Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7013. A.Vackor (válaszként erre: 7012. - Gádor1005)
2016. aug. 24. 22:32
A fejfájás nekem is kb így volt mint neked. Pár nappal a felhelyezès után kezdődött. Nem volt minden nap az igaz, de olyan erősen sosem fajt előtte a fejem. Nekem úgy oldódott meg, hogy a mirena megvált tőlem- vagy én tőle :-) . Másnaptól semmi fejfájás nem volt. Ha minden más szempontból működik nálad a mirena, az tökjó! Drukkolok hogy megoldódjon a gond!
2016. aug. 24. 10:18
Sziasztok! Júnlius 20-án rakta fel a nőgyógyászom a mirenát. Erős, és elhúzódó vérzés miatt javasolta, azóta egyszer "jött meg" ami szinte nem is volt vérzés, de azóta is pecsétel. Ezzel még el is lennék, de egy héttel a felhelyezés után elkezdett fájni a fejem, ami azóta sem múlt el. Hol kevésbé, hol jobban de állandóan fáj, éjjel-nappal. Néha igazán elviselhetetlen. Volt valakinek ilyen tapasztalata? Ha igen, mi lett a vége? Szeptember végén kell visszamennem kontrollra, remélem kibirom addig...
7011. zizi68
2016. aug. 17. 08:09
Sziasztok, régi Mirenás vagyok, már a másodikat nyúzom. Hát...valmire jó és van amire nem. Miómám nekem is van, arra nem reagál. Viszont a nyálkakártya nem tud megvastagodni ezért polip nem tud nőni, petesejt nem tapad. Nekem sok vérzésem volt, arra kiváló. Viszont két éve fájdogál mindenhol, nyomozok, mindenki csak a kezét emelgeti. Most azt mondta a nőgyogyász, laporascopos vizsgálattal megnézi mi van ott. Endometriózisra gyanakszik, mivel 2002-ben már volt nekem ilyen. Van itt valaki akinek Mirena használata közben endometriózisa lett?
7010. Aandusz79 (válaszként erre: 7009. - 2dd2d3e047)
2016. aug. 15. 21:54
Igen, rendben volt. :)
7009. 2dd2d3e047 (válaszként erre: 7003. - Aandusz79)
2016. aug. 15. 16:37
Háát..mivel nekem nem vált be,pozitívan nem tudok nyilatkozni.De van akinek beválik.Méhnyak-rákszűrésed rendben volt?
7008. 2dd2d3e047 (válaszként erre: 7007. - Dana19)
2016. aug. 15. 16:34
Szia,gondolom azóta Kiderült van-e probléma.
7007. Dana19
2016. aug. 14. 10:12
Sziasztok!3hete helyezte fel az orvosom a mirenát és szinte már teljesen elmúlt a vérzésem így együtt voltam a párommal de hallottunk valami kattanást most néha furcsa szúró ertésem van és néha furcsa hangolat is ad ki a hasam a vérzésem megerősödött barna és élénk piros váltakozással.Viszont a jelző szál a helyén van.Holnap mindenképp elmegyek az orvoshoz de van valakinek ilyen tapasztalata még?Vagy tudtok tanácsot adni esetleg megnyugtatni hogy nincs nagy baj?
7006. 41b7982b83 (válaszként erre: 7005. - Lapbarna)
2016. aug. 13. 11:16
Ott a pont. :D
7005. lapbarna (válaszként erre: 7004. - 41b7982b83)
2016. aug. 13. 08:43

Szerintem egyéne válogatja.

Éppen ezért nem járok már magánrendelésre sem. Minek fizessek pluszban a tb-n kívül (mert azt ne felejtsük el, hogy azt bizony vonják tőlünk), itt is, ott is várni kell, és ugyanazok az orvosok rendelnek itt is, ott is. Némelyik olyan, mintha ő szarta volna a világot. Úgyhogy részemről megvagyok magán-nőgyógyász nélkül is. 😁

7004. 41b7982b83 (válaszként erre: 7001. - Lapbarna)
2016. aug. 13. 08:28
Aztaaa... Na ez is szép élmény lehetett. Főleg női orvostól végképp nem nézném ki, én a férfiaktól kapok folyamatosan oltást. Habár vannak akik a női nőgyógyászokra-szülészekre mondják "kegyetlenebbek és anti-empatikusabbak" mint a férfiak, hát még a végén azt mondom tényleg lehet benne valami.
7003. Aandusz79
2016. aug. 13. 07:41

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Nagyon régen " nyaggat" az orvosom, hogy rakassam fel a Mirenat, de én mindig is idegenkedtem tőle... :((

Együttlétek után ( közben) államdóan vérzek és számos ( így szól az orvosi papíromon) mióma van a méhemben. Van egy 5 cm-es a méhem elülső falán, szerinte ez okozza a vérzést.

3 éve lesz októberben, hogy endometriózis miatt kivették a bal oldalamat petevezetővel együtt.

Júliusban elmentem egy másik dokihoz, kíváncsiságból, hogy ő mit mond, mit tanácsol. Szerinte is a Mirena a megoldás, mert elsorvassza a miómákat, és mivel nekem csak egy oldalam van szerinte spontán nem tud normálisan működni a " rendszer" és rá kellene segíteni..

Mikor ez a doki is a Mirenat javasolta rászántam magam, csak egy utazás miatt el kellett halasztanom. Holnap megyek haza Magyarországra és gondoltam uccu neki, majd felrakatom ( hozzá teszem nem egyszerűen oldom meg az anyagi vonzatát...), de tegnap óta olvasgatok itt a fórumon, hááát nagyon elbizonytalanodtam... Olvasom van olyan is köztetek, akinek szintén mióma miatt van és pont semmit nem javult a helyzet, sőt...

Tudom, hogy minden szervezet más és nem lehet előre tudni, hogy én hogy fogok reagálni, de tuti agyvérzést kapok, ha fölöslegesen adok ki 50e forintot...

Köszi előre is!

2016. aug. 12. 22:34
Hehe..egyedi esetek vagyunk 😉 tényleg,az orvosom nagyon csodálkozott,jó sokáig ultrahangozta a méhem,hátha ott a bibi,de nem...
7001. lapbarna (válaszként erre: 7000. - 41b7982b83)
2016. aug. 12. 18:28

Velem ugyanezt női nőgyógyász csinálta.

10 éve, a 2-ik fiam születése után tetettem fel (akkor 38 ezer volt), az orvos sztárolta. Véreztem tőle fél évig, leszedettem. Az orvos konzultált a gyártóval, ilyen eddig a praxisukban nem történt (mármint a gyártóéban), így kompenzálásképpen felajánlottak egy új mirénát. Hagytam magam rábeszélni. Ismét fél év vérzés. Leszedettem. A doki szabály szerint megsértődött. Mert csak ki kéne várni, hogy beálljon. De addigra már gyakorlatilag több, mint egy éve véreztem, mert 6 hét gyerekágy után egyből meg is jött, és ezalatt az első menstruáció alatt tetettem fel.

Másodjára alig tudta kicibálni belőlem, közben rámszólt, hogy fogjam már vissza magam, mert a váróban ülnek a betegek. Ja, persze, mert magánrendelésen voltam. Fizettem is ezért a mérhetetlen empátiáért.

Ez volt az utolsó látogatásom a jóhírű, kapós nőgyógyászat nőnél.

7000. 41b7982b83 (válaszként erre: 6999. - A.Vackor)
2016. aug. 12. 14:55

Ahhoz képest egész sokan vannak, akik a kezdeti jó szándék, meg jó hiszeműség ellenére időközben megváltak tőle, 5 évvel korábban. :D

Mondjuk a férfi dokik első sorban nagyon szeretik úgy csinálni, mintha ők a nők testével tudnák mi történik, és "ugyan már a progeszteronnak semmi ilyen mellékhatása nincs", "biztos valami más", vagy épp "lehet csak beképzelni", mindegyiket megkaptam a kivizsgálások alatt több orvostól is, hogy "ugyan már minek jöttem, ezzel nem lehet semmi panaszom". :D Ehhez képest a valóság mást mutat.

6999. A.Vackor (válaszként erre: 6998. - 41b7982b83)
2016. aug. 12. 14:01
Velem is azt éreztették, hogy én vagyok az egyedüli, akinek ez nem jön be...:-D
6998. 41b7982b83 (válaszként erre: 6997. - 2dd2d3e047)
2016. aug. 12. 11:45

Én nekem is dettó úgy beszéltek velem, mintha én lennék a világon az egyetlen "nem normális" aki megakar tőle válni, meg "minek jöttem???".

De mégis amióta nincs, igaz a görcsös menses visszatért, de mennyiségben viszont már kevesebb, de a miréna mellékhatásai is elmúltak 1 hónapon belül kivétel óta.

2016. aug. 11. 22:03
Sziasztok,na nekem kivette az orvos,JUHÉJJJ😊 Igaz,kellett kicsit győzködni és előbb csinált hüvelyi ultrahangot,de ott rendben volt minden,a spirál is jól volt és szervi bajt se látott ami indokolná a vérzést.Olyan volt,mintha én lennék az egyetlen ilyen páciense..akinek nem vált be a Mirena.Mindegy,rendes volt megértette,hogy ennek nincs így értelme.Úgyhogy tök jó😁 Aztán meglátom hogyan alakul majd a havi vérzésem...
6996. brizo (válaszként erre: 6995. - Heni79)
2016. aug. 11. 06:50
Igen kétszer rendesen menstruáltam.
6995. heni79 (válaszként erre: 6994. - Brizo)
2016. aug. 11. 04:49

És június és a kontroll között volt menstruációd?

Sajnálom, hogy így jártál :(

6994. brizo
2016. aug. 10. 20:47

Sziasztok! Leírnám a tapasztalatomat a levosert spirállal. Áprilisban rakta fel a nődoki 3 hónapon keresztül egyfolytában pecsételő vérzésem volt és rendesen menstruáltam, viszont a görcsök és a fájdalmak elmúltak, ami miatt is akartam a spirált. Júniusban hematómám lett közti vérzésem volt, dokim uhun nem látta egyértelműen a spirált, a hematómára fogta, hogy annak takarásában van. Ma mentem spirál konrollra és nincs spirál, teljesen hihetetlen és döbbenet. Észrevétlenül kicsúszhatott a doki szerint menstruációkor. Nesze neked 35.000 Ft:_(( A hematóma felszívódása után végre 3 hónap után már nem pecsételtem aminek örültem, de közben meg már szerintem azért nem, mert nem volt már Levosert spirál, döbbenet számomra. Doki szerint ritkán előfordul sajnos, hogy mentruációkor távozhat és a tájékoztató szerint is.

Járt már így valaki rajtam kívül?

Dokim most lisvy tapaszt ajánlott, na ezen is hezitálok még, úgy mint anno a Levoserten.

6993. 41b7982b83 (válaszként erre: 6992. - -melinda)
2016. aug. 10. 17:44

Hát mivel a méhnyakon belül is sűrűsíti a nyákot, ami újabb akadályt jelent a spermiumoknak, simán sűrűsítheti a hüvely nyálkahártyát is, eltudom képzelni, hogy erre is hatással lehet.

Mondjuk az ösztrogén szint csökkenése is okozhat ilyet.

Esetleg kérdezz rá a dokinál, mi van ilyenkor, mielőtt leveteted.

6992. -melinda
2016. aug. 10. 13:29

Sziasztok!

Nekem Levosert spirálom van január vége óta. Most gondolkodom a levételen, csak kíváncsi lettem, hogy volt-e másnak is ilyen jellegű tapasztalata, mint nekem, és ha igen, akkor segített-e rajta a levétel. A felhelyezés után 1 héttel elkezdtem maszatolva vérezgetni, ami egyszer pár hét szünettel ki is tartott június végéig. Ez idő alatt rendesen nem véreztem, csak ez a maszatolás volt. Július 1-jén jött meg újra rendesen, majd július 28-án ismét. Kivártam a 6 hónapot, mert annyi idő, míg beáll rá a szervezet. Erős vérzés miatt döntöttem a hormon spirál mellett, de július óta újra ugyanolyan erősen vérzek, így ezt nem oldotta meg. A 6 hónap után erre áll be, gondoltam, ez még nem gond, kibírom. Viszont emellett azóta, hogy beállt jelentkezett más probléma, hüvelyszárazság. Esetleg ilyet tapasztalt valaki rajtam kívül ilyen spiráltól? Annyira egybe esik, hogy csak erre tudok gondolni, mint kiváltó ok. Holnap rendel az orvosom, elmegyek hozzá, de nagyon gondolkodom, hogy így inkább a levétel mellett döntök, és kicseréltetem sima spirálra inkább. Légyszí, írjatok, ha tapasztalt valaki hasonlót. Köszönöm előre is. :)

6991. 41b7982b83 (válaszként erre: 6989. - 2dd2d3e047)
2016. aug. 9. 20:32

Illetve vérzés ideje alatt veszik csak le.

Mert olyankor puhább a méhszáj, meg kicsit nyitottabb elvileg és fájdalom mentesebb a levétel.

Szóval akkor menj amig van vérzésed, vagy akkor amikor elvileg lenne naptár szerint.

6990. 41b7982b83 (válaszként erre: 6989. - 2dd2d3e047)
2016. aug. 9. 20:31

Engem is győzködött a doki, minek akarom levetetni. De meg mondtam neki, nem érdekel, panaszaim vannak tőle egy ideje, és vegye le addig nem megyek el onnan. Szóval Legyél határozott, ne hagyd magad lebeszélni a kivételről, ha úgy érzed nem vált be.

Én is az elején nagyon pozitív voltam, eleinte be is vált, aztán voltak rossz mellékhatások, amik a levétel óta megszüntek.

2016. aug. 9. 14:04
Sziasztok,én reményeim szerint napokon belül megszsabadulok a Mirenától. Múlt hónapban 17 napig véreztem tőle,aztán 3 hét szünet és most ott tartok,hogy már kb 21. napja vérzek..régóta készülök rá,hogy kivetessem,de most már egyre rosszabb a helyzet és nem tudom nem -e lesz gyógykaparás is a hosszú vérzés miatt. Halogattam-halogattam aztán tessék...Csütörtökön megyek az orvosomhoz,remélem most nem mondja azt,hogy maradjon még..:-((Nem is hagynám,csak nem tudom kiveszi-e magánrendelésen úgy,hogy még (valószínű)vérzés lesz.
6988. Evi34 (válaszként erre: 6987. - 4ab8ac8371)
2016. aug. 7. 17:50
Szia! Volt már spirálom, de ahogy a méhszájat megfogták abban a percben hánytam, utána meg elájultam. Nem is emlékszem rá egy kórteremben tértem magamhoz.Szóval mégegyszer ezt kibirni... nem tudom miért vagyok ilyen extra érzékeny odalenn.
6987. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 6978. - Evi34)
2016. aug. 1. 19:15

Miért szeretnéd altatásban?

Voltál már rákszűrésen? Kenetvétel?

Még addig sem tart..

6986. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 6984. - Marcsi0414)
2016. aug. 1. 19:13
Orvos írta fől, gyógyszertárban vettem, csak közben Kiderült hogy kiöregedtem...
6985. 4ab8ac8371 (válaszként erre: 6984. - Marcsi0414)
2016. aug. 1. 19:12

Szia nekem van eladó!

Szivesen odaadom

6984. marcsi0414 (válaszként erre: 6983. - 41b7982b83)
2016. júl. 29. 14:26
Kedves Gabriella! Köszönöm a gyors választ. Időközben érdeklődtem online gyógyszertáraknál is, de azt a választ kaptam, hogy - miután vény köteles - nem lehet neten keresztül beszerezni. Max. úgy, ahogyan Te írtad, ha valakinek épp feleslegessé vált. Így maradok az itthoni megszokott gyógyszertáramnál. Végül is ez a legbiztosabb megoldás.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook