Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7043. Full Up!
2016. szept. 30. 10:11

Sziasztok!

Új mirénás vagyok. Tegnap tették fel, 2 gyerek után, 39 évesen. Sokat visszaolvastam a fórumban mielőtt belevágtam ebbe a projektbe, és arra jutottam, hogy a miréna leginkább azoknál okozott panaszt, akiknek amúgy is erős vérzés ill. egyéb nőgyógyászati problémák miatt tették fel. Nálam szerencsére semmi ilyen nem állt fenn. A felrakás ugyan borzalmasan fájt, görcsölt is a hasam rendesen. Lehet azért mert a mensim már 4 napos volt. Sokan írtátok, h a 2. nap rakták fel. Egyelőre jól vagyok, vérzés már nincs, maszatolgatás is jelentéktelen, mellékhatást még nem tapasztalok. Igaz tegnap a doki tanácsára vettem be fájdalomcsillapítót, de tulajdonképpen ezzel megszűnt minden problémám.. Idegen test érzésem sincs. Remélem bevállik, mert valóban nem olcsó mulatság.

7042. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 7040. - 4ab8ac8371)
2016. szept. 28. 17:22
Tehát még meg van a MIrenám. Tovább adnám, csak személyesen. Székesfehérvárra el tudom vinni.
7041. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 7035. - Borso74)
2016. szept. 28. 16:39
8 évig volt fent. Semmi problémám nem volt vele.
7040. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 7024. - Timbol)
2016. szept. 28. 16:38
Elpostáztam. visszajött. 3600 ft-ba került.
7039. andi6020 (válaszként erre: 7035. - Borso74)
2016. szept. 27. 14:55
Nekem is hatodik éve van fent. Még semmi vérzésem nincs, tehát van benne hormon. Nem is szándékozom levetetni addig, amíg nem kezdek vérezgetni. Az orvosom is ezt javasolta.
7038. Meiahh (válaszként erre: 7037. - Beatrix73)
2016. szept. 27. 14:51
Szia! Írtam üzenetet.
7037. Beatrix73
2016. szept. 26. 15:13
Sziasztok! Van elado Mirena-m - akit erdekel. Termeszetesen steril, bontatlan csomagolasban. Maga a doboz lett csak kinyitva a betegtajekoztato miatt. .... es a patika ar alatt adnam.
7036. angi68 (válaszként erre: 7032. - Vicu74)
2016. szept. 22. 13:40

Szia vicu74! Igaz, én már nem tartozom a mirénás csapatba, de sokszor végigolvasom ki mit ir!

Mirénás voltam ez év májusáig,ugyanis méheltávolitó műtét lett a vége.

Persze nem a kütyü miatt, mert azt kb 3 éve rakta fel a doki, pont a műtét elkerülése miatt.

Ahogyan irtad magadról a Türelem, nálam is jelen volt idáig.

Érdekes dolgok ezek, mert pontosan igy voltam, többet jártam orvoshoz mint edigg. Örültem ha havonta volt pár "tiszta" napom, az is ritkán. Szinte folyamatosan véreztem, volt mikor rohantam az ügyeletre, volt olyan mikor csipp csepp volt, de a betétnek ott kellett lennie!

Nagyon sajnálom, h türelmes voltam idáig. Lehet akkor 6 hónap után le kellett volna vetetnem, de én csak vártam, vártam a hátha beáll dolgot!

Nagy reményeket fűztem hozzá Nagy türelemmel.

Igy jártam.

Örülök h Te gyorsabban reagáltál a dolgokra.

További jó egészséget kivánok!

🙋👍😘

7035. borso74
2016. szept. 21. 12:40

Sziasztok!

Rég jártam erre. Nekem a második Mirenám van fent, az orvosom azt mondta akár 6 évig is fent lehet, nekem ez most fog lejárni. Viszont egyelőre biztos nem tudok mostanában eljutni hozzá, és összekell a spórolnom a 3 Mirena árát is. Esetleg tud valaki egészségügyi kockázatról ha egy kicsit tovább marad fent mint a rendeltetési ideje?

7034. gádor1005 (válaszként erre: 7033. - -Léna-)
2016. szept. 19. 11:36
Nekem júl20-án rakták fel,ugyancsak erős és elhúzódó (20-22 nap) vérzés miatt, a vér mennyisége már az 1. menszesz után jelentősen csökkent, de azóta kb. összesen 8 nap volt amikor nem volt semmi, most a 2 mens.között 3 nap volt, amikor "csak" valami sárágás nem tudom mi jött, de nagyobb teljesítményű tisztasági betét kellett hozzá mert a másik átázott. A fejem pedig szédülésig fáj egyfojtában a feltételt követő hét óta...
7033. -Léna-
2016. szept. 18. 14:32

Sziasztok!

Kb egy hónapja olvasgatom a fórumot, nagyon vegyesek a tapasztalatok.

Az orvosom javasolta a Mirenat mert nagyon erős a menstruációm és ez zavar, legyengít és elegem a havi szenvedésből.

42 éves vagyok, nem szeretnék több gyermeket.

A kérdésem az lenne, hogy akinek az első hónapokban vérzése volt mellette annak mennyire volt erős? Mire számítsak? Rendes vérzés vagy csak maszatolás várható vagy ez is egyéni?

7032. vicu74
2016. szept. 9. 12:17

Sziasztok, hónapok óta olvasgattam a hozzászólásaitokat, kár hogy nem azelött, hogy feltetettem volna a Mirena-t.

Ami negativ tapasztalat felmerülhetett ezzel kapcsolatban azt én mind produkáltam az elmúlt 5 hónap alatt. Többet mentem nögyógyászhoz mint 5 év alatt és több betétet is használtam el állitom... :(

Konkrétan a felhelyezést követö 5 hónap során 2x volt 2 hét amikor nem véreztem!!!! Az összes többi idöben hol többet - hol kevesebbet de mindig véreztem.

Kezdödött azzal, hogy a felhelyezést követö 2 hét múlva nagyon erös vérzés indult meg, ekkor elmentem az orvoshoz és az ultrahang vizsgálat kimutatta, hogy a méhfal nemhogy vékonyodott volna hanem vastagodott egy tüszö miatt ami nem repedt meg és a méhfalamban "csücsült". Persze, lehet, hogy semmi összefüggés a két dolog között ?!?!?!?!

Több mint két hétig nagyon erösen véreztem, mellette kaptam sárgatest hormont és vérzéscsillapitót tabletta formájában.

Aztán végre elmúlt, de pár nap múlva visszatért a pecsételö vérzés...oké, a papiron is rajt van, hogy 3-6 hónapig elöfordulhat. Ezután jóformán maradt is, csak az volt furcsa, hogy nagyon élénkpiros, nagyon friss vérröl beszélünk, ami aggasztott, ezért pár hét "türelmesen viselt idöszak után" ismét visszamentem az orvoshoz és megállapitotta, hogy a vezetöszál irritálja a méhnyakat és a méhszájat. Ezért lett ott egy felmaródás, beecsetelte és azt mondta, hogy max. egy hét múlva elmúlik a vérzés. Igy is lett... két hétig végre fellélegezhettem, de két hete ismét jelentkezett a vérzés és ismét "türelmesen viseltem" (azért irom igy, mert az orvosok mindig türelemre intenek, pedig nem vagyok egy hisztérika) igy tegnap felhivtam telefonon és ma reggel bementem a kórházba vizsgálatra. Az orvos megállapitotta, hogy igazam van, ez tényleg nem normális...közös megegyezéssel levettük a spirált. Láss csodát, a vérzés megszünt és csak azt sajnálom, hogy nem hamarabb tettem meg.

(csak zárójelben jegyzem meg, hogy idén februártól megszüntette a Mirena gyárója a pénzvisszafizetési garanciát (20.000 Ft) amennyiben a spirál lecsúszik, vagy szokatlan vérzés lép fel...milyen érdekes...)

Ha konkrétan mindent összeszámolok, spirál ára, ennek a felhelyezési dija, orvosi vizsgálatok dija (6 alkalom), illetve a vérzéscsillapitók és gyógyszerek ára, akkor 150.000 Ft-ot dobtam ki a kukába. Jah, és akkor a betétekröl nem beszéltem még... Úgyhogy nem akarok senkit lebeszélni róla, de igenis...olvassátok el a véleményeket mielött döntötök, mert én is jóhiszemüen csak az orvosi véleményekre hagyatkoztam, pozitivan álltam hozzá a dolgokhoz. Most még vár pár hét múlva egy kontroll a méhszájseb miatt, hogy meggyógyul-e magától vagy mütét lesz belöle... De egy a lényeg, örülök, hogy már nincs bennem az az "izé"...

Jah, 42 éves vagyok és rendszeresen jártam világ életemben nögyógyászhoz és SOHA semmilyen problémám nem volt... nem volt méhszájsebem, mindig jó volt a cytológiám...stb.

Most marad a tabletta, régi jól bevált módszer...nem kisérletezek többet :)

Jó egészséget mindenkinek és ha segitettem valakinek a kis történetemmel akkor örülök.

2016. szept. 4. 17:03
Valaki írta, hogy van eladó mirena-ja. Megvan még?
7030. banbi
2016. szept. 1. 21:05
Nekem màr ötévevan most fogom cseréltetni okévolt minden
7029. 5236d12e25 (válaszként erre: 7028. - Orchidea 38)
2016. szept. 1. 20:45
Pokoli fájdalom és ömlött belőlem a vér, lényegében az állandó gyulladás miatt soha nem maradt abba teljesen a vérzés. A legutolsó gyulladásom az már olyan durva volt hogy 39 fokos lázzal 3 napig alig bírtam kikelni az ágyból mert semmi erőm nem volt.
7028. orchidea 38 (válaszként erre: 7027. - 5236d12e25)
2016. szept. 1. 15:25
Sajnálom,hogy te így jártál vele.Én sem vagyok biztos benne, hogy annek ellenére eddig nem okozott különösebb problémát ,végleges lesz.Tegnap óta szúrkál érzékeny a hasam ,méhem.Neked milyen tünetekkel járt együtt a gyulladás?
7027. 5236d12e25 (válaszként erre: 7023. - Orchidea 38)
2016. aug. 31. 21:36
Te mázlista! Nekem 9 hóig volt fent a Levosert, ebből 7 hónapot zsinórban véreztem, minden hónapban begyulladtam..3 hónapja szedettem le azóta semmi bajom, az egyetlen pozitívum amit eltudok mondani, hogy legalább a 7 napos disznóvágásos menzeszem lerövidítette 4 napra.
7026. zizi68 (válaszként erre: 7023. - Orchidea 38)
2016. aug. 31. 16:00
Bocsi a 7025. neked szólt, félrekattintottam
7025. zizi68 (válaszként erre: 7024. - Timbol)
2016. aug. 31. 15:59
Szia, nekem is hamar elmúlt. Én Mirenás vagyok, 7. éve. Soha nem tudom mikor kellene véreznem, mert egy csepp sem jön azóta. Talán az első hónapban, volt 2-3 napig pár csepp. de azóta nincs. Ne izgulj, mindenkire másképp hat. Rendben vagy te is......
7024. Timbol (válaszként erre: 7016. - 4ab8ac8371)
2016. aug. 31. 10:20

Szia!

Engem érdekelne a Mirena-d :)

2016. aug. 30. 12:07
Sziasztok!Nekem levosert helyezett fel a nőgyógyászom július 18.-án minimális barnás maszatolás volt utánna párszor,vérzés nem. Semmiféle görcs, fájdalom. Azóta sem volt menszeszem,az orvos szerint több hónapig is eltathat a maszatolgatás, nyálkahártya elvékonyodása.Az én esetemben ilyen gyorsan megtörtént volna a végleges menszesz elmaradás?Azóta sem jelentkezik semmiféle tünet.Valaki volt már közülletek így? Tesztet csináltam aug.19.- én negatív, érdemes lenne csinálni mégegyszer?
2016. aug. 29. 11:17
Mellfájdalom is, de már a 10. napnál kezdődött, és még hol a 28.???? Meg
2016. aug. 28. 07:27
Pattanás nekem is volt!Mellen,háton,arcon de itt is főleg a szám körül..előtte nem volt ilyen.És durva mellfájdalom,Mielőtt a havim Megjött volna.
7020. A.Vackor (válaszként erre: 7019. - Gádor1005)
2016. aug. 25. 22:25
Nem sok. 2 hónap. Mondjuk bosszantó volt hogy lecsúszott. Jó sok pénz landolt vele a kukában.
7019. gádor1005 (válaszként erre: 7013. - A.Vackor)
2016. aug. 25. 08:23
És mennyi idő alatt váltatok meg egymástól? Amúgy olyan lettem, mint egy klimaxos tini, hőhullámok, pattanások. Egyszer a gyerekek születése után szedtem norcolutot, mert össze-vissza jött meg, és akkor is ugyanez volt. Azt mondta a dokibácsim, hogy nem ad többet fogamzásgátlót.
7018. gádor1005 (válaszként erre: 7017. - 2dd2d3e047)
2016. aug. 25. 08:20
Tuti, hogy nálam attól van, soha nem voltam fejfájós...
2016. aug. 25. 06:20
Nekem volt,hogy fájt a fejem 3-4 napig is...többször amióta feltették,de azon nem gondolkodtam,h esetleg ez csinálja..
2016. aug. 24. 23:13

Sziasztok még mindig meg van a mirenám .

Ha valaki kéri..

7015. vikike775
2016. aug. 24. 22:45
Sziasztok...régen jártam itt..gondoltam most nem csak olvasgatok hanem leírom a tapasztalataimat én is. Lassan a második Mirenám ideje is lejár , közel 10 éve használom. Döbbenten olvasom az utóbbi idők hozzászólásait. Én csak jókat tudok mondani negatív tapasztalatim száma 0. Az első perctől kezdve semmi gond vele nincs vérzésem..max néha egy kis barnás valami de szerintem az is azért mert lassan már közeledek az öt év végéhez és már talán megy el a hatása.Én csak ajánlani tudom már tervezem a harmadik megvásárlását:)--Ja egyetlen negatívuma azért még is van ...az ára...nehéz egyszerre kifizetni..félre kell tenni az árát..egy biztos hogy a gyógyszer árát kb. két év alatt visszahozza.
7014. A.Vackor (válaszként erre: 7013. - A.Vackor)
2016. aug. 24. 22:41
Ja, és amikor mondtam az orvosnak a fejfájast, azt mondta, kizart hogy a mirenatól van. Biztos mástól. Ja. Biztos.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook