Milyen gyakran és milyen módszerrel szőrtelenítesz? (beszélgetés)
Heti 2x-3x borotva. Láb, hónalj, intim részek.
az intim területen kenem csak be nyugtató krémmel, és semmi problémám sincs vele.
Én próbáltam a gyantát, nem szedi ki. De a szemöldököm se szedi ki, a bajuszom se - amik kis pihék, sőt, nekem a lábamon is inkább pihék vannak, de a gyanta otthagyja, alig szed ki valamit és irdatlanul fáj. Utána kell borotválkoznom. (Kozmetikus se tudta kiszedni.)
Próbáltam az epillátort is, ugyanaz a helyzet, mint a gyantával, nem szedi ki rendesen. Fél óráig csinálom egy alsó lábszáram és utána még borotvával végig kell mennem rajta, hogy tökéletes legyen, így ezt is abbahagytam. (Nem szar epillátorom volt.)
Próbáltam a szőrtelenítő krémeket, szintén nem jártam sikerrel. Nem szedi le mindet, de még ez a legjobb. Csak pl a hónom szőrtelenítésére egyáltalán nem jó, mert úgy begyullad tőle a bőröm, hogy két hétig le se bírom zárni a karom, úgy fáj és csúnya piros...
Ezek mind időigényesek és nekem nem váltak be, nem szedik le a szőröm.
Így borotválkozni szoktam, heti egy alkalommal, ami tökéletesen elég, nem nő gyorsan a szőröm - sőt, nem is tudnék addig várni, hogy olyan nagy szőröm legyen, mint ami egy epillátorhoz vagy a gyantázáshoz az előírt. :P
Borotválom a hónom, az alsó lábszáram és a combom és a nemi szervemnél.
Utána be kell kenni valami gyengéd krémmel, ami nem irritál és kész. (Baba testápolót használok, nem pattogok ki, nem pirosodok, nem látszódnak a szőrtüszők, stb.)
Szisztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy jár-e még valaki hozzám hasonló cipőben. Ugyanis én szinte mindenhol szőrös vagyok: a lábamon, a karomom, a hasamon, és a derekamon is sőt még az ujjaimon is, de ott mondjuk elég gyengék. De a hasamon pl. ilyen barna kis szőrök vannak mindenhol nem erősek, dejól látszódnak, és félek hogyha leborotválom akkor megerősödik (mert a lábamon is megszokott) a gyantától meg az epitől kipattogott és ugyanez van a derekamon is...
Légyszi adjatok valami tanácsot, mert így nagyon rossz...
ez nem így van. Én vettem 2001ben egy gyantázót. 2004 óta a bikinivonalam eltűnt és a lábamon is alig van néhány szál szőr :DDDDDD hónaljba is megkopott már. Van hogy elő sem veszem a gyantázót, fogom a csipeszt és azt a néhány szálat kihúzgálom.
Csak ott alul borzasztó, hogy nem tudok gyantázni.
Az a baj hogy az orvosok és az emberek úgy általában,nem ásnak a dolgok mélyére.Azaz mindig csak a kialakult problémát kezeljük valamivel.Ebben az esetben borotvával és egyébbel,holott a túlzott szőrnövekedésnek kéne utánajárni inkább és azt az okot kezelni.
Én most hogy utánaolvastam kicsit rájöttem hogy a mellékvesekéregben a tesztoszteron hormon termeli azt a hormont ami a szőrnövekedésért felelős.A tesztoszteron termelést lehet gyógyszerekkel befolyásolni csak nem tanácsos(szerintem),de homeopátiás szerekkel kísérletezhetek.Azaz fogyaszthatok pl természetes ösztrogén tartalmú teákat(cickafark)és persze csak módjával.Az ösztrogén megbolondítja a tesztoszteron hormont és az egyensúlyt eltolhatja kedvező irányba.
Na ez jó tudományos volt,de azért óvatosan ezekkel a gyógyteákkal is!
Engem már másnap zavar a borosta és ahogy szúrkál.
-Utána olvastam kicsit a szőrdolognak és azt írják hogy a gyantázástól gyengül és ritkul mert kinyírja a szőrtüszüt a tépés.Gondolom 50 év alatt gyengül a szőrtüsző,amikor már amúgy sem lényeges mert nem kell bikini.:P
Fazon: kozmetikus gyantával
Láb, hónalj: epilátor
Szemöldök: csipesz
Kéz: otthon gyantával (ezt nem csinálom rendszeresen)
További ajánlott fórumok:
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Milyen módszerrel és milyen gyakran szőrtelenítesz "ott"?
- Hogyan, milyen módszerrel és milyen gyakran tisztítod, pucolod a füledet? És a gyermekednek?
- Epilálással szőrtelenítek, de a szőrszálak gyakran benőnek, ill. a szőrtüszők begyulladnak. Van valami tippetek a megelőzésre, és kezelésre?
- Erős szőrzetet milyen módszerrel lehet szőrteleníteni?