Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Szia! Nem ,mert a legkisebb gyerek 8 éves koráig tudod igénybe venni. Nekem kb 1 hónapja utasították el. Mert én is így akartam csinálni. Fizeted magad uram a tb-t míg le nem jár a gyed. Én is így fogom csinálni augusztól.
Sziasztok! Szeretnék kérdezni olyan személytől, aki járt hasonló cipőben, vagy esetleg ismerőse. Szóval 4 gyermek van a családban, a legkisebb 8 hónapos a legnagyobb 9.5 éves. A kicsi után 6 hónapos kortól az édesapja veszi igénybe a gyed-et, így én nem részesülök ellátásban viszont a babával én vagyok itthon természetesen továbbra is. A kérdésem az lenne, hogy a 3 nagyobb gyerkőc után( 5 éves a legkisebb) igenyelhetem-e a főállású anyaságit míg 2 éves lesz a legkisebb, ugye automatikusan megszűnik a gyed, újra igénybe venném a gyest utána. A fő kérdés, számit-e hogy 3 évnél fiatalabb, ha őt nem érinti a támogatás igénylése. Köszönöm ha valaki tud segíteni esetleg. Szép napot mindenkinek! 😊
Szia
Gyodot is ma utalják?
Köszönöm a választ.
Ma kiutalják. De ettől még csak hétfőn fogod megkapni, mint máskor.
Tudod te hány ember vesz fel jogosulatlanul pénzeket? Meglepődnél. Főleg az adóvisszatérítéses csoportban látni. Szándékosan, vagy nem szándékosan. A családi pótlékról is tudnék mesélni.
Szia
Olvasó vagyok itt.
Akkor ma utalják a családi pótlékot?
Szabolcs megye 🤔
Gyodrol tudtok esetleg infót?
Mert 1 je volt ki írva,de 4 ere madositottak- államkincstár zárva tartása miatt.
Van rá esély hogy ma Szabolcs megye kiutalja a Gyod ot is?
Minden infót szívesen fogadok.
Köszönöm szépen.
Én be ismerem hogy rosszul írtam,jogosulatlanul nem tudod fel venni mert az államkincstár automatikusan le állitja ha már nem jár
Szia én itt vagyok ls be láttom hogy riszul írtam a fiam 23 lves korig kapta mert tartos beteg és speciális suliba járt
Így van. Tőlünk se kértek soha, pedig egy iskolaváltás miatt kimaxoltuk 20 éves koráig a nagyobbik fiamnál. Az iskola jelent helyettünk is.
Akkor rosszul tudod. 20 eves korig jár,ha tanul,tolunk soha nem kertek iskola latogatasit.
A csalpotlék 16-éveskorig jár automatikusan utána iskola látogatásával,kell igazolni,hogy a gyermek tanul még ami 18 éves korig járhat...ha tanul,sajátosnevelésű gyermeknél 21 éves korig jár.
79. § (1) A kincstári elszámolások körébe az államháztartás központi alrendszerébe tartozó jogi személyek és előirányzatok pénzforgalma (a továbbiakban együtt: kincstári kör) tartozik. A kincstári kör fizetési számlái - az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv dolgozói lakásépítésének, lakásvásárlásának munkáltatói támogatására szolgáló számla, a nemzetbiztonsági szolgálatok alapfeladatai ellátásához szükséges speciális kiadások teljesítéséhez szükséges számla, és a (6) bekezdésben foglalt eset kivételével - kizárólag a kincstárnál vezethetők.
Szia.Először is a végrehajtói költségeket vonja le ,ez az összeg szerepel a behajtàsi papíron.A fennmaradó X összeget kapod meg .
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a végrehajtó elkezdted végre voni a gyerektartást a volt páromtol. Ha a füzetéséböl levonják, 4én abból én mikor kapok kB pénzt?
Én is jártam már így emberekkel. Szerintem miután rájönnek, hogy tévedtek, rájönnek arra is, hogy ők nem addig vették igénybe a támogatást, ameddig az jogosan járt volna nekik és félnek a következményektől.
Rivibo már nem tagja a Hoxának. Itt ez a divat? Ha valaki rájön, hogy hülyeséget állít, akkor inkább lelép, mint hogy beismerné, tévedett? Párszor már belefutottam ilyenbe. Érdekes.
2022.06.30.
Tisztelt Ügyfelünk!
A Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) 2022. június 22-én kelt tájékoztatójában értesítette Ügyfeleit arról, hogy az új kormányzati struktúra kincstári rendszerekben történő létrehozása érdekében végrehajtandó, minisztériumok közötti feladat átadás/átvétel tervezett időpontja 2022. július 1. napja.
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2022. július 1. napjára tervezett időpont átütemezésre került, melynek módosított időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.
Fentiek értelmében az átállással kapcsolatos feladatok kincstári rendszerekben történő zökkenőmentes végrehajtása érdekében a Kincstár által az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 79. § (1) bekezdésében foglalt
Kincstári Körön Belüli ügyfelei részére 2022. július 1. napjára meghirdetett
kincstári szünnap nem kerül megtartásra.
2022. július 1-jén az Állampénztári Irodák a Magyar Államkincstár számlavezetési és pénzforgalmi szolgáltatásairól szóló Hirdetmény szerinti nyitvatartási időben állnak rendelkezésre, illetve benyújtható valamennyi típusú forint és deviza alapú megbízás, valamint előirányzat-módosításra, finanszírozásra vonatkozó bizonylat a KKVTR KM rendszerbe.
Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Budapest, 2022. június 29.
Magyar Államkincstár
<< vissza
Amúgy ennyi helyesírási hibát hogy lehet belepréselni 2 sorba?
De legalább igazat írnál...
Ne kezdd te is a hülyeségedet!
20 eves koraig jar. Csak akkor jar 23 eves korig,ha sajatos nevelesu pl.
Szia amig tanul 25 éves korig jár két felnöt gyermekemmel már végig csináltam most a két kisebbik jön ,és jó lenne a valamivel normálissaban válaszollnál másoknak
Ne okoskodjál, hanem nézz utána!
Amíg nappali tagozaton tanul jár a Csp.
Akkor még egyszer. Betöltötte a 20.évét...
Minden nap megkérdezi valaki már le lett írva 4- èn lesz családi pótlék. Ès a MKB bank nem biztos jóvá írja szombaton.Mivel àtadàs-àtvètel van a Sberbankkal az ügyfelek miatt
Bocs mellé ment a válasz.
Neked szántam.
Szia
Az én kisebbik fiam is most érettségizett.Megy tovább ugyan ott OKJ-ra.
Szeptember 1-én kérjen a suliba
Tanulói jogviszonyt igazoló papírt a titkárságon.Azzal bemész az Államkincstárhoz kapod tovább a Csp-t.
A nagyobbik fiamnál már végig csináltam.
-ot?
Már nem "gyerek". Nem jár.
Kérdezném!Érettségi után tanul a gyerek nappali 2 éves tagozaton, betöltötte a 20 évet meddig kapok rá családi pótlék ?
Szia! Elméletileg jóváír gyakorlatilag ki tudja
További ajánlott fórumok: