. Természetesen az összes aiax és a többi standard felmosók tartalmaznak ammóniát tehát kiesik, azokat ne használd!

2017. máj. 8. 13:54
Két éve (nem kölyökként) került hozzánk az egyébként okos, tündéri kínai kopaszkutyusunk, de lassan egy éve rendületlenül a lakásban, ugyanarra a helyre jelöl (amikor nem látjuk), hiába ivartalaníttattuk, hiába van rendszeresen levíve. Képtelen "leszokni" erről :(
2017. máj. 8. 13:54
Ez egy új szokása?
2017. máj. 8. 13:51
Mit lehet tenni az ellen, hogy az 5 éves kutyánk ne jelöljön (pisiljen) rendületlenül ugyanarra a helyre (pedig tudja, hogy nem szabad)?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook