Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre? (tudásbázis)
Nah, mert az aztán csöppet sem pepecs...;-)
Ne azt írd, amit te főzöl vagy szeretnél enni, hanem ami gyors!
Én amúgy szinte mindig tartok egy adag hurka-kolbászt(vagy csak sütőkolbászt) a fagyóban. Kivenni, tepsi, krumplit darabolni mellé, sütő...és még azt sem mondhatja a férjem, hogy nem elég emberes(mint a tészták, vagy a főzelékek)
De tényleg mi van, ha nem főzöl? Pizza! A gyerekek megőrülnek!:-)
Én szoktam azt csinálni, hogy ebédidőben szendvics, és estére megfőzök, mert ált. délután használhatóbb szoktam lenni, mint délelőtt...és akkor vacsira van meleg kaja...na?!
És mi lett a vége, kruci?!
én most pörköltezem..
de van enekm is hogy eszem ami va. néha tojásrántotta,mert a párom bent eszik főtt kaját. a gyerekek is az oviba, igy néha csak kenyér , és hasonlók. jó is az
Főzelékek, krumplis tészta, grízes tészta.
Roston sült csirkemell+sült krumpli ez gyorsan megvan és szinte semmit sem kell vele vacakolni.
Én is tésztát javaslok az a leggyorsabb. Kérdés mi van otthon. Mert jó lehet egy sima sajtos-tejfölös tészta is. De csinálhatsz sajtmártást vagy fokhagymamártás is.
Az alap az, hogy felolvasztod a vajat bele a lisztet ( mint egy rántást), ezútán fokozatossan felöntöd tejjel, hogy jó krémes állagú legyen és mindenképpen forrjon kicsit, hogy a liszt íze eltünjön. Ami mindeképen kell bele az a só, bors, én teszek bele majorannát, bazsalikomot, oregánot, száritott parnezást (csak keveset, de ez nem kelel feltétlen ha nincs)
A sajtot már csak akkor reszelem rá, amikor tálaláskor a szószt a tésztára teszem.
A fokhagymásnál a vajba teszel egy kis fokhagymát, rá a liszt és tej, ebbe csak sót szoktam rakni.
Ezek a szószok húsokhoz is nagyon jók!
Hahó!
Nekem ilyenkor az üveges mártások be szoktak jönni. Édes-savanyú, ilyesmi. Csak a husi kell hozzá, meg köret. De lehet, hogy azt Csoni nem szereti. :-)
További ajánlott fórumok:
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?
- Gyorsan elkészíthető, finom sütik receptje után érdeklődöm! Tud valaki ilyeneket?
- Könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, kevés alapanyagot igénylő ételek. Ki tud ilyeneket?