Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Miért vannak ezek a félreértések? fórum

Miért vannak ezek a félreértések? (beszélgetés)

febr. 23. 13:58
Igen ebbe lehet valami
27. 80ASIQ (válaszként erre: 25. - Kaliforniai tornádó)
febr. 23. 10:54
Na, ezt meg én nem tudtam mi. De a Google megmondta. Ezzel is okosabb lettem! :)
febr. 23. 08:58
Ha kicsit eltekintek az adatoktól, és a köznapi megítéléseket nézem, akkor azt mondanám, hogy az emberek azért foglalkoznak azzal, hogy mások alacsonyak-e vagy kövérek, mert amíg mások fölött ítélkeznek, addig nem kell szembenézniük azzal, hogy mi van a saját házuk táján. Amikor pedig kidomborítják mások előnytelen tulajdonságait, akkor attól jobbnak érhetik magukat nála. Ezzel újra elhessegetve az önreflexió félelmetes árnyait.
25. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 23. - 80ASIQ)
febr. 22. 19:02
Nekem a Poisson ivy jutott róla eszembe először😄
24. 80ASIQ (válaszként erre: 19. - Ági0830)
febr. 22. 17:41
Nem láttam ezt a választ. Örülök, hogy más is konyít hozzá. (Én, mondjuk, annyira nem... :D )
23. 80ASIQ (válaszként erre: 17. - Kaliforniai tornádó)
febr. 22. 17:40

[link]

Amúgy, poénból írtam.

22. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 19. - Ági0830)
febr. 22. 12:35
Köszönöm a felvilágosítást. Ezt szeretem amikor valaki intelligens. Azt hiszem tényleg jó lesz elmélyülnöm ezekbe a fogalmakba és megtanulnom őket.
21. Amaunet (válaszként erre: 16. - Kaliforniai tornádó)
febr. 22. 12:22
Az is félreérted.
20. andilaci (válaszként erre: 18. - Kedvesenfanyar)
febr. 22. 11:13
Na igen
19. Ági0830 (válaszként erre: 17. - Kaliforniai tornádó)
febr. 22. 11:07

Az egy valószínűség eloszlás

Ha ennyire érdekelnek ezek a statisztikai dolgok, tényleg nem ártana elmélyülnöd a valószínűségszámítás alapjaiban. Folyton ezekről beszélsz, úgy, hogy az alapvető ismereteid sincsenek meg hozzá.

Egyenletes, binomiális, Poisson, Pareto, geometriai, normális, exponenciális eloszlás.

febr. 22. 10:29

Magyarország nem kiemelkedően hosszú életű lakosságú ország, hanem kicsit a világátlag felett, DE európai fejlett átlagtól elmaradva helyezkedik el, és a nem európai fejlett országok mögött is kullogunk.

Más, ha a fejlődő országokkal hasonlítod össze.

17. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 11. - 80ASIQ)
febr. 22. 10:17
Az meg mi?
16. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 3. - Amaunet)
febr. 22. 10:16
A bemutatkozó szövegedből az jön le hogy azért te is elmélyülsz dolgokba, az a homokszemes idézet pl
febr. 22. 10:15

Igen igazad van, és helyes is úgy mondani hogy átlagnál

kisebb, átlagnál nehezebb, de pl túlzás úgy írni hogy alacsony vagy kövér, a törpe meg az égimeszelő pláne túlzás. Amúgy tényleg hazánkba kicsit magasabb a születéskor várható élethossz mint a világi átlag

febr. 22. 10:12
Igen, ez igaz lehet
13. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 6. - Ági0830)
febr. 22. 10:11
Köszönöm a tippet
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
febr. 22. 09:28
Nem gondolkoztam, de nem is annyira értem a felvetést. Az átlagnak nem éppen ez a lényege? Köznyelvileg meg matematikailag is. Aki annál magasabb, az magasnak számít. Hiszen magasabb egy átlag magasságú embernél. Különben mihez viszonyítanánk? :D Mondjuk szerintem ezt senki nem köti konkrét számokhoz, legalábbis én rajtad kívül senkitől nem hallottam ilyet. Egyszerűen ezeket az átlagokat érzékeljük nap mint nap, és ha valakit ezzel írunk le, akkor mindenki ugyanazt érti alatta. De ha már ennyire rá vagy csavarodva ezekre a dolgokra, meg az életkorokra meg az ezzel kapcsolatos statisztikákra, akkor amit írsz, az nem "átlag életkor", hanem ún. születéskor várható átlagos élettartam. És mára már 70 felett van a világon, Magyarországon 73-74 körül.
11. 80ASIQ (válaszként erre: 6. - Ági0830)
febr. 22. 09:15
Poisson-eloszlás
10. Jadis
febr. 22. 08:41
Ennél egyszerűbben élek, mint hogy ilyeneken gondolkozzak.
febr. 22. 07:41

Statisztikailag nézve te most az 'átlag feletti túlgondolás' kategóriában vagy. 😄

Próbáld ki a komfortzónádon kívüli életet is!

Statisztikailag kimutatható, hogy túl sok statisztikát hordasz össze, az átlag már belefárad a túlgondolásaidtól.

febr. 22. 07:09
Szedhetnél fogalmazásgátlót.
7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
febr. 22. 06:48
Ártalmas lehet ennyi gondolkodás...
febr. 22. 05:00

Én is tudtam rögtön, hogy ki írta!

Amúgy meg nem mondunk ilyet. Például senki nem mondja arra, aki 72 évesen meghal, hogy szép kort megélt. A 88 évesre igen, arra már mondjuk!

Ezeknél az adatoknál nemcsak az átlag számít, hanem a szórás is. Szóval ha kicsi az eloszlásnak a szórása, akkor már kis eltérésnél is mondhatjuk, hogy hú de nagyon eltér az átlagtól.

Ha ennyire nagyon érdekelnek ezek a dolgok, akkor nézz utána, milyen eloszlást követ a férfiak/nők magassága (szerintem normális eloszlású), átlagéletkora (ez már nem biztos), merülj el jobban a valószínűségszámításban, és egy csomó kérdésedre választ fogsz kapni.

febr. 22. 03:47
Az első 3 sort olvastam el és ránéztem a FI-ra, ki írta a cikket. Ez jellemző rád.
4. lompika2 (válaszként erre: 3. - Amaunet)
febr. 21. 22:42
Én is így vagyok ezzel.
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
febr. 21. 22:33

Nem, nem szoktam ilyeneken gondolkodni. Ennyire nem unatkozom.

Leköti a gondolataimat az élet.

2. Violet18 (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
febr. 21. 22:11
Én azért mondom h 170 magasra h alacsony mert akkora vagyok én is, és hozzám alacsony....én akkor érzem magam komfortosan egy férfi mellett ha min 180 magas...minimum...
febr. 21. 21:34
A férfiak átlag magassága 1.77 m, mégis arra aki csak 1.7 m azt mondják alacsony. A nők átlag magassága 1.66 m, de aki csak 1.59 m arra is azt mondják. Ha 22.7 az átlag bmi szint és egy 23-mas már kövér, egy 22.4-est meg soványnak kiáltanak ki az helytelen. Nem véletlen vannak tartományok ettől-eddig és az átlag legfeljebb annak a középértéke. Ezért magasnak se mondható aki csak 5-6 cm-rel több az átlagnál. Ha 48 éves kortól jellemző egy kis sörhas növesztése de valakinél már 46 évesen kezdődik arra túlzás mondani hogy hú de korán kezdődik nála. Az átlag életkor kb 66 év a Földön, 64 a férfiaké és 69 a nőké, persze országos eltérések vannak. De ha valakinek 69 volt jósolva és 66 évesen meghal, túlzás azt mondani hogy fiatalon meghalt, egy 72 évesre pedig hogy szép kort megért, hiszen akkor mind mondanánk egy 28 vagy egy 105 évesre. Aki havonta csak 1-2 órával többet jókedvű mint az átlag az még nem extrém boldog, aki ennyivel kevesebbet még nem bánatos. Vannak bizonyos tartományok amik 3-4%-os eltéréstől még átlagosnak mondhatók, 30-40%nál vagy még többnél már messze nem az. Bizonyos dolgokat az emberek egy konkrét adathoz kötik és ami kicsit eltér ettől arra használnak pozitív, negatív vagy semleges jelzőket de nem átlagosként gondolnak rá. Pedig csak az a messze nem átlagos ami lényegesen eltér. Sokan mégis konkrét adatokhoz és számokhoz kötik aminek kell lenni, milyen érdekes ez. Gondolkoztatok már ezen?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook