Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
szupi!
De tudod első időszakban még édesítőt sem lehet, nem nagyon szabad édes ízt érezni a szánkba!
Izgatottan várom!
jahm, először összekevered a 4 tojás sárgáját a cukorral haosra. aztán hozzáadagolod egyenként a lisztet, amibe belekeverted a szódabikát. felvered a 4 tojás fehérjét és a plusz 2 ek vizet kemény habbá, és lassan hozzáadagolod a masszához, ezután sütőpapíros sütőbe teszed és megsütöd
jó étvágayat hozzá
nem nem, sosem érheti el a víz a tojás 50 %-át mindig kevesebbnek kell lennie
ha 4 tojás, akkor 2 ek víz pluszba
tehát:
4 tojás + 2 ek víz= 6 "tojás" ezért
6 ek liszt
6 ek cukor
1 tk szódabikarbóna 180fokos sütőben szép sárgára sütni omlós szivacsos puha tészta lesz
( mindenképp kell alá sütőpapír!!)
és mi kell még bele??
Tehát
pl:
4ek liszt
4ek viz
4 ek édesitő
4 tojás
??????
szódabikarbóna,
só
Mi még?!
Sajna Keszani már nem a mi időnk van :(
Elmaradtak a receptek :(
Ha valakinek vannak jól bevált receptjei, nagyon szívesen fogadnám. Sajnos nincs sok fantáziám, az interneten pedig nem sok mindent találtam.
Email címem: szandra8989@citromail.hu
Köszönöm :)
másikon válaszoltam neked :)
Olvasd!
És ha lehet ez a fórum a receptekre van, a másik ahol az ilyeneket megvitatjuk.
Csak azért met igy nagyon keveredik a dolog!
Köszi :)
Sziasztok!
5 éve rendszeresen látogatom a nőgyógyászt gombás fertőzéssel. természetesen nem ezzel kezdődött a problémám, de a sok kezelgetés miatt itt kötöttem ki (antibiotikumok stb).
Az orvosom megmondta kerek perec, hogy diétáznom kell.
Meg szerettem volna tudni, hogy milyen szinten van elszaporodva a candida a szervezetemben és egészen véletlenül egy kuponos oldalon rábukkantam a Voll-módszerrel történő candida vizsgálatra. Korábban már hallottam erről,mivel nagyon drágának tartottam, így nem mentem el annak idején. Megállapították, hogy 27%-os a candida szintem (a normál olyan 10 körül van)
Ezután elkezdtem a diétát, de nem kínzom magam annyira.
A következőket szoktam fogyasztani: paradicsom, paprika, uborka, sovány húsok, teljes kiörlésű lisztek (graham, tönkölybúza) és abból készített tészták és sütik, nyírfacukor, barna rizs (ritkán fehér rizs), köles, tojás minden formában, fahéjas palacsinta,savanyúbb gyümölcsök, diétás joghurtok zabpehellyel, levesek, stb. Minden nap 20 csepp grapefruitmag cseppel kezdem + fokhagyma kapszula + lucernacékla kapszula.
Mi a véleményetek erről az étrendről? Így megszabadulhatok a candidától? Kb 1 hónapja csinálom és már érzem a javulást (lekopogom). Van esetleg valami ötletetek, amivel még jobb eredményt tudnék elérni?
(Mivel nagyon finnyás vagyok és nagyon szeretem az édességet, elég nehéz dolgom van. Alkatilag is vékony vagyok, nem jönne jól, ha lefogynék.)
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket! :)
További szép estét kívánok!
Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam az írásaitokat, de most szeretnék segítséget kérni.
A 6. hetemnél tartok a diétában. Nagyon szeretem az édességeket és már többször próbálkoztam piskotaszerű süti készítésével, de egyszerűen nem akar megsülni a közepe és nem tudom mit csinálhatok rosszul.
Tettem bele szódabikarbónát, csorgattam rá citromlevet, próbáltam borkősavval is, de nem lesz egyáltalán levegős és persze nyers marad a közepe.
Légkeveréssel is sütöttem, ill. alul-felül sütéssel is, de semmi különbség, a húsok, a fehér lisztes, sütőporos sütik viszont megsülnek. Valaki nem tudja mit csinálok rosszul? Tanácsokat is szívesen fogadok, hogy milyen édességet tudnék készíteni.
Ja és olvastam, hogy valakinek vannak összegyűjtött receptjei, nem kérhetném el én is , mert sajnos nem találtam olyan sokat a neten és már kezdek kifogyni az ötletekből :(. (email:kegladfkukacgmailpontcom)
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Szép estét mindenkinek :)!
Attól függ mit szeretnél belőle. Mert a kettő nagyon más, állagra és ízre is. A ricottát én inkább a cottage cheese-el tudnám összehozni vagy mondanám hogy lecserélhető.
A mascarpone az a pl: Philadelphia sajtkrémmel....azt szokták helyette használni. De azt nem tudom mi van benne...van light és sima is.
Mindegyiket eheted nyugodtan. Ha lehet olyan mondjuk heti 3x de ebbe nagyon nincs kikötés....
De ne minden nap! Fontos a zöldség!
Csak a fehér húsok fogyaszthatóak és a sertés hús vörös hús. Az egész diéta alatt a zsírszegény húsokat részesítjük előnyben, ugye ezért esszük a csirkének is a mellehúsát elsősorban. Hát ugye a kacsa és a libacomb pl, nem mondhatnám, hogy nem zsíros hús.
Mangalica zsír egyaránt található benne telített és telítetlen zsírsav, ez a legegészségesebb zsír fajta, nem én találtam ki számos kimutatás készült erről. ezért ezt fogyasztjuk.
Zabliszt csak sima van, nincs tk zabliszt. Tk búzadara..na az van.
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?