Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott? (tudásbázis)
A másik fórumon azt írták, hogy akár hétfőn délután is megérkezhet az utalás.
Egyébként nekem is legkorábban kedden reggel érkezhet meg, mert a bankomnál csak naponta egyszer, reggel 6-kor van jóváírás. A GIRO utalások másnap reggel vannak a számlámon.
köszi szépen!
akkor még várok...
"Axa
Az Axa nyugdíjpénztára közölte: közel 10 milliárd forint értékben igényelt vissza az ÁKK-tól reálhozamot és tagdíj-kiegészítést, és összesen 150 ezer tagnak fizetnek fejenként átlagosan 47 ezer forint reálhozamot. Az Axa szerint a jogszabály által előírt nyolcnapos kifizetési határidő figyelembevételével az első tagok július 30-áig kapják meg reálhozamukat. "Az AXA nem ábécésorrendben, hanem más, véletlenszerű szisztémát követve fizeti ki a reálhozamokat" - áll a pénztár válaszában."
Sziasztok.
Nem akarom mindent végigolvasni, mert sok lenne... Axáról mit tudtok, mikor fizet?
Én is ING-s vagyok, a párom Aegonos. Mindkettőnél 25-én, hétfőn kezdik az utalásokat, úgy olvastam a neten.
Az ING-től tényleg senki sem kapott még pénzt? Mert az OTP is csak aug. 1-et hirdet, de közben már néhányan megkapták a pénzüket.
Igen.
Párom is 98 óta Allianzos és kapott vissza 85000 ft-ot.
Én is az vagyok, de idén léptem be, hogy kapok e azt nem tudom.
Végül is elárulhatom. Nem szégyellem mire költöm. Vettem egy hűtőt, mert a párom mondta, hogy az már nem sokat bír. Veszünk egy használt autót, mivel a milyénket a bank visszavitte mielőtt a végrehajtó ráteszi a kezét fillérekért a kezességem miatt. Az az egy szerencsém, hogy gyeden vagyok így abból nem tudnak vonni, mivel nem számlára megy, de az autót el akarták vinni, pedig "csak" kezes vagyok.
Meg persze jön az augusztus, óvoda, iskola. Meg félre rakok még 1000 eurót.
Ha ezt gyorsan összematekozod láthatod, hogy több, de elárulom, hogy a férjem is postás volt, és Ő is kapott vissza.
Szóval nagyjából ennyi.
Ezt a 9 napot fél lábbal is kibírjuk:-)
Nálunk is csak akkortól lesz utalás!
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?