Mindenki el tud menni külföldre nyaralni csak mi nem. Évek óta. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Többek között ezért nem rakok ki nyaralós képeket. Nem hiányzik senki irigysége. A szűk család, barátok akik tudják merre járunk, de másnak nincs köze hozzá.
Nagyon szép helyekre eljutottunk már, itthon is és külföldön is. De nem szeretek vele dicsekedni, mert korábban megkaptam hogy ja ilyen fizetésből könnyen megyünk ide oda nyaralni. Kérem szépen, lehet utánunk csinálni... Nem hullott az ölünkbe semmi.
Négyen utazunk annyiért, mintha szervezett útra fizetnénk be és nem függünk senkitől.
1 fő részére
Lehet olcsón is nyaralni külföldön és itthon is.
Mi bejártuk Európát, láttuk a legszebb helyeket. Láttuk Magyarországot is.
Azért járunk külföldre, mert ott van az, ami itt nincs. Hatalmas hegyek, tenger, kastélyok stb...
Kempingben szállunk meg, önellátóak vagyunk. Nem megyünk étterembe, de annál többet múzeumokba, skanzenekbe, természeti látnivalókhoz.
Ma már vannak egészen jó sátrak, felszerelések, amiket évekig lehet használni. Kempingekben lehet bérelni kis faházat, felszerelt lakókocsit is.
A kempingek tiszták, jól felszereltek és árban jóval kedvezőbbek, mint a más szállás. Nem kell előre foglalni, ha valami közbejön nem vész el a pénzetek. Előfoglalás esetén viszont 10-15% kedvezményt adnak.
Szerintünk a nyaralás ne az evésről szóljon, azt itthon is megtehetjük. Viszünk magunkkal élelmet, illetve helyben veszünk, már ott sem drágább a bolti ár.
Ami pl. a fagyizást illeti, 1-2 gombóc áráért lehet venni 1 nagy doboz jégkrémet a Lidlben (ez bőven van külföldön is) és elég az egész családnak.
A vízpartokon mindenhol van kemping. A vízparti apartman és egyéb szállás viszont szinte megfizethetetlen.
Megszervezni egy utazást ma már egyszerű a net nagy segítség. Nekünk már a szervezés, hogy merre menjünk, mit nézzünk meg is élmény.
Négyen utazunk annyiért, mintha szervezett útra fizetnénk be és nem függünk senkitől.
Köszönöm! Szerencsére minden rendben van. Kapott egy térdprotézist, ami az első perctől teljesen jó. Ha tudjuk, hogy így lesz, foglaltunk volna szállást;)
Nekünk pont elég 1 hét nyaralás. Régen mentünk hosszabb időre, de az sok volt. Inkább megyünk kétszer, mint egyszerre. Illetve, szeretünk bicajozni is, de főleg úgy, hogy reggel megyünk, majd valamikor haza érkezünk.
Ez így pont jó nekünk;)
Jobbulást a férjednek.
Hát én becsavarodnék mindig itthon
Ez a nyaralós, de szoktunk mást is csinálni, azaz 2 hét szabira megyünk, akkor 1 hét Balaton+1 hét más( bicajozás, stb.)
Idén viszont úgy csináltam, hogy minden hónapban 1 hétig szabin voltam, de nem volt foglalásunk, mert nem tudtuk a férjem műtétje után mi lesz, így főleg bicajoztunk, itthon medencéztünk, stb.
Én is hasonló, bár én még a szocializmus idején voltam 3 napot a cseheknél, és 1 hetet NDK-ban, de a fiam pl. még sosem volt...
Lehet, hogy nem vagyunk nagy utazók.
Most a nagy kapitalizmusban vagy mi van most, mehetünk akárhová, mert nem tiltja senki, csak ugye a legtöbb embernek pénze nincs rá...
Amikor valaki azt mondja, hogy külföld sem drága, mert 300 eFt fejenként elég a szállásra és utazásra, akkor én erre azt mondom, hogy de, ez drága.
Mert 300 ezerből itthon egy egész család tud máshol aludni 1 hétig és még az utazás is belefér ebben.
Mi Balatonra szoktunk menni. 1 hétre az apartman, amit ki szoktunk bérelni a felemelt árakkal 210 eFt+tankolás+autopályamatrica (esetleg 2 kocsiba(+40 ezer) Az apartman 6 személyes (2 szoba+nappali+konyha+fürdő+wc és 20 méterre vagyunk a .
Balatontól.
Reggeli+vacsi a szálláson önellátósan, ebédelni étteremben szoktunk. Van fesztivál, bulihajó, stb., ahol vannak belépők, de így is elég kettőnknek +100 eFt, azaz nekem és a férjemnek 200 ezer az 1 hét kb.
Tehát, én nehezen hiszem el, hogy 2 fő külföldön ki jön szállás+útiköltség+kaja kb. 200 ezerből.
Nekem, ennél többet nem ér egy nyaralás. Nem szeretek várost nézegetni, múzeumokba, kiállításokra járkálni. Én nyaraláskor szórakozok, fürdök, sportolok (sup, kajak, stb.).
"Itthon is rengeteg csodás hely van, amiről fogalma sincs az állandóan külföldre vágyóknak."
Mert aki külföldre jár az szerinted "analfabéta Magyarországból"?
Amíg tudok megyek külföldre, ahogy megy az idő, kevésbé tud az ember hosszabb távokat megtenni, nyugdíjasan lehet majd itthon bóklászni.
A teljesség végett, szeretek itthon is felfedezni dolgokat, de megyek külföldre is. A kettő nem zárja ki egymást.
Néztem egy műsort, mi a különbség igény és szükséglet között. Ez jutott eszembe.
Egyébként sajnálom, hogy et neked fáj, de ettől vannak rosszabb élethelyzetek is. Őszintén, én még külföldön sem voltam. És? Sajnáljam magam?
Sokkal többen tudnának külföldre is elmenni nyaralni, csak nem szentelnek időt a keresésre, szervezésre.
Időben nézelődve szállás és repülőjegy is akad jó áron.
Ha legközelebb hazajutok, valami Tisza menti helyet fogok leglàtogatni akkor is, ha szétzabàlnak a szúnyogok.
Itt az a jó, hogy nincsenek szúnyogok, és nincs közvetlen napfény. Ez jó a rozaceamnak. De most màr ősz van.
Egyszer fent, máskor lent.
Régen mi az új Wartburggal mentünk végig Európán. A hàlózsàkokat meg e ruhàinkat tette be az anyàm az ülés elé, hogy összegömbolyödve aludjunk.
Auszriàban, Németorszagban, Franciaországban megàlltunk Hollandiàig.
Az anyám mindig gyàrtott szendvicseket meg visszatöltötte a vizespalackokat.
Ritka jó volt. Meg kb. minden osztàlytàrsam irigy volt rà.
Mostanàban pàran az ilyesmit lesajnalnák.
Amúgy miért kell külföldre menni?
Annyi gyönyörű hely van "otthon". Én egy csomót nem làttam.
ki az a mindenki?
legalább 10 éve nem voltam külföldön,sokáig nem volt rá keret,amióta meg megtehetném,időm nincs ,semmilyen nyaralásra,max egy -egy napos kirándulásra,túrára,itthon.... talán nem kellene másokhoz hasolítgatnod a te helyzetedet,jobban éreznéd magad!
Belföldre tudsz? Mert ha igen, akkor külföldre is tudnál.
Amúgy nem mindenki tud elmenni nyaralni sajnos.
Biztosan így van. Csak 1-1 napra voltunk idén Balcsin, a tó csodálatos, tiszta, ahol jártunk, rendezett a környék is, de kihalt. Nyoma sincs a régi tömegeknek.
Mi azért olcsóbban kijöttünk mindig, mert önellátós változatban jártunk. A hotelszervizes kiszolgálás teljes ellátással mindenütt, és mindig drága volt- fizetésünkhöz mérten.
Nem volt ez olyan ellenőrizetlen információ, mást se hallok a játszótéren, mint hogy inkább külföldre mennek ugyanazon az áron. Nyilván mindenhol van olcsóbb.
Nekem mondjuk Tihany a szívem csücske, hát ott vannak árak 😅
Ki mindenki?
Rosszul gondolkodsz! Nézegeted mások nyaralós képeit a neten? Az csak egy hangos kisebbség, ezt ne felejtsd el! A TÖBBSÉG nem megy külföldre nyaralni, sőt... nagyrészt még belföldre se.
A legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy így gondolkodsz, másokat nézegetsz és irigyelsz, ahelyett, hogy annak örülnél, amid van, amit átélsz, akár egy átlagos nyári napon is. Örülj annak, ami szép, ami jó, ne figyelj másokra! Kárt okozol csak a saját lelkedben.
Az optimizmus visz előre és a kis dolgokban rejlő jó felismerése!
Nagyon fals, mert rengetegen nem tudnak, vagy nem akarnak külföldre menni. Tehát nem vagy egyedül ezzel a problémáddal.
Télen nézzetek utakat, még olcsóbban meglehet szervezni. Vagy szezon előtt, szezon végén, sok országban elviselhetőbb az időjárás is.
További ajánlott fórumok:
- Ti elmennétek egy 1 évessel gyermekkel külföldre nyaralni, pl.Görögországba?
- Hová mennél el idén nyaralni külföldre?
- Milyen papírok szükségesek hogy 2 és fél éves fiamat anyósomék nyaralni vigyék külföldre?
- Hova érdemes menni külföldre nyaralni menni?
- Hova lehet menni olcsóbban külföldre nyaralni?
- EU-s TB kártya mellett kössek biztosítást, ha külföldre megyek nyaralni?