Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mikulás-váró almás recept

Mikulás-váró almás recept

A Mikulás-váró almás hozzávalói:
Alátét:3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
1 kg alma
2 ek. zsemlemorzsa
3 ek. kristálycukor
1 kk. őrölt fahéj

Tészta:6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
1 kk.kakaópor

Krém:25 dkg margarin
1 csom. vaníliás pudingpor
3-4 dl tej
20 dkg porcukor
6-8 dkg reszelt csoki a díszítéshez


A Mikulás-váró almás elkészítési módja:
A meghámozott almát kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk.Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és erre fektetjük az almaszeleteket.Megszórjuk fahéjas cukorral. A tojássárgáját a fele cukorral sűrű krémmé habosítjuk.a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a sárga krémhez adjuk,és a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.2/3 részét az almára öntjük,majd a kakaót a maradék masszába keverjük,és ezt a sárga krémre öntjük.A kétféle tésztát egy villával többször áthúzzuk,hogy a tészta márványos legyen.Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 18-20 percig sütjük,majd enyhén cukrozott gyúrólapra borítjuk,és kihűtjük. A pudingport 4 ek. tejben simára keverjük.A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,a pudingporos tejet hozzáöntjük,és újra felforraljuk.A margarint néhány ek.cukorral felhabosítjuk,és a még langyos pudingot kanalanként hozzákeverjük.A krémet az almára kenjük,díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mikulás-váró almás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook