Mire érdemes készülni? Mit fogtok főzni az elkövetkező időszakban? (beszélgetés)
Jelenleg nincs pénzem tartalékokat venni, de amíg a fiam dolgozni jár, addig nem is sok értelme van tartalékolni.
Egyébként is több napra vásárolunk általában. Nem járunk naponta a boltba.
Valószínűleg nem értik, hogy ők is megfertőzhetnek másokat esetleg.
Azért érdekes, máskor az idősebb korosztály a jól értesült.
Ma orvoshoz kellett mennem. Kint várakoztunk, nagyrészt idősek.
Téma: melyik boltokba menjenek ha meghozták az ebédet.
Nem egybe, többe, szerte a városban.
Nekem még jó régen, amikor munkába jártam, egy nő azt magyarázta, hogy ők nem esznek másnapos ételt, mert csak érződik azon, hogy a hűtőben állt!
Több napos hétvégén is naponta főzött, nem szerzett magának könnyebbséget azzal, hogy előre főz.
Felnőtt ember, ő tudja.
Nálunk a tömeg közlekedést megoldották, leritkították a járatokat, de a vénasszonyok megoldják!! Egymásba karolva csatangolnak egész nap.
Gyerekeket nem látok már 3 napja. Az én lányom hangján kívül nincs gyerekhang a környéken sem.
Udvaron játszik most is, kapu közelébe nem megy, de a levegő kell.
Van ismerős, akinek a falujában már megszervezték a 70 évek felettiek számára a bevásárlást.
Nyilván másutt még nem.
Azt azért nem hiszem, hogy a nyugdíjasok azért tömegközlekednek, mert unják magukat otthon.
A gyerekek levegőztetése is probléma lehet.
Egyébként mindentől függetlenül is lesz több száz a fertőzöttek száma. Irreális lenne, ha nem így lenne.
5 éve vagyok elragadtatva, de most legjobban, hogy kertes házban lehetünk.
Kenyér ha van itthon, már jó. Tettünk fagyóba, ha sor kerül rá, elővesszük. Kacsa-és disznózsír van itthon, szalonna is. Jön a jó idő, úgyis régen ettem "csepegtetett kenyeret".
Ha pedig menni kell, hát menni kell. Még mindig jobb, mint évekig rákosan, vagy demens betegként élni.
Igen,kissé alább kell adni az igényekből.
A nagymamáink vajon hogyan tudtak minden nap más ételt tenni a család elé?
És nem kell annyira finnyásnak sem lenni, hogy a másnapos kaját nem esszük meg.
Jah, és ott nem volt olyan, hogy "nem szeretem".:)
Hahahaha...
Hát nálunk jó volt a menza,plusz én is mindig finomat ettem.
Az a gond, hogy 3-4 embernek már nehéz nap mint nap a kedvében járni főzés terén. Inkább ez ejt gondolkodóba. Még hogy hármunknak ne kelljen három félét főzni. :)
Köszönöm a jókívánságokat!
Viszont nem állítottam semmit, angyalok mi lehet. Ez még nem tilos.;) Remélem nem lesz, ebben bízok.
Persze, ez igaz, hogy az emberek otthon maradnak. Helyes! Ha fegyelmezettek vagyunk,akkor könnyebb lehet. Én is csak azért dugtam ki az orrom, amiért fontos volt (gyerek iskolájába tankönyvekert, párom lakásába meg tankolni)
Nézzétek a jó oldalát! A gyermekek otthoni főtt kaját ehetnek és nem a mekis szendvicseken élnek vagy a mindenben szegény menzát.
Vegyetek ötleteket a netes receptoldalakról!
Borsodi kiváros tegnap, Lidl. Ebédidőben ezek közül semmit nem tudtam venni: hús, hagyma, krumpli, tej, rizs.
Délután ötkor visszamentem, minden volt már.
Az lenne jó, ha az emberek belátnák, hogy mindig van minden, és hátha megnyugodnának. De úgy vitték a tele kocsikat még tegnap is, jó ég!!!! Cukros üdítőktől elkezdve a karton joghurtot. Nem is értem, azzal mit kezd, hisz az el se áll.
Hogy Bivalybasznádon milyen happy mindenki, azt azok tudják megválaszolni, akik ott laknak.
Nézem a híreket és tényként sehol nem közölték, hogy Budapesten, vagy bármely más nagyvárosban kijárási tilalmat vezetnének be záros határidőn belül. Ettől persze lehet igazad, de tényként közölni, hogy ez és az lesz, mikor még az arra illetékesek sem tudják, hát igen merész szerintem.
Hogy kihalt minden? Ez valahol normális, hiszen megkérték az embereket, hogy a lehető legfontosabb miatt menjenek utcára. Ez nem is olyan meglepő. De a kérés és a tilalom között még van különbség.
De természetesen tiszteletben tartom a te véleményedet, csak nehogy lecsapjanak rémhír terjesztése miatt.
Érezzétek a lehetőségekhez képest nagyon jól magatokat ahová utaztok, azt kívánom és kitartást!
Mert az emberek nem hülyék és nem mászkálnak az utcán, ha nem muszáj. Így is csökkentik a fertőzés terjedésének az esélyét.
Bár azért ma délután én láttam hülyéket a nagykörúton kiülős kocsmánál üldögélni csapatban...
Én ezt láttam, távol áll tőlem hogy pánikot keltsek.
Én nem pörgök rá erre ennyire, de ha elmehetek, hát elmegyek.
Láttam teszkot lefosztva, se hús,se zöldség, se pékáru. Este 8 óra,ma este. És láttam a belvárost is, ahol totál kihalt volt a "legpestibb utca"
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- Elképzelhető , hogy az elkövetkezendő húsz évben a Holdon emberi település épüljön?
- Tényleg csak a beetetős időszakban kedveskedik sokat egy férfi?
- Szabad a fogamzás előtti időszakban alkoholt fogyasztani?
- Ti mivel "gyógyítjátok" hideg - téli időszakban a száraz és erősen viszkető bőrt?
- Kislányomnak felszúrták a fülét. Mire számíthatok az elkövetkező időkben? Főleg hosszú távon érdekelne, lehet belőle később problémánk?