Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre? (beszélgetés)
Köszönöm a részletes választ :) meghökkentő, hogy a pajzsmirigyed kezelése nélkül most nem is lehetnének pocaklakóid :O
Természetesen várok amíg találok valami épkézláb dokit :) aki nem csak elhessegeti a problémát hanem keres is rá megoldást:)
Nekem is jódhiány okozta pm. alulműködésem van. 18 éves koromban meghíztam hírtelen 10 kg-ot. Elmentem endokrinológushoz, aki mindjárt felírt Letroxot.
Ezzel nem szabad játszani, mert ha nincs jól beállítva további problémát okozhat. Én ikreket várok, és ilyenkor fokozottabban kell eljárni. Legutóbb a doki alig tudta kitapogatni a pm.-et. azt mondta már alig van ( mert ugye a babák elveszik ilyenkor )
Orvos tanácsa nélkül ne szedj semmit, mert lehet nagyonn problémát okozol vele. Persze a kezeletlen pm. sem megoldás. Az meg, hogy 21 éves korodig beáll a súlyod, egy nagy kammer duma. Keress másik dokit. Én sem voltam 21 éves, mégis elkezdtek kezelni. Lehet ha akkor nem kezdenek el kezelni még most sem lennék terhes.
Ahogy elkezdtem szedi a Letroxot, elkezdtem fogyni. Szerencsére több is lement, mint ami feljött. Viszont most a terhesség miatt több jódot kell szednem, így most a 100 mikrogramm Letrox mellé szedek Jodid 200-at és 2 kk. Sóshartyáni jódos vizet felváltva.
Azért se szedj orvos tanácsa ellenére bármit is, mert te nem tudod, hogy hány mikrogrammot kell szedni, és nagyon könnyen áteshetsz alulműködésből túlműködésbe.
Ja a jódozott sóról annyit, hogy a dokim azt mondta, hogy ne egyem!!!
Tévhit állitólag.....
szia
nekem 2008-ban derült ki, hogy alulmükődésem van, akkor már rajtam volt 18 kg plusz, és babát vártam pont.
Hosszan mesélhetnék a kg-ról, az éjjelekbe nyúló neten keresgélésről, hogy hogy lehetne lefogyni.
Aztán egy kedves hoxás lány nyomására elkezdtem számolni a kcal és ch-t és persze tornázok is, és bizony fogyok!!!
Azt hittem pedig sose fogok már lefogyni, nagyon elvoltam keseredve, de le lehet fogyni!
Ha gondolod segitek neked:)
További ajánlott fórumok:
- Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Hízni szeretnék! Mit tudnátok tanácsolni?
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni?
- Pajzsmirigy alulműködés ellen mit lehet tenni?