Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen menüt készítetek karácsonyra /vékony pénztárcával/? fórum

Milyen menüt készítetek karácsonyra /vékony pénztárcával/? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. okt. 23. 19:55
Vajas bableves, mákos guba, kompót.
2010. okt. 24. 15:11
Húsleves,töltöttkáposzta,rántotthús,egyéb édességek!
2009. dec. 20. 14:44

Baj van lányok, nem az igazi recept volt fenn a neten a neve alatt hanem egy másik, mivel a műsorba a töltelékbe griz is volt. Most már feltették a rendes receptet ime:


Mága Zoltán desszertje

Karácsonyi mézes zserbó

Hozzávalók:


5 dkg margarin,

40 dkg liszt,

15 dkg cukor,

1 tojás,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

3-4 evőkanál tej,

6 dkg méz


-a töltelékhez:


20 dkg margarin,

20 dkg cukor,

1 citrom reszelt héja,

3 dl tej,

6 dkg búzadara,

kb. 15 dkg baracklekvár


Elkészítés:


A margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órai állás után szeleteljük.

30. 8c73a5832e (válaszként erre: 28. - A0c1361e44)
2009. dec. 20. 11:35
Kis Kiváncsi:)) Igen, de a nicknév is ismerős volt, ugyanaz,mint egy másik oldalon...:)Meg amúgy ,mi borsodi leányok tartsunk össze! :)
29. 8c73a5832e (válaszként erre: 25. - Princes47)
2009. dec. 20. 11:33
Köszi!Nagyon guszta volt, ezt a részt kivételesen én is láttam!Meg a korhely halászlé is, pedig ált. nem vagyunk nagyon halasak...
28. a0c1361e44 (válaszként erre: 27. - A0c1361e44)
2009. dec. 19. 21:28
Ja, hogy a fotók:)))
27. a0c1361e44 (válaszként erre: 18. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 21:27
És honna tudtátok, hogy kik vagytok? Mármint, hogy ő a hoxás Princes?
2009. dec. 19. 19:39

Húsleves,

sűlt kacsa + krumpli saláta

bárány hús sütve,

rántott csirke + köretek....

(nevelt csirke,kacsa, a bárány húst még késő ősszel vettem)

sütemények.

Idén halat sem veszek (tavaly nemigen akart elfogyni).


Minimális kaját sütök idén én is.

2009. dec. 19. 19:32

Karácsonyi mézes zserbó

Vacsoracsata: Mága Zoltán


Hozzávalók:

50 dkg liszt

30 dkg vaj

36 dkg + 3 evőkanál porcukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 egész tojás + 3 tojás sárga

4 evőkanál olvasztott méz

kb. 2-3 evőkanál tejföl

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál liszt

5-6 dl tej

3-4 evőkanál rum


Elkészítés:

Fél kiló lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. 2-3 evőkanál tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk belőle. 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyenlő nagyságú lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán.


Töltelék:

3 tojássárgájából, 3 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és jól kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.


A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerűen meghintjük vaníliás porcukorral. Ez a sütemény csak másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a krémtől a tészta.


Másnapra finom puha lesz, és akkor szeleteljük fel hosszúkás szeletekre. A töltelék egy részét ízesíthetjük kakaóval is.

24. 8c73a5832e (válaszként erre: 21. - Princes47)
2009. dec. 19. 19:07
Jó,küldjed,köszi.Örülök ,hogy gyűlnek a jó kis ötletek...
23. 9379ff445f (válaszként erre: 22. - Judyt640)
2009. dec. 19. 18:47
ez nagyon finom lehet!
2009. dec. 19. 18:40
Rántott husi változat nagyon finom:bármilyen hust kikloffolsz besozod beborsozod .A töltelék apróra vágott füstölt szalonna apróra vágott vöröshagyma reszelt sajt.Ezt rászórod a husira feltekered összeszurod hustüvel és panirozod kisütöd különleges finom mégse drága
21. princes47 (válaszként erre: 19. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 17:36
A Mága Zoltán tegnapi zserbója meg van nekem, akarod elküldöm.
20. princes47 (válaszként erre: 18. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 17:34
Igen, igen és üdvözöllek, méghozzá azt hiszem a kihajtósat. Mikor eladtam kérdezte a lányom, hogy meg van e még. Mindig később ébred fel.
19. 8c73a5832e (válaszként erre: 17. - Tündi anya)
2009. dec. 19. 17:04
A mézes zserbó töltelékét Te is búzadarával készíted,mert lehet másképp is,melyik a jobb?
18. 8c73a5832e (válaszként erre: 16. - Princes47)
2009. dec. 19. 17:02
Szia! Szerintem mi találkoztunk már Miskolcon, az Obi-nál. Mesekönyveket vettem tőled,emlékszel?
2009. dec. 19. 15:32
Ém még nem tudom a teljes menüt. De biztos, hogy lesz: húsleves, rántott csirke com, rántott disznó hús, fasírt, krumpli püré, rizi-bizi, töltött káposzta, sűlt hús, döngyölt hús. Sütik: gyümölcs torta, mézes zserbó, meg sok kis apró édeségek. Mi négyen vagyunk. Apósék vannak ketten. Sogórnőmék négyen vannak.
16. princes47 (válaszként erre: 15. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 14:18

Én nem fagyasztanám le, csak hűvös helyre tenném.

Nagyon ügyesek vagytok és különlegesebbnél különlegesebb kaját fogtok készíteni. Sok sikert hozzá. Csak gratulálni tudok.

2009. dec. 19. 13:31
Nem tudom,a mákos diós beiglit ha megsütöm, és lefagyasztom, karácsonykor meg sütőben átmelegítem,úgy jó lesz-e?Meg még habos gesztenyésre gondoltam, azt nem kell sütni, de sajnos elég sokminden kell hozzá, árban nem a legolcsóbb, de biztos finom,és különleges lesz...
2009. dec. 19. 13:27
Az a baj, hogy jóval hamarabb ki kell gondolnom, és amit lehet, megcsinálnom előre, mert én folyamatos 12-24-ben dolgozom. Így pl. hétfőn egész napos, kedden éjjeles, szerda-csütörtök otthon leszek, de 25.én megint egész napos, 26.-án éjjeles leszek.Gondoltam hortobágyi palacsintára, meg halászléra szenteste, A palacsintákat holnap(vagy még ma ) kisütögetem, lesz belőle holnapra édes is. Veszek 1kg darált húst,annak a kb. felét metöltöm a pal-ba,és lefagyasztom. csütörtökön már csak át kell sütni.A másik feléből, stefániavagdaltat csinálok.Harmadik nap meg vagy kirántott hal,vagy karfiolos rakott csirkemell lesz.Köretek krumplipüré,ill. rizs.
13. etikat (válaszként erre: 3. - A360345bdd)
2009. dec. 19. 12:22
Tökéletes :)
2009. dec. 19. 09:47

Nálunk almaleves citromfagyival, szalonnával tűzdelt pulykamell egyben sütve, krumplipürével, rizi-bizivel és áfonyaszósszal, meg sajtos rakott csirkemell....de, lehet, hogy ez még átváltozik hallá, mert vettem olcsón pangasius filét és inkább azt sütök sörtésztában és hozzá, majonézes krumplit.

Gyümölcskenyér, beigli.

11. 9379ff445f (válaszként erre: 10. - 9379ff445f)
2009. dec. 19. 09:42
mi 5-en vagyunk
2009. dec. 19. 09:42
24-én: egy kicsi zöldségleves, fasírt és sült csirkecomb, krumplipüré, franciasaláta (vagy karfiolsaláta), gesztenyepüré
2009. dec. 19. 09:40
Mi is ketten leszünk, 24-én délelőtt dolgozom, este rántott halfilé, rántott csirke máj tört krumplival, 25-26-án székely káposzta (két napra), sütemény: zserbó és diós linzer.
8. princes47 (válaszként erre: 7. - Ritaanyu)
2009. dec. 19. 09:39
Nagyon ügyi vagy !!!!
2009. dec. 19. 09:36
amit én csinálok! : veszek csontos karajt, és abból lesz húsleves mármint a csontból, lesz rántott hús, veszek 8 csirkecombot, a felét töltve, a felét simán tepsiben megsütöm, lesz rizibizi, krumplipüré, meg gesztenyepüré. előző nap meg sütök krumplis túrós lepényt( nálunk ezt bélesnek hívják) és ennyi! na meg veszek 2 ü pezsgőt egy sima és egy gyerek !ez az egész 5000-ből kijön...
6. a0c1361e44 (válaszként erre: 1. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 09:33

Nekem évek óta már nem jut sok karácsonyra, így most sem.

Idén a menü szenteste: sajtos, ananászos csirkemell, és csirkecombot rántok, köret pedig rizi-bizi és sültkrumpli lesz. Másnap főzők húslevest. Sütit pedig szoktam csinálni gyümölcstortát, kókusz kockát, és valószínű, hogy fogok sütni még kakaós kalácsot.

5. Veronika27 (válaszként erre: 1. - 8c73a5832e)
2009. dec. 19. 09:33
Én felvetettem a tárkonyos ragulevest, meg ötletként szerepelt nálam még a banánnal töltött rántott hús.
2009. dec. 19. 09:33
Szia! Én húslevest főzök, ebből eszünk két nap, a harmadik nap ebből fokhagymakrémlevest készítek. Első nap zengővárkonyi hústekercset eszünk (csirkébe, vagy pulykába tekerek egy kis sajtot, sonkaszalámit, kirántom.) Ehhez franciasalátát eszünk. Másnap vadast főzök krokettal. Harmadnap pedig csirkét roston, zöldborsmártással és fokhagymás pennével. Mindegyik gyorsan elkészíthető étel szerintem, nem olyan macera, és nem olyan húzos az áruk. Azért karácsonykor mégsem ehetünk krumplis tésztát.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook