Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikor lesz a 2,5 éves kisfiam így szobatiszta? fórum

Mikor lesz a 2,5 éves kisfiam így szobatiszta? (beszélgetős fórum)


1 2
40. arnikababa2010 (válaszként erre: 39. - Margit74)
2013. jan. 14. 12:39
NÁlunk is érdekes,hogy nem akarja felvenni a pelust,viszont a pisi eleje sokszor becsorog,kb egy nap 2-3 alkalommal.Ma meg,hogy hazahoztam a napköziből,ott a gondozónő azt mondta,hogy egyáltalán nem akart pisilni.Engem meg amint meglátott a kisfiam szólt,hogy anya pisilni kell,szinte már pityergett.Most adjam vissza rá a pelust?Vagy mit csináljak?
39. margit74 (válaszként erre: 38. - Arnikababa2010)
2013. jan. 14. 10:47
Mivel ő is a lehető legrosszabbkor, télen szokott le, eleinte nem mertem kivinni pelus nélkül. De aztán már ő mondta, hogy bugyiban akar jönni, és tényleg sosem volt baleset. Persze azért váltóruha mindig van nálunk. És persze elindulás előtt mindig pisilünk. Olyan nálunk is előfordult már,hogy az eleje becsurgott, de ez is nagyon ritka.
2013. jan. 14. 09:29

Még mindig bilizünk,ma viszont mikor vittem a napközibe, egyáltalán nem akarta levenni a pelust.Ez mitől lehet?Viszont mondta,hogy ha pisilni kell,akkor egyedül megy.Itthon is szokta úgy néha.

Amit még nem értek,hogy miért van az,hogy mikor pelus nélkül van,akkor sokszor becsorog az eleje a pisinek?Utána rohan és ráül a bilire,oda is pisil.

Akkor még te is adtál rá a kicsidre pelust mikor mentetek valahova,vagy aludt?

2013. jan. 12. 11:37
Ha már alváshoz sem kéri akkor nagyon jól haladtok. Szerintem meg kell nekik érni rá fejben is. A nagyobbik áprilisban lesz 6 éves.
2013. jan. 12. 11:26
Az lesz akkor.Most készül aludni,nem akarja alváshoz felvenni a pelust.Mondja,hogy ő nagy,neki már nem kell.Hátha kitartó lesz.A nagyobb gyermeked mennyi idős?
2013. jan. 12. 10:56
Szerintem nagyon ügyes, mi kb. másfél hónapja vagyunk bugyisok, és nem volt gond, csak a kakival. Abban viszont én sem vagyok tapasztalt, mert a nagyobbnál nem volt ilyen gond. Nekem márciustól megy bölcsibe, arra azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Az oviig nekünk van még 8 hónap, azért nem is aggódom. Szerintem ha szeretne menni és az óvónő is pozitívan áll hozzá, akkor próbáljátok meg.
34. arnikababa2010 (válaszként erre: 33. - Margit74)
2013. jan. 12. 08:22
Még mindig pelus nélkül van,egyenlőre nagyon kitartó,tegnap 2x becsorgott a pisi eleje,ma épp egy pár csepp.Magától ül a bilire pisil,felöltözik és lehúzza a wc-n.Kakilni csak pelusba,de nem akarom erőltetni,nehogy visszatartsa.élvezi a pelus nélküli életet.Szegény már alig várja,hogy oviba mehessen.Szerinted ilyenkor mennyi idő után lehet mondani,hogy mehet oviba?(már kezdhetne, fent tartottak egy helyet neki és kérdezték,hogy mikor jönne).Azt mondta az óvónő,ha a kaki pelusba megy, mivel otthon szokott csak kakilni,akkor jöhetne,viszont a feltétel,hogy a pisi menjen.Éjszaka is teljesen száraz volt a pelusa.Szerinted jól haladunk?
33. margit74 (válaszként erre: 32. - Arnikababa2010)
2013. jan. 11. 17:23
Nagyon ügyes, csak így tovább!:)
32. arnikababa2010 (válaszként erre: 31. - Margit74)
2013. jan. 11. 16:47
Képzeljétek el.Ma elmentünk az ovi előtt és nem tudom mi történhetett vele, közölte,hogy nem kell pelus,mert ő már oviba akar járni.Levettem a pelust és most bilizünk.Szólt is ha pisilnie kell.Még korai elkiabálni,mert 4 órakor vettem le a pelust.Viszont azt mondják,hogy már az jó,ha ő kéri,hogy vegyük le.Kíváncsi leszek mennyire lesz kitartó :)
31. margit74 (válaszként erre: 30. - Arnikababa2010)
2013. jan. 11. 11:30
Azért nem lehet konkrét tanácsot adni, mert minden gyerek más. Nálunk a nagy pl. majd 4 éves koráig éjszaka még pelusban aludt, viszont a kaki simán ment a bilibe. A kicsinél meg fordítva van. Azt viszont már megtanultam, hogy nem szabad rágörcsölni semmire. Idővel minden megoldódik, és pár év múlva nevetséges lesz az egész. Szerintem ne erőltesd a bilit, csak mondjuk hetente ajánld fel neki. Beszélgessetek róla, hogy milyen nagy már, vegyél neki olyan figurás bugyikat amit nagyon szeret. Nálunk ez bevált, fürdés után megy a nagy bugyiválogatás.:)
30. arnikababa2010 (válaszként erre: 29. - Margit74)
2013. jan. 11. 07:31
Nagyon ügyes akkor:)És most szerinted én mit csinálhatnék?
29. margit74 (válaszként erre: 28. - Arnikababa2010)
2013. jan. 10. 14:27
Szia! Nálunk is van visszaesés. A kaki most megint csak pelusba, a pisi viszont szigorúan a WC-be. Soha nem erőltettem, csak kb. hetente felajánlottam a bugyi lehetőségét, és egyszer csak elfogadta. Annyira megbízható, hogy egy hónap alatt most már éjszakára sincs pelus, és csak egyszer volt baleset. Mondjuk nálunk van nagytesó, aki ügyesen segédkezik nekem. Dícséri, terelgeti.
28. arnikababa2010 (válaszként erre: 26. - Margit74)
2013. jan. 10. 10:23
Szia!Hogy érted el,hogy szobatiszta lett?Nálunk visszaesés volt,most már nagyon bilizni sem akar,még a pisi miatt sem.Ami még érdekes,ha kakil,nem hagyja,hogy kivegyem alóla a pelust.Már tényleg nem tudom,hogy mit csináljak.Nagyon vágyik oviba,mehetne is,de így hogy nem szobatiszta,így nehéz lesz:(
2012. nov. 27. 23:12

Örülök neki. Akkor a pelus árát megkaptátok karira :)

Mi stagnálunk. Fürdés előtt és után szépen ráül, mondani sem kell neki, de ennyi.

Most beteg, de ha hazaér a bölcsiből, akkor ráültetem egészen fürdésig. Nem tudom az az idő elég e, hogy leszokjon na meg a hétvége :S

2012. nov. 27. 14:43
Sziasztok! Kb. 3 hete írtam, hogy a lányom abszolút nem érdekli a bilitéma. Jelentem, szombat óta bugyisok vagyunk, és az én kicsi lányom minden sikert büszkén újságol el az egész családnak. Remélem, hogy most már nem lesz pelus csak éjszaka.
25. benvik
2012. nov. 7. 19:49
Hát nem túl szép dolog, de én zsaroltam. Lányomnak a kezébe nyomtam majdnem 3 évesen a Tesco karácsonyi játékújságját, hogy a pelenkáért cserébe választhat valamit. És ha már nem kell pelenka, megkapja. Kiválasztott valami pónit, majd levetette a pelenkát és ennyi volt. 2 baleset volt talán életében. Persze megkapta a pónit:-))) Fiam már most nehezebb eset volt. Végül a haán át vezetett az út. Minden bilibe végzett dologért csoki járt. Na úgy kell elképzelni, hogy egy kocka csokit 4 felé törtem, tehát kb 1 nap alatt evett meg 2 kockát. De nála sokkal több volt a baleset:-((( Nála kb 2 hónapba került a teljes szobatisztaság.
24. moonlight13 (válaszként erre: 13. - Arnikababa2010)
2012. nov. 7. 19:38
Ha ez vígasztal, az én gyerekem is hasonlóan intézte.
2012. nov. 7. 16:32

Én holnap viszem a lányom bölcsibe.

Munkám nincs és 2 hétig tuti hazahozom délbe. Decembertől meg majd mehet egész nap. Remélem addig leszokunk a pelusról. Most is anélkül van, de nem szól, ha kell pisilnie. Nagydolog meg még furi módon nem volt ma. Na arra leszek még nagyon kivi :)

2012. nov. 7. 16:13
Levettem a pelust,meglátjuk...hátha sikerünk lesz.Most éppen bilizik.Viszont ma a napközibe mondta az egyik gondozónő,hogy nagyon szégyellős mikor tisztába teszi és megszeppen.Nem kellett szoktatni sem,mert azonnal ott hagyhattam.
21. Sopianae (válaszként erre: 20. - Margit74)
2012. nov. 7. 13:30
És a azt mondod nincs pelus? Vagy magí hozod/keresed üljön a bilire?
2012. nov. 7. 12:49
Sziasztok! Az én kisebbik lányom is 2,5 éves, és esze ágában sincs elhagyni a pelust. Szól ha pisilt, kakilt, cseréljük ki. Elvan bugyiban is, de ha érzi, hogy lesz valami mindig kéri a pelust. Nem erőltetem, a nagyobbik is kb. ennyi idősen szokott le.
2012. nov. 7. 12:36

Lnányom tegnap 3 órát volt pelus nálkül. De örültem neki. Igaz nem díjazta az ötletet, mikor harmadszorra is ráültettem :)

Holnaptól már csak alváshoz kap pelust úgy döntöttem. Max párszor cserélünk nadrágot, de nem baj. Ha 2-3-szor is nadrágba pisil, akkor meg rajta hagyom és elmagyarázom neki, hogy nincs ez, ha a bilibe pisil, ráadásul apa is megdicsétri..

2012. nov. 7. 12:23
Megnyugtatásul: az én 2,5 éves fiam sem szobatiszta még és messze áll tőle. A bölcsiben nem aggódnak, egészséges, okos gyerek, nem marad pelenkás. Mi mindig kérdezzük, felkínáljuk neki a bilit, Wc-t, mondjuk, hogy szóljon, ha kell. El fog jönni az ideje.
2012. nov. 7. 10:06

Na hát ha még mindig nem értette volna még meg valaki én az 5 éves kislányra írtam hogy nem értem miért mondja rá valaki hogy nem érett még a szobatisztaságra, nem pedig egy 2-3 éves gyerekre.

Nem akarom elhinni hogy ha egy 5 éves gyerek pillanatok alatt megtanul nem egy verset, plusz még németül is az oviban, de azt nem tudja mondani ha ki kell menni?

Mindegy gyerek más és más, másképp fejlődik, ez így igaz.

2012. nov. 7. 09:28

Igaz mi csak nem sokára állunk neki a pelus megvonásnak de tényleg remek ötleteket adtak a többiek.

Még annyi hogy biztos van kedvenc mese figurája,állata stb.érdemes lenne beszerezni pár ilyen kedvenc bugyit ezzel is ösztönözve!Kaki az mindig nehezebb ügy szokott lenni,de ha a pisi már frankón megy hamarosan a Kaki is fog.


Eliana érdemes lenne utána olvasnod agyi érettség kell hozzá nyilván amit te írsz tiszta gáz,és azért nem egy mindennapi eset.Szerintem 3éves kor körül le kellene szokni pelusról ha este nem is de nappalra mindenképp.

Amúgy ebben is minden gyerek más ugyan úgy mint a többi fejlődésbe is(ülés,mászás,járás,beszéd...)

Amúgy az igaz hogy vannak szülők akik tojnak rá...nálunk is van ilyen.Sajnos.

15. Ede71
2012. nov. 7. 09:06

Sziasztok!

Az én fiam most volt 2 éves és levettem róla a pellust. Általában nem szól (folyékonyan beszél), hanem én viszem WC-re szükítőre (tiltakozik a bili ellen), balesetmentesen telnek a napjaink, a bölcsiben is nagyon rendesek a gondozok és ott sincs már pellus csak alváshoz. Első alkalmakkor persze követelte a pellust, de most már a tiszta bugyit kéri. Ha véletelnül baleset történik, nagyon zavarja és egyből jön és cseréljük a ruhát

Szerintem le kellene venned róla a pellust, kisbugyit fel, aztán biztos lesznek balesetek, de pár nap és meglátod mekkora léptekkel fog haladni a szobatisztaság felé. Kitartás!

14. Pan Dóra (válaszként erre: 1. - Arnikababa2010)
2012. nov. 7. 06:53
Az én fiam éppen 3 éves volt, amikor egyik este azt mondta: mától nem kell pelenka! Próbáltam ráerőltetni, de hiába kergettem végig a lakásban, nem sikerült ráadnom :) És azóta tényleg nem kell a pelenka :)))
2012. nov. 7. 06:40
Köszönöm szépen a tanácsokat.Ma is kérte,hogy a bilibe pisiljen.A kaki miatt viszont kiment a szobából és csak akkor jött be mikor végzett és szólt,hogy vegyem ki alóla.Hozta a popsitörlőt és a másik pelust.Egyáltalán nem akar belekakilni.
12. csukottszemmel (válaszként erre: 10. - Elliana)
2012. nov. 6. 21:01
Ahhoz, hogy valaki szobatiszta legyen (ergo vissza tudja tartani a folyamatait) tényleg érettség kell - viszont ez, amit Te leírtál, szélsőséges eset és nemtörődömség, nem pedig érettség kérdése.
11. moonlight13 (válaszként erre: 7. - Elliana)
2012. nov. 6. 20:19

Pedig ez így van! Az én gyerekemről is próbáltam nyáron levenni a pelenkát, és nem jött össze, mindig bepisilt, ráadásul el is volt keseredve ettől. Majd jött a tél, és egyik napról a másikra közölte, hogy ő már nagy fiú, és nem kér pelust, és onnantól nem is pisilt be.

Szóval mégiscsak agyilag kellett megérni a feladatra!

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook