Nekem a szüleimtől való különköltözés után 2 évig a svájci bicskám volt a legjobb kés a lakásban. Tartotta az élét, mindig kéznél volt, és egyéb funkciókat is képes volt ellátni.
Most meg INTERSPAR pontgyűjtős késeim vannak. Azok is elég jónak tűnnek. Már egy éve használom őket, és minden gond nélkül kések tudnak lenni.
Nekem a legközelebbi beruházásom a konyhába kerámiakés lesz.Nem olcsó,de sok jót hallottam róla.Barnulásra hajlamos zöldséget,gyümölcsöt érdemes vele hámozni,állítólag nem szineződik el.
Hát igen a kés.Erről most az jutott eszembe amikor a férjem a kedvenc késemmel szalonnát vágott és annak a bőre tönkre tette, hullámos lett és kitörtek belőle darabok,a hegyével meg májkrémet bontott.Na, a késből lett patália,de tényleg.Egyszerűen mással nem tudtam ugy vágni.Kárpótlásul kaptam egy szakácskést,jobb mint a régi.A kérdésre válaszolva a kés legyen éles és szeressek vele dolgozni.
ha anyagi helyzeted engedi szerintem igazi japán edzett acél kést vegyél ezek olyan technikával készülnek mind a szamuráj kardok.Én bisztosan vennék ha lenne rá pénzem.Amugy szakács vagyok és szerintem az elsö dolog az hogy szeresd a késed mert ha félsz a késsel dolgozni az nem vezet jóra.
ajándékba kaptam egy kerámiapengés kést(ipari gyémánt)ajánlom mindenkinek évekig nem kell élezni nem hasonlítható a fémkésekhez az él sokkal jobb minden eddiginél amit használtam.Ismerem valamennyire a késeket 15évig vendéglátóban dolgozgattam...