Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia.
Gyodból sem adót, sem tb-t nem vonnak.
Szia
Zugló vasútállomástól 1 megálló. Ha van kedvetek meg idő le lehet sétálni is.
Kedves Tagok!
Egy GYOD-ban részesülő ismerősöm kérdéseét továbbítom, Én sajnos nem tudom relevánsan megválaszolni! Hátha Ti többet tudtok mondani. A Kormányhivatal nem reagál neki, az OPE és az EMMI pedig még nem tudott releváns választ adni részére!
Köszönöm a segítséget!
A történet röviden:
Első gyermeke 2016-os születésű, veleszületett csípőficam miatt tartósan beteg, magasabb összegű családi pótlékot kapott és kap is, majd kiemelt ápolásit is megkapta. Amikor bevezették a GYOD-ot a kezelőorvosa a pontozós papírt kitöltötte, idén is, tavaly is, a pontok alapján megkapta a GYOD-ot, amiből terrmészetesen a GYES-t levonják. A gyerkőce 4 órát van oviban, nem dolgozik mellette csak a férje. Jelenleg 23 hetes várandós, és a védőnője azt a tájékoztatót adta neki,hogy a CSED-re is jogosult, mert adót és tb-t vonnak belőle. Megtudjátok ezt erősíteni?
Szép napot!
Békés megye február 26.-án utal és március 1.-én lesz számlán és posta is a gyod és ápolási dij. Kivéve az MKB.bankosoknak azoknak 27.-én számlán lesz.
Mindenkinek továbi szép napot!
Szia
Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház Budapest Ilka utca. Ide szeretnél eljutni? Ha igen, a vakok intézeténél szálj le az 1 villamosról. Az intézet előtt, befelé mész és a második utca. Utána balra. Remélem érthető.
Szia.
60 nap az ügyintézési idő hivatalosan.
Tehát neked is van kicsi időd, arra, hogy beadd a papírokat, ha késve is. Ugyanis a felülvizsgált ideje alatt is ugyanúgy megillet a GYOD.
A törvény is úgy rendelkezik, hogy ha nagyon nagy baj bekövetkezik, még utána 60 napig folyósítják az ellátást. (Ne legyen senkinek!)
Szia. A hivatalos értesítés alapján (levélben megküldött tájékoztató):
2021.01.01 napjától 141.680 HUF, melyet 10%-os nyugdíjjárulék terhel, így a nyugdíjjárulék levonás után a havi kifizetendő nettó összeg 127.515 HUF.
2021.02.01. napjától 147.315 HUF, melyet 10%-os nyugdíjjárulék terhel, így a nyugdíjjárulék levonás után a havi kifizetendő nettó összeg 132585 HUF.
Sziasztok szeretném kérdezni aki ápolási díjban részesül attól is vonják a Társadalombiztosítást?
Aki nem gyerek el van ápolási köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?