Mit ajánlanátok a patikában fogfehérítésre? (beszélgetés)
nekem már is széppé tette a fogaim és sokkal fehérebbek lettek mikor fogkő levétele után még vmi pasztával polírozta...
évente vagy félévente ajánlott.
Szia! Állítólag elég, de kegyetlenül drága. Figyi, május vége óta egyfolytában járok fogászatra és szájsebészetre, és még öt kezelésre van előjegyzésem a klinikán. Meg fogom kérdezni a vérprofi, ügyes, aranyos doktornőmet a lehetőségekről és az árakról, és ha érdekel, megírom Neked! Nem tudom, klinikán is csinálnak-e ilyet, vagy csak magánrendelőben, de ha csinálnak, akkor tuti ott olcsóbb. Hallottam már 30 és 110 ezer forintos fogfehérítésről is...
De ha közben Te is hallasz valamit, akkor értesíts! :)
Köszi a választ.
Ezek után már nem biztos, hogy megpróbálom ezt a szódabikarbónás módszert.
Lásd: (fogabc - vagy valami ilyesmi - oldala)
Mennyire káros a szódabikarbónás fogmosás?
Azokkal a módszerekkel, amelyeknél a fogakat dörzsöljük, csínján kell bánni, mert a zománcot is vékonyítják. Az, hogy a dörzsölés mennyire koptatja a zománcot, az a csiszoláshoz használt szemcsétől is függ. A szódabikarbónás dörzsölés felérdesíti a zománcfelszínt, ami azután segíti az újabb elszíneződést. Otthon önmagában azért hiba használni, mert elmarad a polírozás, amit fehérítés után a fogorvosok mindig elvégeznek, és ami újból simává téve a felszínt megvédené a fogat attól, hogy az egészen apró mélyedésekbe ételmaradék, lepedék rakódjon be.
(A sós dörzsölés még durvább karcolásokat ejt a zománcon. Amitől végképp óva intenék, az a különböző savas anyagok használata, mert ezek oldják a fogak ásványi anyagát. Otthonra csak a fogorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható, gyógyszertárban vagy drogériában nem elérhető anyagokat lehet ajánlani.) Napi használatban nem ajánlatos, amennyiben valaki szeretné használni, figyelembe kell venni a szer dörzshatását, és az ebből adódó koptató jellegét.
Én próbáltam a szódabikarbónásat,( 2 hónapon keresztül kentem a fogaimat reggel-este) és nem jött be. :(
Az íze, először eléggé fura (nem túl jó) de egy idő után meg lehet szokni.
Én próbáltam pár csepp citromlével összekeverve, én igy sika-mikálom meg a fogam, csodafehér lesz tőle:))
Egy héten 2x használom.
A többi Napon a hagyományos fogkrémemet használom.
Nekem bevált.
Szia!
Én is mindent kipróbáltam, mondhatni mániákus fogmosó vagyok, elektromos kefével napi 4-5X és sokáig mosom a fogaimat. Minden vacakot kipróbáltam már, de állítólag, akinek "gyárilag" nem vakítanak a fogai, azokét csak rendelőben, baromi sok pénzért lehet kifehéríteni. Engem is érdekelne a dolog, és mostanában sokat foglalkozom vele, mert az egyik fogamra a közeljövőben korona kerül, és szeretném, ha addigra kicsit világosodnának, a korona színének kiválasztása miatt is.
Van már valamilyen termékkel tapasztalatod?
Üdv, Eszti
További ajánlott fórumok:
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?
- Debrecenben melyik patikában lehet NaCl-ot /konyhasót/ venni?
- A patikában csináltatott bázisport milyen adagolásban kell és mennyi vízbe keverni?
- Próbáltátok már a White&go fogfehérítő ecsetelő gélt?
- Házilag fogfehérítés - tud valaki erre ötletet?
- Mik a tapasztalataitok az iWhite fogfehérítő szettel kapcsolatban?