Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? (tudásbázis kérdés)
11. Reahand (válaszként erre: 7. - 82499f2528)
2010. okt. 24. 10:53
Igen, ebben igazad van, biztosan sokan tudnak segíteni, de én az alapokat szeretném megtanulni, pl. hogyan kell húslevest főzni, piskótát, palacsintát sütni, stb. Recepteket tucatjával találok az interneten, az nem gond, inkább a technikai részek, tippek-trükkök érdekelnének.
10. csodapók (válaszként erre: 5. - C95c921ae7)
2010. okt. 24. 10:51
Sziasztok! Szintén ezt ajánlanám. Már kb. 25 éve használom.:)
9. mothertiger
2010. okt. 24. 10:51
Horváth Ilona. Nekem is az van, és még Anyukám is arra esküszik. :)
8. Reahand
2010. okt. 24. 10:50
Igen, az ilyenekkel én sem vagyok kisegítve, hogy "érzés szerint", vagy pl. "annyit, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk". De ha még nem sütöttem palacsintát, akkor honnan tudjam, hogy milyen a palacsintatészta-sűrűség?!
Tehát tényleg nagyon alap könyvre (de lehet honlap is, ha tud valaki ilyet) gondoltam, amiben pontosan benne vannak a mennyiségek is. Előre is köszönöm.
7. 82499f2528
2010. okt. 24. 10:49
csak tedd ki mit szeretnél itt írnak rá.Jobb mint a szakácskönyv!
6. Macika71
2010. okt. 24. 10:47
Horvath Ilona en meg nem csalodtam benne sohasem
5. c95c921ae7 (válaszként erre: 4. - Pocakmanci)
2010. okt. 24. 10:46
Hát én még sosem csalódtam onnan semmiben. Szerintem tökéletes.
4. Pocakmanci
2010. okt. 24. 10:45
Sokszor a régi Horváth Ilonát ajánlják ilyen esetben, de abban a mennyiségek hol rosszak, hol nem szerepelnek. Pl. azt írja, hogy tegyen zsírt egy lábasba, majd dobjon rá lisztet. De mennyit? :)
Én már nagyon nem vagyok kezdő, de a H.I. könyvvel néha megszívom, mert kevés lisztet ír egy-egy tésztához, vagy azt írja, hogy "amennyit felvesz".
3. c95c921ae7
2010. okt. 24. 10:44
Horváth Ilona
2. 9242a6388c
2010. okt. 24. 10:43
Erre én is kiváncsi vagyok:)!
1. Reahand
2010. okt. 24. 10:42
Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Hogyan fussunk le 5 km-t?! Hathetes edzésterv kezdőknek. Fogyjatok velem május 2-től!!
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Jelzések amit a nők küldenek a férfiak felé. Kódfejtés kezdőknek :)
- Székelykáposzta készítése (kezdőknek is)
- Tud valaki egy olyan oldalt, ahol részletesen illusztrálják az álomcsapda készítését?