Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Új mirénás vagyok. Tegnap tették fel, 2 gyerek után, 39 évesen. Sokat visszaolvastam a fórumban mielőtt belevágtam ebbe a projektbe, és arra jutottam, hogy a miréna leginkább azoknál okozott panaszt, akiknek amúgy is erős vérzés ill. egyéb nőgyógyászati problémák miatt tették fel. Nálam szerencsére semmi ilyen nem állt fenn. A felrakás ugyan borzalmasan fájt, görcsölt is a hasam rendesen. Lehet azért mert a mensim már 4 napos volt. Sokan írtátok, h a 2. nap rakták fel. Egyelőre jól vagyok, vérzés már nincs, maszatolgatás is jelentéktelen, mellékhatást még nem tapasztalok. Igaz tegnap a doki tanácsára vettem be fájdalomcsillapítót, de tulajdonképpen ezzel megszűnt minden problémám.. Idegen test érzésem sincs. Remélem bevállik, mert valóban nem olcsó mulatság.
Szia vicu74! Igaz, én már nem tartozom a mirénás csapatba, de sokszor végigolvasom ki mit ir!
Mirénás voltam ez év májusáig,ugyanis méheltávolitó műtét lett a vége.
Persze nem a kütyü miatt, mert azt kb 3 éve rakta fel a doki, pont a műtét elkerülése miatt.
Ahogyan irtad magadról a Türelem, nálam is jelen volt idáig.
Érdekes dolgok ezek, mert pontosan igy voltam, többet jártam orvoshoz mint edigg. Örültem ha havonta volt pár "tiszta" napom, az is ritkán. Szinte folyamatosan véreztem, volt mikor rohantam az ügyeletre, volt olyan mikor csipp csepp volt, de a betétnek ott kellett lennie!
Nagyon sajnálom, h türelmes voltam idáig. Lehet akkor 6 hónap után le kellett volna vetetnem, de én csak vártam, vártam a hátha beáll dolgot!
Nagy reményeket fűztem hozzá Nagy türelemmel.
Igy jártam.
Örülök h Te gyorsabban reagáltál a dolgokra.
További jó egészséget kivánok!
🙋👍😘
Sziasztok!
Rég jártam erre. Nekem a második Mirenám van fent, az orvosom azt mondta akár 6 évig is fent lehet, nekem ez most fog lejárni. Viszont egyelőre biztos nem tudok mostanában eljutni hozzá, és összekell a spórolnom a 3 Mirena árát is. Esetleg tud valaki egészségügyi kockázatról ha egy kicsit tovább marad fent mint a rendeltetési ideje?
Sziasztok!
Kb egy hónapja olvasgatom a fórumot, nagyon vegyesek a tapasztalatok.
Az orvosom javasolta a Mirenat mert nagyon erős a menstruációm és ez zavar, legyengít és elegem a havi szenvedésből.
42 éves vagyok, nem szeretnék több gyermeket.
A kérdésem az lenne, hogy akinek az első hónapokban vérzése volt mellette annak mennyire volt erős? Mire számítsak? Rendes vérzés vagy csak maszatolás várható vagy ez is egyéni?
Sziasztok, hónapok óta olvasgattam a hozzászólásaitokat, kár hogy nem azelött, hogy feltetettem volna a Mirena-t.
Ami negativ tapasztalat felmerülhetett ezzel kapcsolatban azt én mind produkáltam az elmúlt 5 hónap alatt. Többet mentem nögyógyászhoz mint 5 év alatt és több betétet is használtam el állitom... :(
Konkrétan a felhelyezést követö 5 hónap során 2x volt 2 hét amikor nem véreztem!!!! Az összes többi idöben hol többet - hol kevesebbet de mindig véreztem.
Kezdödött azzal, hogy a felhelyezést követö 2 hét múlva nagyon erös vérzés indult meg, ekkor elmentem az orvoshoz és az ultrahang vizsgálat kimutatta, hogy a méhfal nemhogy vékonyodott volna hanem vastagodott egy tüszö miatt ami nem repedt meg és a méhfalamban "csücsült". Persze, lehet, hogy semmi összefüggés a két dolog között ?!?!?!?!
Több mint két hétig nagyon erösen véreztem, mellette kaptam sárgatest hormont és vérzéscsillapitót tabletta formájában.
Aztán végre elmúlt, de pár nap múlva visszatért a pecsételö vérzés...oké, a papiron is rajt van, hogy 3-6 hónapig elöfordulhat. Ezután jóformán maradt is, csak az volt furcsa, hogy nagyon élénkpiros, nagyon friss vérröl beszélünk, ami aggasztott, ezért pár hét "türelmesen viselt idöszak után" ismét visszamentem az orvoshoz és megállapitotta, hogy a vezetöszál irritálja a méhnyakat és a méhszájat. Ezért lett ott egy felmaródás, beecsetelte és azt mondta, hogy max. egy hét múlva elmúlik a vérzés. Igy is lett... két hétig végre fellélegezhettem, de két hete ismét jelentkezett a vérzés és ismét "türelmesen viseltem" (azért irom igy, mert az orvosok mindig türelemre intenek, pedig nem vagyok egy hisztérika) igy tegnap felhivtam telefonon és ma reggel bementem a kórházba vizsgálatra. Az orvos megállapitotta, hogy igazam van, ez tényleg nem normális...közös megegyezéssel levettük a spirált. Láss csodát, a vérzés megszünt és csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb tettem meg.
(csak zárójelben jegyzem meg, hogy idén februártól megszüntette a Mirena gyárója a pénzvisszafizetési garanciát (20.000 Ft) amennyiben a spirál lecsúszik, vagy szokatlan vérzés lép fel...milyen érdekes...)
Ha konkrétan mindent összeszámolok, spirál ára, ennek a felhelyezési dija, orvosi vizsgálatok dija (6 alkalom), illetve a vérzéscsillapitók és gyógyszerek ára, akkor 150.000 Ft-ot dobtam ki a kukába. Jah, és akkor a betétekröl nem beszéltem még... Úgyhogy nem akarok senkit lebeszélni róla, de igenis...olvassátok el a véleményeket mielött döntötök, mert én is jóhiszemüen csak az orvosi véleményekre hagyatkoztam, pozitivan álltam hozzá a dolgokhoz. Most még vár pár hét múlva egy kontroll a méhszájseb miatt, hogy meggyógyul-e magától vagy mütét lesz belöle... De egy a lényeg, örülök, hogy már nincs bennem az az "izé"...
Jah, 42 éves vagyok és rendszeresen jártam világ életemben nögyógyászhoz és SOHA semmilyen problémám nem volt... nem volt méhszájsebem, mindig jó volt a cytológiám...stb.
Most marad a tabletta, régi jól bevált módszer...nem kisérletezek többet :)
Jó egészséget mindenkinek és ha segitettem valakinek a kis történetemmel akkor örülök.
Szia!
Engem érdekelne a Mirena-d :)
Sziasztok még mindig meg van a mirenám .
Ha valaki kéri..
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?