Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít? (beszélgetés)
Ma nincsenek urak és szolgák?
Talán jobban, mint valaha, csak másképpen hívják...
A legkeményebb szoc. időszakban is voltak nők, akik jártak hetente egyszer-kétszer elvégezni a heti nagytakarítást. Anno 1976-tól több éven át jártam az orvos-kozmetikus házaspárhoz. Gyönyörű koloniál bútor, perzsa szőnyeg, herendi, eocén, védett festmények, stb. Családtagként szerettek. Uzsonna, karácsony- húsvét-, névnapra mindig kaptam ajándékot, és nem bóvlit. Szuper időszak volt az életemben. Amikor lakásfelújítás miatt nem lakhattam az albérletben, a rendelőjükben aludhattam több héten át. És még a másfél éves fiamat is elvittem egyszer megmutatni nekik. Nagyon szerettem őket.
Az autómat is magam piszkítom be, mégsem én mosom. A hajam is magam növesztem, mégsem én nyírom. A kosztümömet is magam piszkítom be, mégsem én tisztítom ki, a cipőmet is én koptatom mégsem én javítom stb...
A szolgáltatások azért vannak, hogy igénybevegyük őket.
S ameddig én a többszörösét keresem órabérben, mint a takarítónő, addig nem végzem el a munkáját.
Hát igen..a felmosás, stb..:-) ..de komolyabbra véve a dolgot, én ezért nagyon tudok haragudni, ha valaki még a saját háztartásában is mással végezteti a piszkos munkát...Ma már nincsenek urak és szolgák! Mindenki egyenlő! Még a munkában is, ha időm engedi, és látom, hogy kosz van, a takarítónő pedig csak később érkezik, fogom a felmosóvödröt és feltörlöm a padlót..
És ha jön a takarítónő, inkább leültetem, hogy pihenjen...
... Te az mááá' lejjebb van két szinttel... o'szt szarva is van....
Nem vaggggyok én ilyen igényes... legyen kedves, tudjon felmosni konyhát (mert ugye innét indult a téma) meg legyen neki joghurtja, aztán kit izgat a 3. láb? ;DDDDD
Operabál... nem cabad kihagyni... Kiszel Tündi mosolyog rád a jobb oldalon... :o)))
Amúgy simán mehetnél az Operába, olcsóbb a jegy oda, mint pl. az operettszínházba. :) Cóval miért is neeem lépkedsz ott? :) A magas műveltség mindig olcsóbb... kisebb réteget vonz. :)
... nah, tudtam, hogy egy emelettel lejjebb szálltam ki, én a felhők fölé készültem... ehhhhh.... :/
:DDDD
Néha annak érzem magam...
És az nagyon jóóóóóóóóóó!
Mostanában álmodom valamiről: amint a kisestélyiben lépkedek az Operaház káprázatos lépcsőjén. wow
Inkább a konyhámat mászom, mint az edzőtermet.
Ma olyan, de olyan szag jött ki a teremből, hogy a görény könyörgött volna a receptért :D
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Pasik és a házimunka
- Ti hogyan osztjátok be a házimunkát?
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Hogyan oldod meg 8 hónapos baba mellett a házimunkát?
- Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül?