Mikor menjünk orvoshoz pozitív teszt után? (beszélgetés)
Igen, nekem a 6.héten volt a 2mm-es magzatomnak szívverése! :)
De mondom, azért várj pár hetet, az lesz a tuti!
nekem a doki hasival csinálta anno is most is mondtda is ha nem muszáj nem 2nyúl2 hozzám ennek én nagyon örültem:),de gondolom orvosa válogatja.
jah és attól is függ ki hány hetes hogy a doki hogy számolja nekem a Pé-től számolja és nem a mesitől így szerinte most vagyok 6 hetes a mesitől 8,jövőhéten megyek megnézni van-e szívhang.
7hét után van szívgang igen.
23hónapos kislány anyukája vagyok,és csecsemő gondozó.
Ja nem ahhoz megyek.Annak a terhességnek nem kellett megmaradnia, de ennek igen:)
12ik hét előtt nem nagyon szoktak hasi uh-t végezni,ezt doki mondta,bevett eljárás a kötelező uh-kon is.
ne ahoz menj akinél elvetéltél.és kérjed hogy csak hasi _UH-t csináljon ha nem lát semmit mész egy hét mulva megint
Hát sajnálom ami veletek történt.De igazából ha egészséges jól kapaszkodik a baba ilyesmi nem fordulhat elő,én is 5hetesen voltam de semmi nem történt,nem szabad megijeszteni azokat akik korán mennének vagy szeretnétek,ilyesmi bármikor megtörténhetett volna hüvelyi uh nélkül is,semmi veszélye nincs egy ilyen uh-nak ha egészséges,jól tapad a baba,de a te esetedben megértem ha nem kívánsz hamar a dokihoz menni.
Utrogestant kaptál te is?
Én öt hetesen mentem, de kaptam gyógyszert, hogy segítse a megtapadást, meg jó volt látni a petezsákot is, olyan hihetetlen volt. Két hétre rá mentem, akkor volt már szívhang is.
Egyébként pedig 12. hét előtt mindenképp el kéne menni, mert 12. héten csinálják a tarkóredő vizsgálatot, amihez a doki ad beutalót.
Csak győzze kivárni az ember lánya, de én is effelé hajlok, legalább a 7.hétig kivárni, addigra már lennie kell szívhangnak is nem?
Én 6 hetesen mentem, mert kimaradt a vérzésem, pont akkor kellett mennem az éves szűrésre is. Meg sem vizsgáltak UH-val. 2 hét múlva kellett visszamennem, szívhangot is lehetett már hallani. 12 hetesen már van az első kötelező UH, meg vérvétel is, annál mindenképp előbb menj.
Nekem akárhányszor voltam UH-on,mindíg hasi volt.
Az utolsó mentruációtól számítva 7.8.hét szerintem is ideális..
Igaz, hogy nehéz a várakozás, meg tele vagyok mindenféle gondolattal, de jól enne kivárni a 8 hetet:)
Én 5 hetesen mentem,és visszahívott 6 hetesen egy ultrahangra, ahogy meg is néztük, az akkor még kis E.T-t! :D de ha legközelebb megyek mindenképpen később fogok menni, ráérsz, ha ott van ahol kell, ott is marad. 8-10 hetesig várhatsz szerintem. :D
4hónapos kisbabu anyukája
A petezsákot láttuk,de mivel 5 év után estem teherbe,nekem nagy dolog vaolt az a kis pötty,amit láttam. :)
Másik dokihoz ezt hogy érted?
Én úgy tudom, már nem kell 12 hét előtt jelentkezni, de lehet, hogy tévedek.
2 hetes késés ez lemaradt*
12 hetes előtt elkell menned mert addigra meg kell legyen az első vérvétel és a védőnőnél jelentekzni kell.max 10 hetesen menj el nyugodtan de másik dokihoz ,nekem alapból nem csinál hüvelyi UH-t csak hasit,10 hetesen meg hasival is látszik minden.
Hát attól hogy elrohanok gyorsan még nem biztos hogy lesz szívhang.
Szerintem minél előbb, hogy szívhangot tudjon nézni.
szia én most hetes késés után mentem ,petezsákot látott és 4 hét mulvára hívott vissza.
Ha mégegyszer terhes leszek, akkor a 12. hétnél előbb nem megyek. A lányomnál a 7. héten mentem, de sajnos a doki valamit megnyomott odabent, mert 1/2 óra múlva elkezdtem vérezni, aztán irány a kórház ahonnan csak 4 héttel később jöhettem ki. :( A doki szerint nem a hüvelyi ultrahangtól történt, de mivel szinte rögtön a vizsgálat után véreztem én úgy gondolom, hogy attól volt. Meg is fogattam, hogy legközelebb csak 12 hetesen megyek.
Szerintem várj még nyugodtan, én is korán mentem, először csak petezsákot láttak, még embriót sem, nemhogy a szívhangot... és le is csesztek, minek mentem olyan korán.
Légy nyugodt, tudatosítsd magadban, hogy minden oké odabenn, és 8-9. hét körül menj dokihoz, ill. utána UH-ra. Biztos egészséges kisbaba lesz!
Gratulálok hozzá és jó egészséget!
2 hós kislány anyukája
Gondolom 5 hetesen még nem sokat látott a doki.
Szia,én 5 hetesen voltam,utána pedig 12 hetesen
Erről megoszlanak a vélemények, van aki szerint a 6.héttől már, mert van szívhang, de ha még sincs akkor nagyobb az aggodalom.Én most gondolkozom, hogy várok a 8.hétig kb.
További ajánlott fórumok: