Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem egyéne válogatja.
Éppen ezért nem járok már magánrendelésre sem. Minek fizessek pluszban a tb-n kívül (mert azt ne felejtsük el, hogy azt bizony vonják tőlünk), itt is, ott is várni kell, és ugyanazok az orvosok rendelnek itt is, ott is. Némelyik olyan, mintha ő szarta volna a világot. Úgyhogy részemről megvagyok magán-nőgyógyász nélkül is. 😁
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Nagyon régen " nyaggat" az orvosom, hogy rakassam fel a Mirenat, de én mindig is idegenkedtem tőle... :((
Együttlétek után ( közben) államdóan vérzek és számos ( így szól az orvosi papíromon) mióma van a méhemben. Van egy 5 cm-es a méhem elülső falán, szerinte ez okozza a vérzést.
3 éve lesz októberben, hogy endometriózis miatt kivették a bal oldalamat petevezetővel együtt.
Júliusban elmentem egy másik dokihoz, kíváncsiságból, hogy ő mit mond, mit tanácsol. Szerinte is a Mirena a megoldás, mert elsorvassza a miómákat, és mivel nekem csak egy oldalam van szerinte spontán nem tud normálisan működni a " rendszer" és rá kellene segíteni..
Mikor ez a doki is a Mirenat javasolta rászántam magam, csak egy utazás miatt el kellett halasztanom. Holnap megyek haza Magyarországra és gondoltam uccu neki, majd felrakatom ( hozzá teszem nem egyszerűen oldom meg az anyagi vonzatát...), de tegnap óta olvasgatok itt a fórumon, hááát nagyon elbizonytalanodtam... Olvasom van olyan is köztetek, akinek szintén mióma miatt van és pont semmit nem javult a helyzet, sőt...
Tudom, hogy minden szervezet más és nem lehet előre tudni, hogy én hogy fogok reagálni, de tuti agyvérzést kapok, ha fölöslegesen adok ki 50e forintot...
Köszi előre is!
Velem ugyanezt női nőgyógyász csinálta.
10 éve, a 2-ik fiam születése után tetettem fel (akkor 38 ezer volt), az orvos sztárolta. Véreztem tőle fél évig, leszedettem. Az orvos konzultált a gyártóval, ilyen eddig a praxisukban nem történt (mármint a gyártóéban), így kompenzálásképpen felajánlottak egy új mirénát. Hagytam magam rábeszélni. Ismét fél év vérzés. Leszedettem. A doki szabály szerint megsértődött. Mert csak ki kéne várni, hogy beálljon. De addigra már gyakorlatilag több, mint egy éve véreztem, mert 6 hét gyerekágy után egyből meg is jött, és ezalatt az első menstruáció alatt tetettem fel.
Másodjára alig tudta kicibálni belőlem, közben rámszólt, hogy fogjam már vissza magam, mert a váróban ülnek a betegek. Ja, persze, mert magánrendelésen voltam. Fizettem is ezért a mérhetetlen empátiáért.
Ez volt az utolsó látogatásom a jóhírű, kapós nőgyógyászat nőnél.
Ahhoz képest egész sokan vannak, akik a kezdeti jó szándék, meg jó hiszeműség ellenére időközben megváltak tőle, 5 évvel korábban. :D
Mondjuk a férfi dokik első sorban nagyon szeretik úgy csinálni, mintha ők a nők testével tudnák mi történik, és "ugyan már a progeszteronnak semmi ilyen mellékhatása nincs", "biztos valami más", vagy épp "lehet csak beképzelni", mindegyiket megkaptam a kivizsgálások alatt több orvostól is, hogy "ugyan már minek jöttem, ezzel nem lehet semmi panaszom". :D Ehhez képest a valóság mást mutat.
Én nekem is dettó úgy beszéltek velem, mintha én lennék a világon az egyetlen "nem normális" aki megakar tőle válni, meg "minek jöttem???".
De mégis amióta nincs, igaz a görcsös menses visszatért, de mennyiségben viszont már kevesebb, de a miréna mellékhatásai is elmúltak 1 hónapon belül kivétel óta.
És június és a kontroll között volt menstruációd?
Sajnálom, hogy így jártál :(
Sziasztok! Leírnám a tapasztalatomat a levosert spirállal. Áprilisban rakta fel a nődoki 3 hónapon keresztül egyfolytában pecsételő vérzésem volt és rendesen menstruáltam, viszont a görcsök és a fájdalmak elmúltak, ami miatt is akartam a spirált. Júniusban hematómám lett közti vérzésem volt, dokim uhun nem látta egyértelműen a spirált, a hematómára fogta, hogy annak takarásában van. Ma mentem spirál konrollra és nincs spirál, teljesen hihetetlen és döbbenet. Észrevétlenül kicsúszhatott a doki szerint menstruációkor. Nesze neked 35.000 Ft:_(( A hematóma felszívódása után végre 3 hónap után már nem pecsételtem aminek örültem, de közben meg már szerintem azért nem, mert nem volt már Levosert spirál, döbbenet számomra. Doki szerint ritkán előfordul sajnos, hogy mentruációkor távozhat és a tájékoztató szerint is.
Járt már így valaki rajtam kívül?
Dokim most lisvy tapaszt ajánlott, na ezen is hezitálok még, úgy mint anno a Levoserten.
Hát mivel a méhnyakon belül is sűrűsíti a nyákot, ami újabb akadályt jelent a spermiumoknak, simán sűrűsítheti a hüvely nyálkahártyát is, eltudom képzelni, hogy erre is hatással lehet.
Mondjuk az ösztrogén szint csökkenése is okozhat ilyet.
Esetleg kérdezz rá a dokinál, mi van ilyenkor, mielőtt leveteted.
Sziasztok!
Nekem Levosert spirálom van január vége óta. Most gondolkodom a levételen, csak kíváncsi lettem, hogy volt-e másnak is ilyen jellegű tapasztalata, mint nekem, és ha igen, akkor segített-e rajta a levétel. A felhelyezés után 1 héttel elkezdtem maszatolva vérezgetni, ami egyszer pár hét szünettel ki is tartott június végéig. Ez idő alatt rendesen nem véreztem, csak ez a maszatolás volt. Július 1-jén jött meg újra rendesen, majd július 28-án ismét. Kivártam a 6 hónapot, mert annyi idő, míg beáll rá a szervezet. Erős vérzés miatt döntöttem a hormon spirál mellett, de július óta újra ugyanolyan erősen vérzek, így ezt nem oldotta meg. A 6 hónap után erre áll be, gondoltam, ez még nem gond, kibírom. Viszont emellett azóta, hogy beállt jelentkezett más probléma, hüvelyszárazság. Esetleg ilyet tapasztalt valaki rajtam kívül ilyen spiráltól? Annyira egybe esik, hogy csak erre tudok gondolni, mint kiváltó ok. Holnap rendel az orvosom, elmegyek hozzá, de nagyon gondolkodom, hogy így inkább a levétel mellett döntök, és kicseréltetem sima spirálra inkább. Légyszí, írjatok, ha tapasztalt valaki hasonlót. Köszönöm előre is. :)
Illetve vérzés ideje alatt veszik csak le.
Mert olyankor puhább a méhszáj, meg kicsit nyitottabb elvileg és fájdalom mentesebb a levétel.
Szóval akkor menj amig van vérzésed, vagy akkor amikor elvileg lenne naptár szerint.
Engem is győzködött a doki, minek akarom levetetni. De meg mondtam neki, nem érdekel, panaszaim vannak tőle egy ideje, és vegye le addig nem megyek el onnan. Szóval Legyél határozott, ne hagyd magad lebeszélni a kivételről, ha úgy érzed nem vált be.
Én is az elején nagyon pozitív voltam, eleinte be is vált, aztán voltak rossz mellékhatások, amik a levétel óta megszüntek.
Miért szeretnéd altatásban?
Voltál már rákszűrésen? Kenetvétel?
Még addig sem tart..
Szia nekem van eladó!
Szivesen odaadom
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?