Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Januártól emelni fogják a GYOD összegét
MTI/Czeglédi Zsolt
not image
KULCSÁR PÉTER
2021. szeptember 11. - 19:53
Google hírek
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben bejelentette, 2022. január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja.
Novák Katalin a helyi családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatását követően elmondta, a kormány 2019. január 1-jén vezette be a gyodot, ezt a támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetnek – adta hírül az MTI.
A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét – mondta a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a kormány 2019 óta több lépésben emelte az akkor még ápolási díjnak nevezett juttatás összegét. A minimálbér összege jelenleg egyébként bruttó 167 400 forint.
A gyod emelése jelentős segítség lesz a súlyosan, halmozottan sérült, önellátásra képtelen gyermekeket nevelő családoknak – véli Novák Katalin.
Attól függ mi a betegsége.
Igényelhettek rokkantsági járadékot, Fogyatékossági támogatást is. Keress rá ezekre a címszavakra. Kormányhivatalba ha bemész, segítenek amúgy, adnak papírokat is.
Nagyon szívesen, de a Közgyógyra is kérdezz rá, ha a kislány szed gyógyszert, akkor szerintem ezt is kérdezd meg.
Sok sikert, és jó egészséget kívánok nektek.
Szia!
Szerintem Saját jogú nevelési ellátást, melynek összege 20.300.-Ft. Mindenféleképpen,azért kérdezd meg az illetékes Államkincstárat! További szép napot, és sok sikert kívánok az ügyintézéshez.
Kedves Pest Megyeiek! Ma felhívtam a járási hivatalt és azt a tájékoztatást kaptam hogy ak8nek idén jár le a gyod nem kell megijedni kapja tovább. Mért nem tudjak mikor lesz felülvizsgálat a járványügyi helyzetre tekintettel.Majd határozatot fognak küldeni.szeptemberi utalas dátuma 29 dike 30 dikan Szamlasoknak rajta lesz .
További szép napot!
Szia
Postás most ment el/18ker/
Nem hozta a Gyod-ot.
Szia
Igen postások holnap/hètfő/ hordjàk.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?