Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? fórum

Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? (tudásbázis kérdés)


1 2
11. Reahand (válaszként erre: 7. - 82499f2528)
2010. okt. 24. 10:53
Igen, ebben igazad van, biztosan sokan tudnak segíteni, de én az alapokat szeretném megtanulni, pl. hogyan kell húslevest főzni, piskótát, palacsintát sütni, stb. Recepteket tucatjával találok az interneten, az nem gond, inkább a technikai részek, tippek-trükkök érdekelnének.
10. csodapók (válaszként erre: 5. - C95c921ae7)
2010. okt. 24. 10:51
Sziasztok! Szintén ezt ajánlanám. Már kb. 25 éve használom.:)
2010. okt. 24. 10:51
Horváth Ilona. Nekem is az van, és még Anyukám is arra esküszik. :)
2010. okt. 24. 10:50

Igen, az ilyenekkel én sem vagyok kisegítve, hogy "érzés szerint", vagy pl. "annyit, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk". De ha még nem sütöttem palacsintát, akkor honnan tudjam, hogy milyen a palacsintatészta-sűrűség?!

Tehát tényleg nagyon alap könyvre (de lehet honlap is, ha tud valaki ilyet) gondoltam, amiben pontosan benne vannak a mennyiségek is. Előre is köszönöm.

2010. okt. 24. 10:49
csak tedd ki mit szeretnél itt írnak rá.Jobb mint a szakácskönyv!
2010. okt. 24. 10:47
Horvath Ilona en meg nem csalodtam benne sohasem
5. c95c921ae7 (válaszként erre: 4. - Pocakmanci)
2010. okt. 24. 10:46
Hát én még sosem csalódtam onnan semmiben. Szerintem tökéletes.
2010. okt. 24. 10:45

Sokszor a régi Horváth Ilonát ajánlják ilyen esetben, de abban a mennyiségek hol rosszak, hol nem szerepelnek. Pl. azt írja, hogy tegyen zsírt egy lábasba, majd dobjon rá lisztet. De mennyit? :)


Én már nagyon nem vagyok kezdő, de a H.I. könyvvel néha megszívom, mert kevés lisztet ír egy-egy tésztához, vagy azt írja, hogy "amennyit felvesz".

2010. okt. 24. 10:44
Horváth Ilona
2010. okt. 24. 10:43
Erre én is kiváncsi vagyok:)!
2010. okt. 24. 10:42
Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook