Miért utál a barátom anyukája? (beszélgetés)
De miért nem kérdezed meg tőle? Gondolod, hogy itt ki tudjuk találni, mi baja veled a barátod anyukájának?
Ha már ennyit tipródsz rajta, nem lenne egyszerűbb szemtől szembe kedvesen megkérdezni és megbeszélni a dolgot?
Nem mondom senkire sem hogy hülye. De emberek vagyunk, ha valami gondja van, mondja a szemembe,nem?
Túl sokat töltöttem náluk? Valaki írta az almát, hogy az miatt haragudott meg az "anyósa".
Napi 2x ettem náluk, ez sok?
Olyan tanácstalan vagyok :(
Elvileg ugyanezt megcsinálta a barátom nővérének a pasijával is.
Nem állt helyre, már eltellett lassan 4 hónap
Nem is érdeklődik a barátomtól a hogylétem felől..
Az anyukám mindig kérdezi hogy van a barátom, küld neki ezt-azt.
Annyiszor átforgattam az agyamban, hogy mit rontottam el, mit csináltam rosszul de fogalmam sincs. Nem keveset sírtam már miatta. Elég érzékeny típus vagyok.
Itt vagyok, csak nem tudtam belépni :)
Olvasok minden hozzászólást, köszönöm, hogy segítőkészek vagytok :)
Jézusom.:D Elég nagy bűnöd volt :D De ha ilyenekbe belekötnek én nem tudom hol keressem a hibám.:/
Eddig sosem volt ilyen "anyós" problémám, sajnos most kifogtam.
Nagyon kis piti dolgon húzta fel magát, ha gondolod privátban leírom, aztán a párom kiállt maga mellett, régen nem ez a típus volt, valóban ebben változott. Viszont sosem mondtam neki, hogy beszéljen vissza, mert nem az a típus vagyok, aki a szülők ellen támadna. Itthon sem beszéltem sosem vissza.
24 éves vagyok, barátom 26.
Már megbékéltem a gondolattal, hogy ez a helyzet, csak én az a típus vagyok, aki haraggal nem fekszik le.
Sajnos most elég hülye helyzetben vagyunk, de ez van.
Hogy miért jó valakinek, hogy nincs jó viszonyban a menyével? Fel nem foghatom. Mondjuk nekem szerencsém volt , mindegyik "anyóssal". Szerettek, és én is szerettem őket. Párom szerint én vagyok az első nő, akit az anyja elfogadott. :)
És én is szerettem a fiam mindegyik barátnőjét. És nagyon jól esett, amikor azért hívott fel a jelenlegi párja, hogy tanácsot kérjen tőlem bizonyos dologban - mert én átéltem már ilyet. Vagy azért hív fel, hogy elmesélje, hogy milyen klassz napja volt. :) De a lányom párját is kedveltem, és kedvelem a mostanit is.
Ha nem kedvelném, akkor is elfogadnám, és igyekeznék, hogy legalább egy átlagos kapcsolat alakuljon ki közöttünk. Már csak azért is, mert a fiam szereti.
Én sem tudom megérteni. Előző anyósom-apósom imádtam, és ők is engem! Apóssal együtt kártyáztunk, együtt dobtunk be néha-néha egy felest a házi páleszából :) Anyóssal meg együtt főztünk, sütöttünk. Amikor náluk voltam, cukor helyett más édesítővel sütött anyós, após meg külön nekem hozott másfajta kenyeret a boltból, mert tudták, hogy én nem eszem finomított szénhidrátokat. Egyszerűen imádtam őket. Bár ők lennének a jelenlegi párom szülei! Csak hát az élet nem kívánságműsor :)
Én sem tudom megérteni, hogy valaki hogy lesz ilyen borzasztó anyós. Bár nekem még odébb van, hogy anyós legyek, de el nem tudnám képzelni, hogy olyan legyek, mint párom anyja.
Nekem a távoltartás bevált. Így nincs se vita, se elvárás, se semmi. A lelki világom jobban megvan így. És a fiamat is féltem tőle. Párom meg nem tartom vissza, ő akkor megy, amikor akar, de nélkülem!
Nincs szükség megszökni, már most sincs meghívva anyós semmi családi programra. Most lesz a kisfiam keresztelője, amit anyukámnál tartunk. Na most evidens, hogy nem látjuk párom anyját szívesen, hiszen legutóbb, amikor a szülői házamban járt, elintézte magának, hogy oda többet a lábát be ne tehesse (mint korábbi posztomban írtam, hogy mit tett). A párom pedig nem fogja rám erőltetni, hogy ugyan hívjuk már meg oda, ahol legutóbb a fiunk átkozta ki belőlem. Én pedig nem fogom ő miatta meghiúsítani azt az álmom, hogy a fiam a szülővárosomban legyen megkeresztelve.
A balhét úgy kerülöm, hogy meg sem adom a lehetőséget a vitának, mivel nem is beszélünk vele. Akkor kivel is vitatkozna? Párom számát nem tudja, a fészen meg tiltva van mindkettőnknek.
Anyósodnak akkor ott maradt a másik fia, ha már a párod "elszedted" tőle :D
Igen szerencsére vannak emberek, akik pont azért lesznek jó emberek, mert látják, hogy rossz példa van előttük, és ők nem akarnak olyanok lenni. És a párod ezt felismerte, ami dicsérendő!
Nos ő ezt a magyarázatot adta a fiának. Persze volt ott más is, amit nehezen viselt. Pl. túl erősen sepertem a térkövet a kapubeállójukon, és majdnem kisepertem a homokot a résekből; kaptem egy csokor ibolyát, és vízbe tettem egy felespohárban; kiderült, hogy mindig csak azt a blúzt vasalom ki, amit fel akarok venni, és egy ruhadarab miatt képes vagyok felfűteni a vasalót, stb. Jah és persze nem vagyok katolikus. Nem mintha ők hívők lennének, csak nagyobb ünnepeken illik megjelenni a templomban, különban mit gondolnak mások. Úgyhogy van baj rendesen.
Védelmemre legyen szólva, hogy az összes többi exbarátom édesanyja szeret.
Kiíró kicsit eltünt. :(
Nem lépett be, oka bármi lehet. Jelezhetné, olvasom az írásokat.
Nem te fogod meghívni; a fiuk;
vagy megszöktök és valahol négyesben összeházasodtok. Ebbôl viszont hatalmas balhé lenne.
Minden tiszteletem a tiéd!!!!
A párodat meg nagyon sajnálom,hogy egy ilyen anyának nem nevezhető ember féle mellett nőtt föl.
Rossz volt még olvasni is amit leírtál.
Nálunk a férjem azért lett jó ember mert ő saját maga formálta ilyenné magát.Ez nem a szülei érdeme,hogy ilyen lett.A bátyja a sógorom már kiköpött szülei,őt a saját "képükre" nevelték.... :-( Egy spórolós,minden garast a fogához verő Skótot neveltek,írigy mindenre és mindenkire akinek egy kicsit jobban megy,mint az anyjuk...A férjem ki akart törni ebből a helyzetből(mindig nagyon szegények voltak,mondjuk most se vagyunk nagyon jómódúak,de jobb,mint Mamikának,ahogy a sógorom hívja az imádott anyját).
Mondjuk anyósom egyben jó volt,hogy spórolt,mert ahogy a férjem mesélte párszor,hogy ha az anyja nem figyelt volna a pénzre nagyon az apja a nyakára hágott volna,és el itta volna.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek arról, ha a baba az anyukájával alszik éjjelente?
- Miért ilyen a barátom?
- A férjem és az anyukája
- Mit tegyek, hogy a skype beszélgetésnél ne legyen ott a párom anyukája?
- Mit kezdjek a 10 éves kislányom szívszorító levelével, amiben arról ír, hogy miért nem szeret az anyukájánál élni?
- A barátom és a testvérem utálják egymást.