Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mik az összetevői, egy számodra ideális rakott krumplinak? fórum

Mik az összetevői, egy számodra ideális rakott krumplinak? (tudásbázis kérdés)


23. 052c0bd171 (válaszként erre: 22. - Dócy)
2015. dec. 19. 13:13

Amelyik magas. Akkor is, ha mást írnak éppen most pszichológusok, akik könyveket fordítanak (Szendi), vagy szcientológista túlárazott vitaminárusok (Lenkei).

Amíg tényszerű együttállás van a folyamatos zsírzabálás és az infarktusok, meg a zsírmáj között, addig ez akkor is káros, ha mást írogatnak egy fórumon emberek, akik nem értenek hozzá.

22. Dócy (válaszként erre: 15. - Barát.Á.)
2015. dec. 15. 20:32
Off: akkor melyik koleszterinnel van a baj?
21. VendrinerPiroska (válaszként erre: 1. - Barát.Á.)
2015. dec. 15. 20:21
Mi a hagyományos, jó minőségű, csípős, füstölt kolbász, főtt krumpli, főtt tojás és tejföl kombóra esküszünk.
2015. dec. 15. 12:09

A valóban ízletes rakott krumpli

1, Szarvaskolbásszal készül, karikánként megpirítva, a kisült zsír az öntettel összekeverve.

2, A krumplit nem kell előfőzni, vékonyra karikázni.

3, Ideális arány: kiló krumplinként 5 főtt tojás

4, SOKKAL több tejfölt igényel, mint amennyit rátesznek az emberek. 1 kg burgonya, 5 főtt tojás, 800 gramm tejföl

5, A tejföl fele a rétegek közé kerül, a másik fele a tetejére

6, A tetejére valódi (!) füstölt sajtot reszelünk

7, Virslit SOHA nem teszünk bele, mert nem ad ízt, ballasztanyag.

8, Sárga héjú burgonyából készítsük

9, Így ízes, szaftos végeredményt kapunk.

19. 5fc54ca4aa (válaszként erre: 11. - 123e772adb)
2015. okt. 30. 21:05
Majd jól megnő a s.gged ha nem ilyen ápdéjtosan tolod ┬──┬ ¯\_(ツ)
18. grizus
2015. okt. 13. 01:21

Akkor ezt most elmondom, mert csúcsfinom!!


A rakott krumpli titkai.


1. titok: a kolbászt olajban kisütjük - nem kell sok olaj, mert túl zsíros lesz - és ezt az olajat keverjük bele a tejfölbe

2. titok: tejszín! Ha tejszínt is öntesz rá, sokkal szaftosabb, levesebb lesz. Van, aki tejjel csinálja, az se rossz, de a tejszíntől a szaft megmarad.

Az alap ugyanaz: krumpli előrefőzve, kolbász lesütve, főtt tojás, tejföl, tejszín, só.

3. titok, haladóknak: ha szereted, rétegezhetsz bele picit előrefőzött-párolt kellevelet! Ettől kicsit enyhébb íze lesz, nagyon jó!


Ezek anyukám trükkjei. Isteni finom!

Jó étvágyat.

17. gizus58 (válaszként erre: 1. - Barát.Á.)
2015. okt. 11. 16:00
Főtt krumpli, rá egy réteg kolbász, virsli, arra, főtt tojás,tejföl,só.Egy réteg krumplival befedem, a tetejére jó sok tejföl!
16. StandUpDarling (válaszként erre: 1. - Barát.Á.)
2015. okt. 11. 09:56

Krumpli, besamel, tojás, tejföl. A legtetejére pedig sajt. :)

A Férjem és a gyerekek részébe mindig kerül kolbász, csak én nem szeretem.

15. Barát.Á. (válaszként erre: 13. - Globus)
2015. okt. 11. 09:48
off: A táplálkozással bevitt koleszterinnel nincs baj. Sőt!
14. globus (válaszként erre: 13. - Globus)
2015. okt. 11. 09:40
Update: legutóbb tejfölbe kevertem bele némi apróra vágott fokhagymát, hmmmm...
13. globus (válaszként erre: 5. - Carfiol)
2015. okt. 11. 09:39
Nálunk ugyanez, csak sajt nélkül, házi füstölt szalonnát/sonkát előzőleg kiolvasztom, zsírjával locsolgatom, pörcöt a tetejére szórom. Jó sok tojás, kolbász, tejföl, halál a koleszterinre!
12. Lisy50
2015. okt. 11. 06:23
Nálunk a fél tepsi kolbásszal, fele virslivel készül,a lényeg a besamel sok tejföllel, hogy jó szaftos legyen!:DD
2015. okt. 11. 04:50

Héjában főtt krumpli, füstölt kolbász, főtt tojás, szalonna, néha sajt.

Rétegezve. A tejfölbe pirospaprika, és főtt tojás sárgája, ezt öntöm a tetejére.

2015. okt. 11. 00:30

Én/mi a tojást mellözük beőle. ;)


Hejaban főtt krumpli, paraszt kolbász, szalona, családi tejfölös sajtos mártás, hagyma és némi vaj.

2015. okt. 10. 23:56

Hejaban fott krumpli, fott tojas, kolbasz, virsli, hagyma, tejfol.

Ha vendeg jon a virslit, hagymat kihagyom.

8. timycat (válaszként erre: 2. - Barát.Á.)
2015. okt. 10. 23:49
Krumpli, tojás, kolbász, tejföl, kevés tej, sajt és szalonna. Hagymát kihagyom, én nem szeretem, család nem hiányolja
7. Vilma22 (válaszként erre: 6. - Zebracsikó)
2015. okt. 10. 23:21
Köszi. Meglesz!
6. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Vilma22)
2015. okt. 10. 23:19
teljesen mindegy, de remek lesz az íze tőle! Próbáld ki. Én csak így csinálom :)
2015. okt. 10. 23:15

Héjában főtt krumpli, száraz kolbász, főtt tojás, tejföl, sajt, só, füstölt szalonna...egyszer nagyon megülte a gyomromat, azóta még az illatát sem bírom, pedig a kedvenc kajám volt.

Ami még fincsi verzió és az még lemegy a torkomon: krumpli, darált husi, besamel, hagyma.

4. Vilma22 (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2015. okt. 10. 23:13
Az almát és a hagymát melyik rétegre? Vagy mindegy?
2015. okt. 10. 23:05

Én egy hámozatlan almát szoktam belekarikáézni és egy nagy fej hagymát. Plusz a szokásos : krumoli, főtt tojás, kolbász.-

Rá tejföl. Ennyi :)

2015. okt. 10. 23:02
Ha van a témában, jöhet teljes recept is. ;)
2015. okt. 10. 23:01
Mik az összetevő, egy számodra ideális rakott krumplinak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook