Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott? (tudásbázis)
Most beszéltem egy nAV-os ismerőssel tényleg igaz hogy ha 10 forint feletti adótartozásod van akkor nem fizetnek amig nem rendezed. És ez nem csak szja hanem bármilyen adóra vonatkozik.
Örökösödés, súlyadó st
Aegon:(júl 25. -től)
az első utalási dátum július 25-28. között lesz. Az utolsó tervezett kifizetési nap pedig augusztus 24-25. Banki kifizetések esetén az utalást követő napon a tag számláján lehet a pénz
az első utalási dátum július 25-28. között lesz. Az utolsó tervezett kifizetési nap pedig augusztus 24-25. Banki kifizetések esetén az utalást követő napon a tag számláján lehet a pénz
A nyilatkozatok beérkezésének sorrendjében utalnak.
Axa:
Holnap kezdik a kifizetéseket!
Otp:
A reálhozamok és a tagi hozzájárulások kifizetése július 25-én kezdődik, a tömeges kifizetések augusztus 1-jétől lesznek
Erste:
Julius 27. -én kezdik az utalásokat!
Az MKB
a jogszabályi határidőknek megfelelően kb augusztus 3-án indítja kifizetést.
Az Életút
a honlapján közzétett tájékoztató szerint július 12-én visszakapta az ÁKK-tól a tagjait megillető tagi kifizetések (reálhozam és tagdíjkiegészítés) összegét, még aznap elutalt a tagoknak.
Honvéd Nyugdíjpénztár
is megkezdte július 19-én a kifizetéseket. Az első ütemben 5000 tag kapta meg banki, illetve postai utalással járandóságát. A második kifizetési ütemre - ez 11150 főt érint - július 25-én és 26-án kerül sor.
Ing:
Julius 25. -én kezdi a reálhozamok utalását!
A Postás Magánnyugdíjpénztár:
július 15-én megkezdte a reálhozamok és tagdíj-kiegészítések kifizetését,
Allianz:
július 22. és augusztus 5. között indítja el a banki és postai kifizetéseket.
Elvileg ez adómentesnek számít. De ki tudja, hogy jövő évig nem-e találnak még ki rá valamit.
Én már nem hiszek semmiben. :-/
Sziasztok!
Vajon az adóbevallásban jövőre szerepeltetni kell a kapott összeget? Vagy ez nem számít "vagyonosodásnak"?
Azt nem is írtam, hogy a rezsi elmaradást rendeztem, mert ez volt az első. Még aznap amikor megkaptam mentem és befizettem a hátralékokat.
Szóval jókor jött nekem is a pénz!
Félre rakni meg muszály még akkor is ha lenne máshol is helye, mert mint írtam kezesség miatt bárra is raktak, tehát ha bármi is elromlik csak kp tudom megvenni. 3 gyereknél meg ha elromlik pl a mosógép az gáz. Nem halnék bele a kézzel mosásba félre ne ért, de az ember hamar hozzá szokik a jóhoz.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?